| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kaja Mam manię!

|
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
Enne odwazna jestes
Ja jak w tym chodzilam po domu, to Misiek za mna latal i mowil: "ale przyjemnie chrzęścisz mamuś"
Ale do klubu bym w czyms takim nie poszla  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
enne Już tylko mania

Płeć:  Dołączył: 23 Mar 2003 Posty: 4273 Skąd: zza wielkiej wody ;)
|
Wysłany: Pią 17 Mar, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
| Czyżyk napisał: | | Enne smiech 1 odwazna jestes Laughing |
odwazna raczej zdesperowana
Mowie Ci Gosiu zawzielam sie jak diabli i obym w tym wytrwala bo inaczej znowu w dol wlece i cos czuje ze tym razem bym sie z tego dolu nie wykopala Za jakies 2 m-ce szykuje nam sie byc moze wypad do North Crolina nad ocean musze jakos wygladac Normalnie bym sie tak strasznie nie przejmowala ale beda tam z nami szwagier i jego wychudzona dziewczyna przy ktorej wygladam jak wieloryb Zreszta przy niej chyba kazdy by tak wygladal bo jest tak szczupla ze niemal zakrawa na anoreksje Nosi rozmiar 1 to jest moze 32 europejskie (jak nie mniejsze) a jest mojego wzrostu Przy niej ja ze swoim rozmiarem 10 wygladam poprostu zabojczo Jak bede tak dalej cwiczyla to bede ich mogla zaskoczyc ladnymi miesniami bo na tak szczuplej sylwetce wcale mi nie zalezy  _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
“Being fit is choice! It’s up to you to make it happen.” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pszczola Mania atakuje!

Wiek: 56 Płeć:  Dołączył: 15 Cze 2004 Posty: 130 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Wto 21 Mar, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
Takie coś znalazłam.
Celuj w cellulit
Wprawdzie do wakacji jeszcze daleko, ale już teraz warto pomyśleć, że gdy nadejdą, będziemy chciały pokazać opalone ciało. A jak w pełni korzystać z uroków lata, gdy humor psuje cellulit, czyli skórka pomarańczowa? Zamiast myśleć o tym, jak ją ukryć, zacznij walkę o gładką skórę.
Wystarczy uzbroić się w cierpliwość i konsekwentnie realizować program, który dla ciebie przygotowaliśmy.
1. Przejdź na dietę
Najskuteczniejsza będzie dieta 1500 kcal. Bardziej restrykcyjna spowolni przemianę materii i głodujący organizm zacznie oszczędzać energię. Poza tym przy bardzo niskokalorycznych dietach nie wolno ćwiczyć, a bez ruchu cellulit, zamiast znikać, będzie się miał coraz lepiej. Dlatego dietetycy stanowczo odradzają w tym przypadku stosowanie diet proszkowych (np. Cambridge), diety sokowej lub kopenhaskiej, gdyż dostarczają one zaledwie 400-600 kcal dziennie.
Sięgaj po:
- chude mięso i wędliny;
- ryby;
- produkty bogate w błonnik, np. chleb pełnoziarnisty, chrupki, kaszę gryczaną, ryż dziki lub brązowy;
- warzywa - przede wszystkim paprykę, pomidory, seler, brokuły, fasolkę szparagową, soję;
- owoce bogate w witaminę C, np. grejpfruty, kiwi, porzeczki, a także ananasy;
- niegazowaną wodę mineralną (1,5-2 litry dziennie);
- ziołowe herbatki.
Unikaj:
- słodyczy;
- nadmiaru soli;
- żółtych serów, śmietany, tłustego twarogu;
- mięsa, wędlin;
- białego pieczywa;
- częstego (i nadmiernego) picia alkoholu;
- kawy, czarnej herbaty.
2. Zacznij ćwiczyć
Intensywny ruch poprawia krążenie krwi i limfy, przyspieszając wydalanie produktów przemiany materii i wody z organizmu. Dlatego jak najwięcej maszeruj i spaceruj. Zrezygnuj z windy i chodź po schodach.
Bardzo dobre rezultaty w zwalczaniu cellulitu i zapobieganiu mu dają pływanie i ćwiczenia aerobowe (przyspieszające oddech i bicie serca). Jak najczęściej wsiadaj też na rower. Nawet piętnastominutowa poranna gimnastyka z czasem przyniesie widoczne efekty.
3. Stosuj kosmetyki
Nie ma takiego preparatu, który by usunął cellulit bez śladu. Warto jednak skorzystać ze specjalnych kosmetyków, bo regularnie stosowane wzmocnią działanie diety i ćwiczeń, nawilżą i ujędrnią skórę, pobudzą mikrokrążenie oraz zapobiegną nadmiernemu gromadzeniu się wody w organizmie.
Takie działanie zawdzięczają ekstraktom z czarnego bzu, zielonych i brunatnych alg, nostrzyka żółtego, bluszczu, miłorzębu japońskiego, ostrokrzewu, skrzypu polnego, arniki i rutyny z ruty zwyczajnej oraz wąkrotki azjatyckiej (Cantelia asiatica), kofeiny i guarany.
Kosmetyki antycellulitowe powinny być wmasowywane w skórę mocno i regularnie, najlepiej dwa razy dziennie. Co drugi dzień warto przed ich nałożeniem zrobić peeling, żeby skóra stała się bardziej chłonna. Niestety, gdy odstawimy krem, po pewnym czasie skóra wróci do dawnego stanu.
Niektórzy producenci oferują całe serie antycellulitowe. W ich skład wchodzą nie tylko kremy, ale także ampułki, żele i peelingi pod prysznic. W drogeriach i aptekach pojawiły się też preparaty do stosowania w domu działające podobnie do specyfików używanych tylko w gabinetach kosmetycznych. (...).
4. Masuj nogi, brzuch, pośladki
Masaż pobudza krążenie krwi i limfy, a wtedy substancje zawarte w kosmetykach łatwiej wnikają w skórę. Przyspiesza również spalanie tłuszczu. Ciało warto masować od stóp do talii. Możesz to zrobić szorstką rękawicą w trakcie kąpieli. Nie wyleguj się jednak w wannie z gorącą wodą, lecz myj się pod prysznicem.
Natrysk to również okazja do dodatkowego, wodnego masażu. Nogi, pośladki i brzuch polewaj silnym strumieniem na zmianę ciepłej (w temp. do 36°C), a potem zimnej wody. Takie zmiany temperatury są dla naczyń krwionośnych najlepszą gimnastyką.
Wzmacniają ich ścianki, krew szybciej krąży i łatwiej dociera do komórek tłuszczowych, zabierając z nich nagromadzone zapasy i toksyny. Po kąpieli wmasuj w skórę kosmetyk antycellulitowy. Nie spiesz się - wcieranie to również świetny masaż.
5. Sięgnij po preparaty dostępne w aptece
W sprzedaży pojawiły się plastry, a także kapsułki antycellulitowe zawierające substancje, które pobudzają krążenie krwi i obieg limfy (m. in. z wyciągiem z nostrzyka żółtego i kofeiną). W zwalczaniu cellulitu mogą być pomocne także tabletki wspomagające odchudzanie. _________________
Start....... 131,6 kg
Dziś 115,0 kg
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
|
|
Dzieki Pszczołeczko
Widze, ze waga wreszcie sie gibnela
Enne, jesli by wziac pod uwage nasze dotychczasowe zrywy, ktore zawsze jakos "przypadkiem" byly w tym samym czasie to moge zaryzykowac stwierdzenie, ze chyba wiem, jak bardzo sie zawzielas
Powiedz co z tymi gatkami- upolowalas??? Jesli tak, to ja tez sie pisze, pamietaj
Sluchaj, pamietaj o tym pilingu z kawy, bo nie pamietam, czy robisz czy nie. jesli nie- ROB KONIECZNIE!
Moj mezus łazi za mna i mruczy: mmmmmm.... gładź gipsowa
Ale skora jest tak niesamowicie przyjemna, taka niebiansko gladka, ze sama sie ciagle miziam po udach, jak jakis narcyz  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sarnetina Pierwsze objawy manii

Wiek: 34 Płeć:  Dołączył: 27 Lis 2003 Posty: 83 Skąd: krakow
|
|
|
Czyzyk - przez Ciebie musze dzis isc kupic kawe  _________________ SARNETINA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
| Czyżyk napisał: | | Powiedz co z tymi gatkami- upolowalas??? |
nadal poluje Gosiu Jutro ide do tego sklepu gdze mi powiedzieli ze byc moze beda je mieli Dam Ci znac jak tylko z niego wroce
| Czyżyk napisał: | | Enne, jesli by wziac pod uwage nasze dotychczasowe zrywy, ktore zawsze jakos "przypadkiem" byly w tym samym czasie Wink to moge zaryzykowac stwierdzenie, ze chyba wiem, jak bardzo sie zawzielas Laughing |
nie cyba a napewno
Efekt jest taki ze wrocilam do punktu ktory mam na suwaczku Wczesniej nie zmienielam suwaka bo poprostu zmeczona juz bylam tym ciaglym zmienianiem z mniejszej na wieksza wage i na odwrot - moze tym razem sie utrzymam
Mezus mi powiedzial ze mi dupka schudla Mam nadzieje ze jaj sobie ze mnie nie robi hihihi
| Czyżyk napisał: | | skora jest tak niesamowicie przyjemna, taka niebiansko gladka, ze sama sie ciagle miziam po udach, jak jakis narcyz Laughing |
wcale ci sie nie dziwie bo ja robie to samo do tego kupilam sobie kremik do cialka "firming & radiance" w polaczeniu z pilingami, folia i tym kremikiem skorka jest taka milusia jak u bobasa
Matko co ze mna w jakis samozachwyt popadam hehehe ... Nie - powaznie dziewczyny - widze ogromna roznice w miekkosci skory Sama w szoku jestem  _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
|
| Powrót do góry |
|
 |
tinga Wprawny maniak

|
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
nobla dla tego kto ta kawe wymyslil
nasz kurna rewelacja, wypipcam pilingi-dupingi, dziady cholerne tylko kafka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
|
|
Tingus, no ja mam tak samo- zaden piling kawce nie dorowna (a jak jeszcze sypniesz cynamonu, dolejesz oliwki i ciutek miodu, to... )
Ps. podoba mi sie twoj suwaczek
Enne, gratuluje Ja jutro sie waze, ale przyznam, ze naprawde sie boje, po tych urodzinach Mateusza Strasznie duzo wina wypilam. I jadlam WSZYSTKO. I to WSZYSTKO nie bylo ani troche Monti  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
Czyżyczku, nie dziekuje zeby nie zapeszyc ale Cie za to Co do jedzenia to nie zamartwiaj sie na zapas bo po jednym dniu nie przytyjesz A jesli myslisz ze to moglo wage zmienc to poczekaj jeszcze jeden dzien NIc Cie to nie zbawi a mozesz uniknac niepotrzebnego stresu  _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
|
| Powrót do góry |
|
 |
SIMPLYME Mania - decydujące starcie

Wiek: 29 Płeć:  Dołączył: 23 Sty 2003 Posty: 3286 Skąd: Gdansk/Niger/Mali :-)
|
Wysłany: Pią 07 Kwi, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
Hehe, mialam nastroj na eksperymenty i siegnelam po kawke na ten cellulit.
Ale fajnie masuje!
Ale najlepsze jest to jak wyglada: czulam sie jak dziecko ktore dorwalo sie do blota i sie w nim packa Bardzo odstresowujace doswiadczenie, musze przyznac. Ino trzeba porzadnie wszystko potem wyplukac, bo te malutkie ziarenka zdaja sie wszedzie wlazic
Ja mloda poki co jestem i tyje od pasa w gore wiec uda nie sa u mnie jakies specjalnie problemowe - ale fakt, mam wrazenie ze skora taka naciagnieta jest Na bunio sobie za to zaaplikuje, bunio to dobrze by bylo zeby mi schudlo... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nota Maniak nieuleczalny

|
|
|
SIMPLYME, zazdraqszczam "od pasa w górę", bo ja "od pasa w dół", a wolałabym odwrotnie  _________________ A best friend is someone who loves you when you forget to love yourself. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
Nota - wlasnie nie, od pasa w dol jest kobieco i "robi" talie, a nie wiem czy "oponki" "schabiki" ( ja najbardziej lubie francuskie okreslenie - odkrylam ze w angielskim rowniez istnieje - "uchwyty milosci" ) sa lepsze od pelnych ud  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nota Maniak nieuleczalny

|
|
|
Heh ja z zazdrością spoglądam na smukłe nunie niektórych grubasek  _________________ A best friend is someone who loves you when you forget to love yourself. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
Alinko mialam juz ten suit - nikomu go nie polecam - bardzo marna jakosc
Juz kupilam sauna suit w TjMaxx za $9 dokladnie tem ktory chcialam Dzieki za pomoc  _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
|
| Powrót do góry |
|
 |
satti Maniacus recidivus

|
Wysłany: Nie 09 Kwi, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
Przepraszam, ze nie przeczytalam calego watku nie mialam pojecia, ze tak sie rozrosl
Nie mialam tez pojecia, ze waszka juz polecala sposob, ktory chcialam "polecic" - choc poczytalam polowe watku i nie widzialam, by ktos sugestie z artykulu cytowanego przez waszke podchwycil (byc moze pszczolka?)
Macie racje oczywiscie, ze celulit dotyczy nie tylko osob z nadwaga, choc powiem Wam, ze ja nie widze problemu - to co widze na sobie traktuje jako objaw nadwagi - a jesli mialabym niegladka skore bedac szczupla, to kurcze nie zauwazylabym tego i nie bardzo rozumiem, po co sie tego pozbywac... ale ja jestem inna no i ledwo u mnei celulit widac spod czerwonych rozstepow
w kazdym razie chcialam Wam napisac, ze moja znajoma wlasnie skonczyla 5 - dniowa glodowke, do ktorej przygotowywala sie przez 2 tygodnie (jest rozsadna babeczka i glodowke zrobila dla oczyszczenia organizmu a nie dla odchudzania, bo jest chuda)
2 tygodnie na owocach i warzywach
5 dni potem na wodzie i herbatce (ostatnie 2 dni byly trudne)
teraz wychodzi znowu warzywami i owocami
pod koniec stwierdzila, ze nie ma prawie wcale celulitu!
mysle, ze to by sie swietnie zgadzalo z tym, co cytowala waszka - ze celulit to po czesci wynik toksyn w naszych cialkach i ze glodowka moze pomoc
a ja mam nadzieje, z epomaga po prostu monti
|
 |
Kaja Mam manię!

|
Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
ja mysle, ze glodowka pomoze glownie na celulit tzw. wodny.
sama wierze w zmasowany atak, czyli wszystko co tylko jest osiagalne, stosowane jednoczesnie.
moze i sprobowalabym glodowki, ale wiem, ze nie wytrwam, a juz na pewno nie, gotujac dla calej rodziny
moja silna wola z pewnoscia okazalaby sie za slaba w zderzeniu z zapachami normalnego jedzenia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
po trzech dniach stosowania stwierdzam ze KAWA DZIALA
Zbita w sobie bardziej jestem, no i gladka - podoba mi sie
| Powrót do góry |
|
 |
Wirtualna Już wiem, czym jest mania!

Wiek: 32 Płeć:  Dołączył: 27 Lis 2003 Posty: 201 Skąd: k. W-wy
|
Wysłany: Sro 24 Maj, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
Dołączyłam dziś do fanek czarnej kawy
Przed godziną zrobiłam sobie masaż kawowy nóg... teraz siedzę, głaszczę nóżki i się zachwycam
No .. moje uda sa boskie po prostu! Ciekawe czy po nocy nie zmienią faktury?
Ale jak na razie to polecam bardzo  _________________ Ania.... i malutki Antoś
-7  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agulinda Już tylko mania

Płeć:  Dołączył: 03 Gru 2003 Posty: 4767 Skąd: z głębokiego Spojrzenia
|
Wysłany: Czw 25 Maj, 2006 Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? |
|
|
nie no ja naparwdę musze to wypróbować!!
jutro ma w planach wieczór dla urody a ze mam w domku wszystko co do takiego kawowego peelingu potrzeba na pewno spróbuję   _________________ trochę chmur, troche slońca..
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|