Jak wykonczyc celulitis?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, kilo-wskazówki
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Pią 17 Mar, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Enne smiech 1 odwazna jestes Laughing

Ja jak w tym chodzilam po domu, to Misiek za mna latal i mowil: "ale przyjemnie chrzęścisz mamuś" Laughing
Ale do klubu bym w czyms takim nie poszla Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Pią 17 Mar, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Czyżyk napisał:
Enne smiech 1 odwazna jestes Laughing

odwazna Laughing smiech 1 raczej zdesperowana smiech 1

Mowie Ci Gosiu zawzielam sie jak diabli i obym w tym wytrwala bo inaczej znowu w dol wlece i cos czuje ze tym razem bym sie z tego dolu nie wykopala Confused Za jakies 2 m-ce szykuje nam sie byc moze wypad do North Crolina nad ocean musze jakos wygladac Confused Normalnie bym sie tak strasznie nie przejmowala ale beda tam z nami szwagier i jego wychudzona dziewczyna przy ktorej wygladam jak wieloryb Confused Zreszta przy niej chyba kazdy by tak wygladal bo jest tak szczupla ze niemal zakrawa na anoreksje Confused Nosi rozmiar 1 to jest moze 32 europejskie (jak nie mniejsze) a jest mojego wzrostu Confused Przy niej ja ze swoim rozmiarem 10 wygladam poprostu zabojczo Confused Jak bede tak dalej cwiczyla to bede ich mogla zaskoczyc ladnymi miesniami bo na tak szczuplej sylwetce wcale mi nie zalezy Wink

pszczola
Mania atakuje!
Mania atakuje!

PostWysłany: Wto 21 Mar, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Takie coś znalazłam.

Celuj w cellulit

Wprawdzie do wakacji jeszcze daleko, ale już teraz warto pomyśleć, że gdy nadejdą, będziemy chciały pokazać opalone ciało. A jak w pełni korzystać z uroków lata, gdy humor psuje cellulit, czyli skórka pomarańczowa? Zamiast myśleć o tym, jak ją ukryć, zacznij walkę o gładką skórę.

Wystarczy uzbroić się w cierpliwość i konsekwentnie realizować program, który dla ciebie przygotowaliśmy.

1. Przejdź na dietę

Najskuteczniejsza będzie dieta 1500 kcal. Bardziej restrykcyjna spowolni przemianę materii i głodujący organizm zacznie oszczędzać energię. Poza tym przy bardzo niskokalorycznych dietach nie wolno ćwiczyć, a bez ruchu cellulit, zamiast znikać, będzie się miał coraz lepiej. Dlatego dietetycy stanowczo odradzają w tym przypadku stosowanie diet proszkowych (np. Cambridge), diety sokowej lub kopenhaskiej, gdyż dostarczają one zaledwie 400-600 kcal dziennie.

Sięgaj po:

- chude mięso i wędliny;
- ryby;
- produkty bogate w błonnik, np. chleb pełnoziarnisty, chrupki, kaszę gryczaną, ryż dziki lub brązowy;
- warzywa - przede wszystkim paprykę, pomidory, seler, brokuły, fasolkę szparagową, soję;
- owoce bogate w witaminę C, np. grejpfruty, kiwi, porzeczki, a także ananasy;
- niegazowaną wodę mineralną (1,5-2 litry dziennie);
- ziołowe herbatki.

Unikaj:

- słodyczy;
- nadmiaru soli;
- żółtych serów, śmietany, tłustego twarogu;
- mięsa, wędlin;
- białego pieczywa;
- częstego (i nadmiernego) picia alkoholu;
- kawy, czarnej herbaty.

2. Zacznij ćwiczyć

Intensywny ruch poprawia krążenie krwi i limfy, przyspieszając wydalanie produktów przemiany materii i wody z organizmu. Dlatego jak najwięcej maszeruj i spaceruj. Zrezygnuj z windy i chodź po schodach.
Bardzo dobre rezultaty w zwalczaniu cellulitu i zapobieganiu mu dają pływanie i ćwiczenia aerobowe (przyspieszające oddech i bicie serca). Jak najczęściej wsiadaj też na rower. Nawet piętnastominutowa poranna gimnastyka z czasem przyniesie widoczne efekty.

3. Stosuj kosmetyki

Nie ma takiego preparatu, który by usunął cellulit bez śladu. Warto jednak skorzystać ze specjalnych kosmetyków, bo regularnie stosowane wzmocnią działanie diety i ćwiczeń, nawilżą i ujędrnią skórę, pobudzą mikrokrążenie oraz zapobiegną nadmiernemu gromadzeniu się wody w organizmie.
Takie działanie zawdzięczają ekstraktom z czarnego bzu, zielonych i brunatnych alg, nostrzyka żółtego, bluszczu, miłorzębu japońskiego, ostrokrzewu, skrzypu polnego, arniki i rutyny z ruty zwyczajnej oraz wąkrotki azjatyckiej (Cantelia asiatica), kofeiny i guarany.

Kosmetyki antycellulitowe powinny być wmasowywane w skórę mocno i regularnie, najlepiej dwa razy dziennie. Co drugi dzień warto przed ich nałożeniem zrobić peeling, żeby skóra stała się bardziej chłonna. Niestety, gdy odstawimy krem, po pewnym czasie skóra wróci do dawnego stanu.
Niektórzy producenci oferują całe serie antycellulitowe. W ich skład wchodzą nie tylko kremy, ale także ampułki, żele i peelingi pod prysznic. W drogeriach i aptekach pojawiły się też preparaty do stosowania w domu działające podobnie do specyfików używanych tylko w gabinetach kosmetycznych. (...).

4. Masuj nogi, brzuch, pośladki

Masaż pobudza krążenie krwi i limfy, a wtedy substancje zawarte w kosmetykach łatwiej wnikają w skórę. Przyspiesza również spalanie tłuszczu. Ciało warto masować od stóp do talii. Możesz to zrobić szorstką rękawicą w trakcie kąpieli. Nie wyleguj się jednak w wannie z gorącą wodą, lecz myj się pod prysznicem.

Natrysk to również okazja do dodatkowego, wodnego masażu. Nogi, pośladki i brzuch polewaj silnym strumieniem na zmianę ciepłej (w temp. do 36°C), a potem zimnej wody. Takie zmiany temperatury są dla naczyń krwionośnych najlepszą gimnastyką.
Wzmacniają ich ścianki, krew szybciej krąży i łatwiej dociera do komórek tłuszczowych, zabierając z nich nagromadzone zapasy i toksyny. Po kąpieli wmasuj w skórę kosmetyk antycellulitowy. Nie spiesz się - wcieranie to również świetny masaż.

5. Sięgnij po preparaty dostępne w aptece

W sprzedaży pojawiły się plastry, a także kapsułki antycellulitowe zawierające substancje, które pobudzają krążenie krwi i obieg limfy (m. in. z wyciągiem z nostrzyka żółtego i kofeiną). W zwalczaniu cellulitu mogą być pomocne także tabletki wspomagające odchudzanie.

Start....... 131,6 kg
Dziś 115,0 kg

Powrót do góry
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Wto 21 Mar, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Dzieki Pszczołeczko Smile
Widze, ze waga wreszcie sie gibnela brawo

Enne, jesli by wziac pod uwage nasze dotychczasowe zrywy, ktore zawsze jakos "przypadkiem" byly w tym samym czasie Wink to moge zaryzykowac stwierdzenie, ze chyba wiem, jak bardzo sie zawzielas Laughing
Powiedz co z tymi gatkami- upolowalas??? Jesli tak, to ja tez sie pisze, pamietaj Smile

Sluchaj, pamietaj o tym pilingu z kawy, bo nie pamietam, czy robisz czy nie. jesli nie- ROB KONIECZNIE!
Moj mezus łazi za mna i mruczy: mmmmmm.... gładź gipsowa smiech 1
Ale skora jest tak niesamowicie przyjemna, taka niebiansko gladka, ze sama sie ciagle miziam po udach, jak jakis narcyz Laughing
Powrót do góry
sarnetina
Pierwsze objawy manii
Pierwsze objawy manii

Czyzyk - przez Ciebie musze dzis isc kupic kawe Laughing
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

Czyżyk napisał:
Powiedz co z tymi gatkami- upolowalas???

nadal poluje Gosiu Smile Jutro ide do tego sklepu gdze mi powiedzieli ze byc moze beda je mieli Smile Dam Ci znac jak tylko z niego wroce Smile

Czyżyk napisał:
Enne, jesli by wziac pod uwage nasze dotychczasowe zrywy, ktore zawsze jakos "przypadkiem" byly w tym samym czasie Wink to moge zaryzykowac stwierdzenie, ze chyba wiem, jak bardzo sie zawzielas Laughing

nie cyba a napewno Smile

Efekt jest taki ze wrocilam do punktu ktory mam na suwaczku Smile Wczesniej nie zmienielam suwaka bo poprostu zmeczona juz bylam tym ciaglym zmienianiem z mniejszej na wieksza wage i na odwrot - moze tym razem sie utrzymam Smile

Mezus mi powiedzial ze mi dupka schudla Laughing Mam nadzieje ze jaj sobie ze mnie nie robi Wink hihihi

Czyżyk napisał:
skora jest tak niesamowicie przyjemna, taka niebiansko gladka, ze sama sie ciagle miziam po udach, jak jakis narcyz Laughing

wcale ci sie nie dziwie bo ja robie to samo Embarassed do tego kupilam sobie kremik do cialka "firming & radiance" w polaczeniu z pilingami, folia i tym kremikiem skorka jest taka milusia jak u bobasa Laughing
Matko co ze mna w jakis samozachwyt popadam hehehe ... Nie - powaznie dziewczyny - widze ogromna roznice w miekkosci skory Smile Sama w szoku jestem Wink

tinga
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Czw 23 Mar, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

nobla dla tego kto ta kawe wymyslil Mr. Green
nasz kurna rewelacja, wypipcam pilingi-dupingi, dziady cholerne Twisted Evil tylko kafka Very Happy
Powrót do góry
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Czw 23 Mar, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Tingus, no ja mam tak samo- zaden piling kawce nie dorowna (a jak jeszcze sypniesz cynamonu, dolejesz oliwki i ciutek miodu, to... )

Ps. podoba mi sie twoj suwaczek smiech 1

Enne, gratuluje brawo Ja jutro sie waze, ale przyznam, ze naprawde sie boje, po tych urodzinach Mateusza Wink Strasznie duzo wina wypilam. I jadlam WSZYSTKO. I to WSZYSTKO nie bylo ani troche Monti Rolling Eyes
Powrót do góry
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

Czyżyczku, nie dziekuje zeby nie zapeszyc ale Cie za to Smile Co do jedzenia to nie zamartwiaj sie na zapas bo po jednym dniu nie przytyjesz Smile A jesli myslisz ze to moglo wage zmienc to poczekaj jeszcze jeden dzien Smile NIc Cie to nie zbawi a mozesz uniknac niepotrzebnego stresu Smile
SIMPLYME
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Pią 07 Kwi, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Hehe, mialam nastroj na eksperymenty i siegnelam po kawke na ten cellulit.
Ale fajnie masuje!
Ale najlepsze jest to jak wyglada: czulam sie jak dziecko ktore dorwalo sie do blota i sie w nim packa Smile Bardzo odstresowujace doswiadczenie, musze przyznac. Ino trzeba porzadnie wszystko potem wyplukac, bo te malutkie ziarenka zdaja sie wszedzie wlazic Smile
Ja mloda poki co jestem i tyje od pasa w gore wiec uda nie sa u mnie jakies specjalnie problemowe - ale fakt, mam wrazenie ze skora taka naciagnieta jest Smile Na bunio sobie za to zaaplikuje, bunio to dobrze by bylo zeby mi schudlo...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
nota
Maniak nieuleczalny
Maniak nieuleczalny

PostWysłany: Pią 07 Kwi, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

SIMPLYME, zazdraqszczam "od pasa w górę", bo ja "od pasa w dół", a wolałabym odwrotnie Wink
SIMPLYME

Nota - wlasnie nie, od pasa w dol jest kobieco i "robi" talie, a nie wiem czy "oponki" "schabiki" ( ja najbardziej lubie francuskie okreslenie - odkrylam ze w angielskim rowniez istnieje - "uchwyty milosci" Twisted Evil Twisted Evil ) sa lepsze od pelnych ud Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
nota
Maniak nieuleczalny
Maniak nieuleczalny

Heh ja z zazdrością spoglądam na smukłe nunie niektórych grubasek Wink
Gość

http://www.megafitness.com/def0014.html?source=GOOG&keyword=%22sauna+s uit%22
enne - tu masz za 12 dolcow
i free shipping
czy to jest to?
Powrót do góry
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

Alinko mialam juz ten suit - nikomu go nie polecam - bardzo marna jakosc Confused
Juz kupilam sauna suit w TjMaxx za $9 dokladnie tem ktory chcialam Smile Dzieki za pomoc Smile

satti
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

PostWysłany: Nie 09 Kwi, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Przepraszam, ze nie przeczytalam calego watku Embarassed nie mialam pojecia, ze tak sie rozrosl Shocked

Nie mialam tez pojecia, ze waszka juz polecala sposob, ktory chcialam "polecic" - choc poczytalam polowe watku i nie widzialam, by ktos sugestie z artykulu cytowanego przez waszke podchwycil (byc moze pszczolka?)

Macie racje oczywiscie, ze celulit dotyczy nie tylko osob z nadwaga, choc powiem Wam, ze ja nie widze problemu - to co widze na sobie traktuje jako objaw nadwagi - a jesli mialabym niegladka skore bedac szczupla, to kurcze nie zauwazylabym tego i nie bardzo rozumiem, po co sie tego pozbywac... ale ja jestem inna Laughing Laughing Laughing no i ledwo u mnei celulit widac spod czerwonych rozstepow

w kazdym razie chcialam Wam napisac, ze moja znajoma wlasnie skonczyla 5 - dniowa glodowke, do ktorej przygotowywala sie przez 2 tygodnie (jest rozsadna babeczka i glodowke zrobila dla oczyszczenia organizmu a nie dla odchudzania, bo jest chuda)
2 tygodnie na owocach i warzywach
5 dni potem na wodzie i herbatce (ostatnie 2 dni byly trudne)
teraz wychodzi znowu warzywami i owocami
pod koniec stwierdzila, ze nie ma prawie wcale celulitu!

mysle, ze to by sie swietnie zgadzalo z tym, co cytowala waszka - ze celulit to po czesci wynik toksyn w naszych cialkach i ze glodowka moze pomoc

a ja mam nadzieje, z epomaga po prostu monti

Twisted Evil

Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Pon 10 Kwi, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

ja mysle, ze glodowka pomoze glownie na celulit tzw. wodny.
sama wierze w zmasowany atak, czyli wszystko co tylko jest osiagalne, stosowane jednoczesnie.
moze i sprobowalabym glodowki, ale wiem, ze nie wytrwam, a juz na pewno nie, gotujac dla calej rodziny Rolling Eyes
moja silna wola z pewnoscia okazalaby sie za slaba w zderzeniu z zapachami normalnego jedzenia Confused
Powrót do góry
SIMPLYME

PostWysłany: Pon 10 Kwi, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

po trzech dniach stosowania stwierdzam ze KAWA DZIALA
Zbita w sobie bardziej jestem, no i gladka - podoba mi sie Smile

[ Dodano: Pon 10 Kwi, 2006 ]

Aha, to ze monti dziala na cellulit to swoja droga. Nie ma sily zeby nie dzialal, z tymi pelnymi zbozami i warzywami ...
Powrót do góry
Wirtualna
Już wiem, czym jest mania!
Już wiem, czym jest mania!

PostWysłany: Sro 24 Maj, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

Dołączyłam dziś do fanek czarnej kawy Wink

Przed godziną zrobiłam sobie masaż kawowy nóg... teraz siedzę, głaszczę nóżki i się zachwycam Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
No .. moje uda sa boskie po prostu! Ciekawe czy po nocy nie zmienią faktury? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Ale jak na razie to polecam bardzo Very Happy

-7
Powrót do góry
agulinda
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Czw 25 Maj, 2006    Temat postu: Re: Jak wykonczyc celulitis? Zacytuj zaznaczone

nie no ja naparwdę musze to wypróbować!!
jutro ma w planach wieczór dla urody Wink a ze mam w domku wszystko co do takiego kawowego peelingu potrzeba na pewno spróbuję Very HappyVery Happy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, kilo-wskazówki
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7

Skocz do: