Udręka i ekstaza

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> Kultura i sztuka, Dział literacki
   -> dział literacki, Tytuły
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nie ma mnie
Gość

PostWysłany: Wto 19 Sie, 2003    Temat postu: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Książka Irvina Stone`a ukazująca życie i twórczość Michała Anioła. Nic więcej chyba nie trzeba mówić. Świetnie się czyta. Polecam
Powrót do góry
julka
Mania - decydujące starcie
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Wto 19 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

A - pisaliśmy już gdzieś o tej książce Smile Faktycznie, świetna, tylko ja przez tych nieboszczyków nie mogłam długo przebrnąć... Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Nie ma mnie
Gość

PostWysłany: Wto 19 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

No tak - to może trochę odstraszyć, ale z drugiej strony dzięki temu osiągnął doskonałość. Był genialny.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw 21 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Skoro mowa o tym autorze, to na pewno warto polecić ,,Pasję życia"o van Goghu.
Pewnie czytałyście. A jeśli nie, to...przeczytajcie koniecznie. Czyta sie o wiele lepiej niż ,,Udrękę i ekstazę"...no i ten Vincent...
Naprawdę warto...
Po przeczytaniu tej kasiazki, a było to może z 12 lat temu..dostałam fioła na punkcie malarstwa van Gogha i trzyma mnie to do dziś...
Powrót do góry
Nie ma mnie
Gość

PostWysłany: Czw 21 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Czytałam, a jakże... bo to też moj ulubiony malarz Very Happy
Powrót do góry
Gość

no jasne Smile
Powrót do góry
Gość

"Udreke i ekstaze" czytalam ... drugiej pozycji niestetty nie Mad
Powrót do góry
Nie ma mnie
Gość

Polecam
Powrót do góry
Gość

Jak tylko znajde! Wiesz moj dostep do polskiej ksiazki mam tu znacznie ograniczony, musze wszystko kupowac, a i tak nie wszystko da sie zamowic przez net, a po drugie, gdybym chciala miec wszystkie ksiazki, ktore mi sie marza, to puscilabym mnie i chlopa z torbami!
Powrót do góry
Gość

Oj tak- dziewczyny mają rację - "Pasja życia" - super! Polecam!!!
Powrót do góry
renfri
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Wto 26 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

I jeszcze tegoż autora "Pasje utajone" o zyciu Zygmunta Freuda!!!!
Ojej lece po pracy do biblioteki!!! Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Nie ma mnie
Gość

PostWysłany: Sro 27 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Muszę zapisać i wypożyczyć.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro 27 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Ja tez chętnie przeczytam Very Happy
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie 31 Sie, 2003    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Ja teraz czytam wspaniałą trylogię,z czasów starożytnego egiptu
oderwać się od niej nie mogę Ch.Jacq ,,Egipski Sędzia"
polecam
Powrót do góry
satti
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

PostWysłany: Wto 02 Maj, 2006    Temat postu: Re: Udręka i ekstaza Zacytuj zaznaczone

Nie widzialam tego tematu predzej... Embarassed no nic, po 3 latach i na mnie padlo Wink Laughing

Udreka i ekstaza to jedna z najwazniejszych ksiazek w moim zyciu. Mimo ze czytalam ją tylko raz... niezmiernie rzadko zdarza mi sie ponownie siegnac po ksiazke i niekoniecznie swiadczy to ponownie siegniecie o jej wybitnosci...

Dla mnie w liceum ta ksiazka to bylo cos mistycznego, czego w slowa nie da sie ujac, moge sobie tylko podumac... i ucieszyc sie bardzo z tego, ze gimnazjalisci obecnie takze po te ksiazke siegaja i polecaja ja sobie... Takie to dla mnie... budujace...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> Kultura i sztuka, Dział literacki
   -> dział literacki, Tytuły
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: