| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
agulinda Już tylko mania

Płeć:  Dołączył: 03 Gru 2003 Posty: 4826 Skąd: z głębokiego Spojrzenia
|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2004 Temat postu: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
dziś rano razem z Waszką znalazłyśmy taką oto nowinkę:
Odchudzający zastrzyk
Nareszcie! Koniec z głodówkami, dietami, do wymogów których trudno się dostosować, zestawem męczących ćwiczeń, po których i tak musimy się czymś kalorycznym dowartościować.
Wkrótce, gdy nie spodoba Ci się swe odbicie w lustrze, będziesz mogła wziąć zastrzyk i... po sprawie!
Lekarze odkryli sposób, w jaki komórki magazynujące tłuszcz zmieniają swe właściwości i... spalają go. Dzieje się to pod wpływem leptyny, białka związanego z metabolizmem i apetytem, które jest wstrzykiwane organizmowi.
Wyniki badań budzą na nowo nadzieję wśród otyłych, którzy strawili całe życie na poszukiwaniu odpowiedniej diety.
Na razie testy przeprowadzano tylko na szczurach, którym po zbawiennym zastrzyku udało się zmniejszyć wagę ciała o 26 proc. A wszystko to w przeciągu zaledwie 2 tygodni.
Niedługo naukowcy chcą szczepionkę zastosować u człowieka. Kto wie, może już wkrótce będziemy się opychać kalorycznymi pysznościami i jednocześnie cieszyć szczupłą sylwetką.
/podaję za interia.pl - kobieta/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Waszka Mania - decydujące starcie

Płeć:  Dołączył: 27 Lis 2003 Posty: 3194 Skąd: Wieś Borków gmina Kołbiel
|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2004 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
chyba się nie doczekamy i po co ja się odchudzałam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Do zmaniowania jeden krok...

Wiek: 24 Płeć:  Dołączył: 01 Cze 2003 Posty: 2202 Skąd: Toruń
|
|
|
Mi siew to cos nie chce wierzyć....  _________________
"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
No ale ćwiczeń i tak nie warto porzucać  _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tataminiakus Maniak zaawansowany

|
|
|
W jednym ze szpitali w Warszawie (szpital MSW ul. Wołoska) wykonują zabieg wprowadzenia do żołądka (przy pomocy urządzenia podobnego do endoskopu) nadmuchiwanego balonika, który powoduje jego wypełnienie a w efekcie zmniejszenie łaknienia. W łatwy sposób, poprzez zmianę objętości balonika można wyregulować (podobno) wagę delikwenta  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
a fuu....jakoś...wydaje mi się to.....nieprzyjemne..... _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

|
|
|
| Szary Lis napisał: | No ale ćwiczeń i tak nie warto porzucać  |
Szary Lisie nie zamierzam za bardzo je lubie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
I bardzo dobrze - dzięki temu mam z kim ćwiczyć  _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
| Szary Lis napisał: | | a fuu....jakoś...wydaje mi się to.....nieprzyjemne..... |
Jasne... czyżby przyjemniejsza była codzienna walka z wilczym apetytem? ...może tak, ale pod warunkiem, że wygrywamy... a tak...
Mam wątpliwości co do tej metody, bo stosowana jest już od kilku miesięcy, ale o efektach jakoś cicho... Więc nie wiadomo, czy efekt zabiegu mizerny, albo też pojawiły się jakieś skutki uboczne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

|
|
|
| tataminiakus napisał: |
Jasne... czyżby przyjemniejsza była codzienna walka z wilczym apetytem? ...może tak, ale pod warunkiem, że wygrywamy... a tak... |
mogę cie zapewnić że walka z apetytem nigdy nie jest przyjemna.... nawet jeśli wygrywamy, a właściwie wtedy jest najtrudniejsza bo musi być ostra _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
Czy ja wiem czy naprawdę walka z apetytem musi być taka trudna....sadze ze to zależy od naszej siły woli. Wiadomo ze nie można siebie katować ale jeśli mamy w miarę rozwiniętą samodyscyplinę to ta walka nie jest aż taka ostra i trudna..... _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
Mam odmienne zdanie... Kontrola wagi jest stosunkowo łatwa dla młodego zdrowego człowieka. Po prostu... gdy tyje, ogranicza spożycie, zwiększa wydatkowanie energii... w miarę upływu lat przekonuje się jednak, że ta recepta nie koniecznie jest skuteczna  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

|
|
|
Szary Lisie widac ze niekoniecznie diety stosujesz
tutaj działa jeden podstępny mechanizm, jak tylko postanowisz ograniczyc jedzenie natychmiast organizm domaga sie dokładnie tego czego mu odmawiasz...
nie wiem na czym to polega ale zasada jest taka : "nie można więc chcę...."
to naprawde nie tylko kwstia silnej woli.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
W dalszym wieku problemem się staje właśnie spalanie tego co się wcześniej zjadło....ale nadal można uprawiać jakiś sport. A jedzenie? Zacząć jeść "z głową" nie na noc. Unikać bardziej tuczących potraw..... _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

|
|
|
| tataminiakus napisał: | Mam odmienne zdanie... Kontrola wagi jest stosunkowo łatwa dla młodego zdrowego człowieka. Po prostu... gdy tyje, ogranicza spożycie, zwiększa wydatkowanie energii... w miarę upływu lat przekonuje się jednak, że ta recepta nie koniecznie jest skuteczna  |
| Szary Lis napisał: | | W dalszym wieku problemem się staje właśnie spalanie tego co się wcześniej zjadło....ale nadal można uprawiać jakiś sport. A jedzenie? Zacząć jeść "z głową" nie na noc. Unikać bardziej tuczących potraw..... |
Tataminiakus z toba się zgodzę bo niestety im człowiek starszy tym trudniej o jakiekolwiek zmiany....
czy wyście kiedykolwiek próbowali stosować diete przez dłuższy czas i nie mówie tutaj o miesiącu czy dwuch ale co najmniej o roku....
to prosto wygląda w teorii ale ktoś kto np w każdej innej sprawie będzie miał bardzo silna wolę i wiele potrafi znieść przy diecie może sie załamć...
zmiana nawyków żywieniowych wcale nie jest łatwa choć jak najbardziej mozliwa oczywiście _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
Dieta....wybacz ale większość "diet" jest z lekka niebezpieczna dla organizmu. Żadna z tych "uniwersalnych" diet nie powinna być rozprzestrzeniana gdyż wiadomo ze każdy człowiek ma inne potrzeby i inna przemianę materii.
Silna wola tu może tylko zaszkodzić....
Dobra dieta powinna być indywidualnie przygotowywana przez osoby, które dobrze sie zaponały z naszym organizmem.... _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Do zmaniowania jeden krok...

Wiek: 24 Płeć:  Dołączył: 01 Cze 2003 Posty: 2202 Skąd: Toruń
|
|
|
| Szary Lis napisał: | Dieta....wybacz ale większość "diet" jest z lekka niebezpieczna dla organizmu. Żadna z tych "uniwersalnych" diet nie powinna być rozprzestrzeniana gdyż wiadomo ze każdy człowiek ma inne potrzeby i inna przemianę materii.
Dobra dieta powinna być indywidualnie przygotowywana przez osoby, które dobrze sie zaponały z naszym organizmem.... |
potwierdzam. Moja siostra przyrodnia ważyłam 120 kg , jej tatus zafundowal jej dietetyczke, nadal do niej uczeszcza ale o 50 kilo lżejsza  _________________
"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
| Szary Lis napisał: | | W dalszym wieku problemem się staje właśnie spalanie tego co się wcześniej zjadło....ale nadal można uprawiać jakiś sport. A jedzenie? Zacząć jeść "z głową" nie na noc. Unikać bardziej tuczących potraw..... |
No więc właśnie tak to u mne wygląda... skąd niby te zamiłowanie do roweru, wycieczek w góry, pływania? A jedzenie... nie słodze, pije odtłuszczone mleko, jadam sporo warzyw, chude mięsa, a mimo to jest coraz trudniej...
Ja walczę... ale wiem, ze gdy kręgosłup i stawy odmówią posłuszeństwa, będzie jeszcze trudniej...
Nie mówię, ze metoda balonika jest dla młodzieży... ta niech hartuje swoją silną wolę, ale niektórzy na prawdę nie mogą być wystarczająco aktywni... a apetyt mają.
Osobiscie mam problem zimą, gdy stosuję dietę niskokaloryczną robi mi się bardzo zimno... poza tym zauważyłem, ze działa ona bardzo niekorzystnie na stawy. Gdy się robi na świecie ciepło problem zaczyna maleć, mogę niedojadać... w zimę nie!
Ostatnio zmieniony przez tataminiakus dnia Sob 14 Lut, 2004, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

|
|
|
| Szary Lis napisał: | Dieta....wybacz ale większość "diet" jest z lekka niebezpieczna dla organizmu. Żadna z tych "uniwersalnych" diet nie powinna być rozprzestrzeniana gdyż wiadomo ze każdy człowiek ma inne potrzeby i inna przemianę materii.
Dobra dieta powinna być indywidualnie przygotowywana przez osoby, które dobrze sie zaponały z naszym organizmem.... |
nie miałam na myśli tych wszystkich "diet cud" zamieszczanych w czasopismach róznego rodzaju a właśnie zmiane nawyków zywieniowych
zwykle decydujemy sie na to od razu rzadko kiedy ktoś robi to stopniowo i w tym właśnie lezy ta trudność o której mówiłam
organizm ze zdwojoną siłą zaczyna się domagać tego czego już mu nie wolno
Aga pogratuluj siostrze super wynik _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

|
|
|
| tataminiakus napisał: |
No więc właśnie tak to u mne wygląda... skąd niby te zamiłowanie do roweru, wycieczek w góry, pływania? A jedzenie... nie słodze, pije odtłuszczone mleko, jadam sporo warzyw, chude mięsa, a mimo to jest coraz trudniej...
Ja walczę... ale wiem, ze gdy kręgosłup i stawy odmówią posłuszeństwa, będzie jeszcze trudniej...
Nie mówię, ze metoda balonika jest dla młodzieży... ta niech hartuje swoją silną wolę, ale niektórzy na prawdę nie mogą być wystarczająco aktywni... a apetyt mają.
Osobiscie mam problem zimą, gdy stosuję dietę niskokaloryczną robi mi się bardzo zimno... poza tym zauważyłem, ze działa ona bardzo niekorzystnie na stawy. Gdy się robi na świecie ciepło problem zaczyna maleć, mogę niedojadać... w zimę nie! |
Tataminiakus pewnie powiem Ci coś co i tak dla ciebie jest oczywiste ale zimowa dieta powinna byc jednak bogatsza niz letnia
organizm ma inne potrzeby więcej energii zurzywa więc potrzebuje więcej kalorii co wcal nie szkodzi odchudzaniu
a co do cwiczen ... jak kręgosłup i stawy zaczną ci dokuczaćzapisz sie na aquaaerobic/aerobik w wodzie/ jest rewelacyjny sama chodze już rok /dwa razy w tygodniu/ chodzą tam starsze osoby /nie mówie tu że jakis starszy bardzo jesteś / i chwalą te zajęcia bardzo _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|