| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kaja Mam manię!

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości |
|
|
Czyżyk, to mi dałaś lekture na dzisiejszy wieczór  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto 07 Cze, 2005 Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości |
|
|
Zobaczcie www.dieta.pl - też można sporo poczytać w temacie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
julka Mania - decydujące starcie

|
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2005 Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości |
|
|
http://www.poradnikzdrowie.pl/71_544.htm
| Cytat: | CZY WIESZ, ŻE...
Skłonność do tycia w określonych partiach ciała zdradza problemy emocjonalne. Naukowcy z Uniwersytetu Helsińskiego twierdzą, że im więcej tkanki tłuszczowej odkłada się na brzuchu, tym bardziej wrogie jest nasze nastawienie do świata i wyższy poziom agresji. Osoba z brzuszkiem gra rolę twardej i zdecydowanej, ale w głębi duszy jest niepewna siebie i bezradna. U kobiet bywa to też sygnał niespełnionych marzeń o gromadce dzieciaków lub poczucia, że jest się złą matką. Tycie tylko na biodrach pokazuje kłopoty natury seksualnej, czasem też przeświadczenie, że jest się traktowanym przedmiotowo przez partnera erotycznego. Odkładanie się tłuszczu na udach zdradza kłopoty rodzinne, uczuciowy chłód życiowego partnera lub któregoś z rodziców. Kto natomiast przybiera na wadze jedynie w ramionach, lęka się przyszłości i ma poczucie, że za dużo wziął na swoje barki, został obarczony ciężarem ponad siły. |
hmm  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Renetka Do zmaniowania jeden krok...

|
|
|
| julka napisał: | Cytat:
CZY WIESZ, ŻE...
Skłonność do tycia w określonych partiach ciała zdradza problemy emocjonalne. Naukowcy z Uniwersytetu Helsińskiego twierdzą, że im więcej tkanki tłuszczowej odkłada się na brzuchu, tym bardziej wrogie jest nasze nastawienie do świata i wyższy poziom agresji. Osoba z brzuszkiem gra rolę twardej i zdecydowanej, ale w głębi duszy jest niepewna siebie i bezradna. U kobiet bywa to też sygnał niespełnionych marzeń o gromadce dzieciaków lub poczucia, że jest się złą matką. Tycie tylko na biodrach pokazuje kłopoty natury seksualnej, czasem też przeświadczenie, że jest się traktowanym przedmiotowo przez partnera erotycznego. Odkładanie się tłuszczu na udach zdradza kłopoty rodzinne, uczuciowy chłód życiowego partnera lub któregoś z rodziców. Kto natomiast przybiera na wadze jedynie w ramionach, lęka się przyszłości i ma poczucie, że za dużo wziął na swoje barki, został obarczony ciężarem ponad siły.
hmm |
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bibi Typ maniakalny

|
|
|
Jestem złą matką, jestem złą matką, jestem złą matką..... ......i w dodatku taką bezradną.....  _________________
........nie panikuj! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Julianka Mania - decydujące starcie

Wiek: 35 Płeć:  Dołączył: 15 Maj 2004 Posty: 3314 Skąd: Kraków
|
|
|
a ja dzisiaj widziałam w TV jakiś news o tym, że krakowianie są najchudsi w całej Polsce statystykę nam psuję  _________________ -3 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mrau Ja tu nocuję

Wiek: 36 Płeć:  Dołączył: 26 Mar 2003 Posty: 3099 Skąd: radom
|
Wysłany: Sob 03 Wrz, 2005 Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości |
|
|
ja z tym sexem i rodzina z tego wynika... udka i kuper mnie zdradzaja:) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rudy kot Maniak

Wiek: 34 Płeć:  Dołączył: 19 Sie 2004 Posty: 671 Skąd: Myślenice
|
|
|
a ja tyję proporcjonalnie, na udach, nogach, brzuchu i ramionach ... ba nawet ręce mam łuściutkie z dołeczkami... wot jeden wielki problem _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
to chyba trzeba cofnac czas i zaczac z innym partnerem, innymi dziecmi, a moze nawet z innymi rodzicami?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|