kilka artykułów o otyłości

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, kilo-wskazówki
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Pon 17 Sty, 2005    Temat postu: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

jak wyżej... a artykuły są tutaj
http://kiosk.onet.pl/katalog.html?q=oty%B3o%B6%E6&x=26&y=3
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Gość

PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005    Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

Czyżyk, to mi dałaś lekture na dzisiejszy wieczór Cool Mr. Green
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Wto 07 Cze, 2005    Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

Zobaczcie www.dieta.pl - też można sporo poczytać w temacie Smile
Powrót do góry
julka
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Czw 01 Wrz, 2005    Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

http://www.poradnikzdrowie.pl/71_544.htm

Cytat:
CZY WIESZ, ŻE...

Skłonność do tycia w określonych partiach ciała zdradza problemy emocjonalne. Naukowcy z Uniwersytetu Helsińskiego twierdzą, że im więcej tkanki tłuszczowej odkłada się na brzuchu, tym bardziej wrogie jest nasze nastawienie do świata i wyższy poziom agresji. Osoba z brzuszkiem gra rolę twardej i zdecydowanej, ale w głębi duszy jest niepewna siebie i bezradna. U kobiet bywa to też sygnał niespełnionych marzeń o gromadce dzieciaków lub poczucia, że jest się złą matką. Tycie tylko na biodrach pokazuje kłopoty natury seksualnej, czasem też przeświadczenie, że jest się traktowanym przedmiotowo przez partnera erotycznego. Odkładanie się tłuszczu na udach zdradza kłopoty rodzinne, uczuciowy chłód życiowego partnera lub któregoś z rodziców. Kto natomiast przybiera na wadze jedynie w ramionach, lęka się przyszłości i ma poczucie, że za dużo wziął na swoje barki, został obarczony ciężarem ponad siły.

hmm Rolling Eyes

Do zmaniowania jeden krok...
Do zmaniowania jeden krok...

PostWysłany: Czw 01 Wrz, 2005    Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

julka napisał:
Cytat:
CZY WIESZ, ŻE...

Skłonność do tycia w określonych partiach ciała zdradza problemy emocjonalne. Naukowcy z Uniwersytetu Helsińskiego twierdzą, że im więcej tkanki tłuszczowej odkłada się na brzuchu, tym bardziej wrogie jest nasze nastawienie do świata i wyższy poziom agresji. Osoba z brzuszkiem gra rolę twardej i zdecydowanej, ale w głębi duszy jest niepewna siebie i bezradna. U kobiet bywa to też sygnał niespełnionych marzeń o gromadce dzieciaków lub poczucia, że jest się złą matką. Tycie tylko na biodrach pokazuje kłopoty natury seksualnej, czasem też przeświadczenie, że jest się traktowanym przedmiotowo przez partnera erotycznego. Odkładanie się tłuszczu na udach zdradza kłopoty rodzinne, uczuciowy chłód życiowego partnera lub któregoś z rodziców. Kto natomiast przybiera na wadze jedynie w ramionach, lęka się przyszłości i ma poczucie, że za dużo wziął na swoje barki, został obarczony ciężarem ponad siły.

hmm

Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Bibi
Typ maniakalny
Typ maniakalny

Jestem złą matką, jestem złą matką, jestem złą matką..... sciana ......i w dodatku taką bezradną..... Mr. Green
Julianka

a ja dzisiaj widziałam w TV jakiś news o tym, że krakowianie są najchudsi w całej Polsce Wink statystykę nam psuję Wink
mrau
Ja tu nocuję
Ja tu nocuję

PostWysłany: Sob 03 Wrz, 2005    Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

ja z tym sexem i rodzina z tego wynika... udka i kuper mnie zdradzaja:)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
rudy kot
Maniak
Maniak

PostWysłany: Sob 03 Wrz, 2005    Temat postu: Re: kilka artykułów o otyłości Zacytuj zaznaczone

smiech 1 a ja tyję proporcjonalnie, na udach, nogach, brzuchu i ramionach ... ba nawet ręce mam łuściutkie z dołeczkami... wot jeden wielki problem

to chyba trzeba cofnac czas i zaczac z innym partnerem, innymi dziecmi, a moze nawet z innymi rodzicami? Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, kilo-wskazówki
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: