"Bezsenność w Tokio"

Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> Kultura i sztuka, Dział literacki
   -> dział literacki, Tytuły
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004    Temat postu: Egzotyka Zacytuj zaznaczone

Mnie też interesuje wszystko, czego nie znam, a najbardziej nie znam ludzi. Co i raz to mnie czymś zadziwiają, i to nawet na własnym podwórku. Im dłużej żyję na tym padole, tym bardziej wiem, że nic o tym nieszczęsnym homo sapiens sapiens nie wiem... Smile

Japończycy nie wydają mi się bardziej różni od Polaków niż różni są na przykład Anglicy. To też naród wyspiarski i też ma swoje dziwactwa...

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora
julka
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

oj ma Wink z ksiazki czerkawskiego zapamietalam sobie szczegolnie dobrze oburzenie, jakie wywolal fakt wywieszenia wsrod prania kolorowej bielizny przez, bodajze, troche juz zamerykanizowanego japonczyka Laughing kolorowej bielizny w japonii niet, prawda to? Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004    Temat postu: Kolorowa bielizna Zacytuj zaznaczone

Ke? To musiało być jakieś nieporozumienie - w Japonii jest, kolorowa bielizna, jak najbardziej! Na wszelki wypadek zapytam pewnego znajomego Irlandczyka, który w swoim czasie był wielkim znawcą bielizny japońskiej (damskiej), chociaż w ostatnich latach myślę, że żona nie pozwala mu śledzić najnowszych trendów... Smile

Fakt, że biały jest kolorem dominującym, ale miałem dziewczynę w Saitamie, która nosiła staniki i majtki we wszystkich kolorach tęczy, w zależności od nastroju.

Pozdrawiam,

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
julka

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

bruczko napisał:
Na wszelki wypadek zapytam pewnego znajomego Irlandczyka, który w swoim czasie był wielkim znawcą bielizny japońskiej (damskiej), chociaż w ostatnich latach myślę, że żona nie pozwala mu śledzić najnowszych trendów...

hehe Wink

musze wrocic do tej ksiazki i zobaczyc dokladnie, o co tam chodzilo, bo moze cos pomieszalam? Rolling Eyes a moze to byly tzw. "inne czasy"? Wink sprawdze Smile ale w kazdym razie uffff, jako wielbicielka kolorowego spodniego przyodziewku moge jechac do japonii spokojnie, hihi Laughing
Powrót do góry
bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004    Temat postu: Jedź spokojnie! Zacytuj zaznaczone

Jak najbardziej możesz jechać spokojnie. Co lepsze możesz tam kupić wszystkie światowe marki z Victoria's Secret włącznie za ceny niekoniecznie wyższe niż w Polsce...

Problem tylko jest z większymi rozmiarami, znajome gajdzinki nieraz składały u mnie zamówienia jak leciałem do Polski, bo szczególnie w obszarze obszernych staników miały w Tokio poważne problemy - tak jak ja w dziedzinie butów (japoński rozmiar 29 - u nas to chyba "męska dziesiątka") i koszul z długim rękawem (rękaw zwykle sięgał mi do połowy przedramienia).

A w ogóle ja też jestem fanem kolorowej bielizny, włącznie z moją własną - białe gacie wyglądają okropnie! Białym gaciom mówimy NIE!

Pozdrawiam,

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
miriam
Młody maniak
Młody maniak

Zeżarła mnie ciekawość i zamówiałam w Merlinie tę książkę .
Ho , ho - ksiażka tygodnia w TVP respekt
A po przeczytaniu - oszczędzanie na bilet do Tokio ? Wink
POZDRAWIAM
m.

bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Pon 06 Gru, 2004    Temat postu: Książka tygodnia Zacytuj zaznaczone

No tak, przez tę książkę tygodnia własnie zaliczam Bezsenność w Warszawie, bo w noc z pierwszej niedzieli każdego miesiąca na poniedziałek, od północy do 2:00, jest audycja na żywo w PR1 z autorami 4 książek tygodnia; potem czytelnicy głosują i wybierają z nich Książkę Miesiąca. Co mi zresztą nie grozi, bo mam rywala w postaci Rafała Ziemkiewicza (świetny człowiek zresztą): "Polactwo" niewątpliwie pobije "Bezsenność" na głowę. Cóż, to ważny człowiek i poważne tematy, a u mnie ani jedno ani drugie Smile

Tadeusz Górny pytał mnie dziś na antenie, czy będę budował w Polsce drugą Japonię. Odpowiedziałem, że nie, chociaż przez 10 lat próbowałem zbudować w Japonii drugą Polskę, i niestety się nie udało (nie licząc japońskiego kryzysu gospodarczego, któremu jak wiadomo winni są gajdzini)...

Dobranoc!

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
miriam
Młody maniak
Młody maniak

PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

Książka ma juz nawet swoją stronę !
http://www.riw.pl/index.php?action=bezsennosc

Smile m.

bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004    Temat postu: JUŻ...? Zacytuj zaznaczone

Nie żadne już, tylko od dnia, kiedy ukazała się w księgarniach! Smile

Ta strona www była moim oryginalnym zamysłem, chciałem móc nawiązać bezpośredni kontakt z czytelnikami, dlatego na ostatniej stronie książki jest adres witryny, czytelnicy tam wchodzą i wysyłają mi maile, dostaję około 3 dziennie. Ekstra sprawa, dzięki temu dowiaduję się co im się najbardziej podobało, o czym chcieli by przeczytać w następnej książce, itd.

Pozdrawiam serdecznie,

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
miriam
Młody maniak
Młody maniak

PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

Świetny pomysł.
Po przeczytaniu książki też pewnie dodam swoje trzy grosze ! Wink

A ten "maluszek" na tokijskiej ulicy szczerze wzrusza Smile

m.

bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Wto 07 Gru, 2004    Temat postu: Maluchy w Japonii Zacytuj zaznaczone

Nie? Też się wzruszyłem. To było w Shinjuku, ale kiedyś przejeżdżałem koło całego salonu samochodowego sprzedającego własnie Fiaty 126p, sygnowane przez firmę Abarth, ale produkcji jak najbardziej rodzimej, czyli polskiej. Miały tylko zmienianą elektrykę, żeby była mniej psujliwa.

Taki Fiacik to był szpan, więc kosztował więcej od przeciętnego japońskiego "malucha"...

Pozdrawiam,

Marcin Bruczkowski

[ Dodano: Pią 31 Gru, 2004 18:33:51 ]

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Maniaków i życzę znakomitego Nowego Roku 2005, a w szczególności podróży w bardzo ciekawe miejsce, obniżki cen paliw i odkrycia u siebie 1 dotąd nie podejrzewanego talentu.

Sobie życzę czwartego nakładu... Smile

Przy okazji zapraszam do obejrzenia porannego programu "Kawa czy herbata" 24 stycznia w TVP1, będę tam opowiadał o Bezsenności i pokazywał tegoroczne zdjęcia z Higashi Nagasaki i okolic.

Zaś czytelników z Warszawy zapraszam na spotkanie autorskie w salonie literackim "Chłodna 25", przy ul. Chłodnej 25 (jak się można domyśleć), róg Żelaznej, 19-01-2005 o 18:00.

Marcin Bruczkowski
http://www.riw.pl/bezsennoscwtokio
Powrót do góry
widajga
Pierwsze objawy manii
Pierwsze objawy manii

PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

Przeprawszam za spam z adresem innego forum,
ale trafiłam na fotki ze spotkania w Wawie Wink

http://www.japonia.org.pl/forum/viewtopic.php?p=2731#2731

Mam nadzieje, ze w razie czego Bruczko stanie w mojej obronie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

Bruczko staje w Twojej obronie... Smile

Pozdrawiam,

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
Gość

Nie otwieraja mi się te zdjęcia. A tak chciałam zobaczyć. Sad Wrzućcie coś tutaj.
Powrót do góry
julka

a na slasku nic, nic? zadnego spotkania autorskiego, absolutnie? Sad
Powrót do góry
widajga
Pierwsze objawy manii
Pierwsze objawy manii

yennefer napisał:
Nie otwieraja mi się te zdjęcia. A tak chciałam zobaczyć. Sad Wrzućcie coś tutaj.

Nie wiem dlaczego się nie otwierają Sad
U mnie wszystko działa.
Z chęcią bym skopiowała, ale niestety nie potrafię przenosić z jednego forum na inne Sad

Bruczko, dzięki za wsparcie Smile
Równiez pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bruczko
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005    Temat postu: Śląsk 2005 Zacytuj zaznaczone

Julka, dołożę starań, żeby się pojawić na Śląsku, bardzo chciałbym odwiedzić Zbrosławice, 20 lat temu budowałem tam w lecie stajnię w ośrodku treningowym koni (i za to pobierałem darmowe lekcje jazdy, taki był fajny system). Jeśli więc nawet wydawca powie w końcu "basta" na ciągły strumień wydatków promocyjnych, to pewnego dnia w kwietniu albo maju sam wsiądę w samochód i przyjadę, tym bardziej, że sporo czytelników ze Śląska mnie już o to prosiło (to musi być bardzo oczytany rejon polski, sądząc z rozkładu procentowego miejsc, z których dostaję maile).

Pozdrawiam serdecznie,

Marcin Bruczkowski
Powrót do góry
julka

no pewnie, ze oczytany Very Happy czekam w takim razie na info, kiedy bedzie juz wiadomo, co i jak Very Happy
Powrót do góry
miriam
Młody maniak
Młody maniak

No a ja czekam na spotkanie autorskie w Trójmieście !!!
m. Very Happy Very Happy Very Happy

Gość

PostWysłany: Czw 27 Sty, 2005    Temat postu: Re: "Bezsenność w Tokio" Zacytuj zaznaczone

Zapraszam też do Poznania Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> Kultura i sztuka, Dział literacki
   -> dział literacki, Tytuły
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: