| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Szary Lis Wprawny maniak

|
Wysłany: Sob 14 Lut, 2004 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
Woda ogólnie jest bardzo dobra na różnego rodzaju dolegliwosci....
I zgadzam sie ze zimą trzeba dostarczyć organizmowi więcej energii.... _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
tataminiakus Maniak zaawansowany

|
|
|
Widzicie... ja dobrałem bardzo strannie dyscypliny, które uprawiam...
Pływam, bo rzeczywiście woda jest rewelacyjna... jeżdżę na rowerze, bo nie obciąża tak stawów jak bieganie i nie taki nudny, choć nie ćwiczy wszystkich partii mięśni. Rewelacyjne są narty biegowe, ćwicżą wszystko, nie obciążają stawów, ale zimy na mazowszu są takie, że jeżeli uda się wyskoczyć na deski dwa razy w sezonie, to już trzeba mówić o dużym sukcesie... Na szczęście turystyka pozostała no i fotografowanie plenerków  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szary Lis Wprawny maniak

|
|
|
No fotografowania to bym nie zaliczył do dyscyplin  _________________ Duma Honor Miłość |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

Płeć:  Dołączył: 03 Gru 2003 Posty: 4767 Skąd: z głębokiego Spojrzenia
|
|
|
Ala jakie Tataminiakus ma efekty......
no i żeby sfotografować cos ładnego trzeba się nieźle nachodzić a spacer to juz aktywność izyczn prawda  _________________ trochę chmur, troche slońca..
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tataminiakus Maniak zaawansowany

|
Wysłany: Nie 15 Lut, 2004 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
| Szary Lis napisał: | No fotografowania to bym nie zaliczył do dyscyplin  |
To mało wiesz o fotografii plenerowej To dziesiątki przedreptanych kilometrów w poszukiwaniu tematu, wielokrotne powroty na to samo miejsce (bo akurat światło nie takie), zapewniam cię, ze nieźle się można namachać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie 15 Lut, 2004 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
| tataminiakus napisał: | Mam odmienne zdanie... Kontrola wagi jest stosunkowo łatwa dla młodego zdrowego człowieka. Po prostu... gdy tyje, ogranicza spożycie, zwiększa wydatkowanie energii... w miarę upływu lat przekonuje się jednak, że ta recepta nie koniecznie jest skuteczna  |
napewno trudniej,owiele trudniej, ale sie jakos daje...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon 03 Sty, 2005 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
....odwieczny problem!!!
[ Dodano: 03 Sty 2005 14:29:05 ]
Aerobiczna "szóstka" Weidera. ...artykuł Waszki...
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.
Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.
Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii:
1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie.
2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg.
3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż
tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami
4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim.
5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek).
6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane
Wynalazłam to dziś w necie (portal kulturystyka) i mam ochotę spróbować - mój brzusio nadal pozostawia sporo do zyczenia
ciekawe, czy to rzeczywiście zadziała??
|
 |
pszczola Mania atakuje!

Wiek: 56 Płeć:  Dołączył: 15 Cze 2004 Posty: 130 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 19 Lut, 2005 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
U mnie to juz chyba tylko balonik wchodzi w grę.W pewnym wieku strasznie trudno jest się odchudzać.Raz się udało,ale nie na długo starczyło.Teraz już jest okropnie trudno.
Jeżeli chodzi o zimę,to nasz organizm jest taki mądry,że mimo diety on sobie odkłada troszkę tłuszczyku,bo chroni się przed zimnem.Zawsze ten ubytek wagi w zimie jest mniejszy niż na wiosnę i latem.W zasadzie wtedy powinno się przeprowadzać wszelkie kuracje.
Odnowiłam temat bo moze warto troszkę tu podyskutować,a moze już coś nowego się wydarzyło.
Ja słyszałam o jakiejś roślince która eliminuje głód.Rośnie gdzieś w Afryce.Był o tym reportaż,ale dokładnie już go nie pamiętam bo był dość dawno.Sok z tej roślinki właśnie ma takie właściwości.Czy ktoś o tym słyszał? _________________
Start....... 131,6 kg
Dziś 115,0 kg
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto 07 Cze, 2005 Temat postu: Re: Nadzieja Dla Grubasków |
|
|
Nie lubie zastrzyków
Więc się nie zdecyduję na pewno. Za to do dobrej formy można dojść odpowiednią dyscypliną. Poza tym dieta to też styl życia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nota Maniak nieuleczalny

|
|
|
a ja chyba wole już być gruba... taki zastrzyk pewnie niesie za sobą i inne konsekwencje poza chudnięciem... boję się takich ingerencji, ja nawet pigułek antykoncepcyjnych nie biorę i nie brałam, więc bardzo wątpię czy zdecydowałabym się na taki zastrzyk, nawet wtedy gdybym została jedyną grubaską na Ziemi  _________________ A best friend is someone who loves you when you forget to love yourself. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stysia Czyżby maniak?

|
|
|
no a ja to chyba bym sobie dała zrobic to kuj kuj  |
|
| Powrót do góry |