Talia osy

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Pon 12 Sty, 2004    Temat postu: Talia osy Zacytuj zaznaczone

ćwiczenia
Przed nami wiosna.Przeciez to tylko 3 miesiace czekania Wink Koniec z noszeniem na sobie szafy, podjadaniem z lodówki i zimową chandrą. Przyroda zacznie budzic się do życia, zbudźmy się razem z nią.
Dobrze byłoby znów zmieścić się w te spodnie, w których wyglądalymy i czułyśmy się doskonale. To jest możliwe, jest nawet bardzo proste, pod warunkiem, że mamy płaski brzuch i talię osy.Na wiosne stwierdzimy, ze niestety, w zimie przytyłyśmy... ale wcale tak nie musi byc! o talię osy oraz płaski brzuch musimy zadbać juz teraz, czekajac na wiosne!

Proponuje proste, szybkie i skuteczne metody prowadzące do tego celu.
Nie musicie przymierać głodem i czołgać się po podłodze, z mozołem wykonując żmudne, ciężkie i skomplikowane ćwiczenia. Na te, które proponuję, wystarczy 15-20 minut dziennie, rano lub wieczorem, kawałek podłogi, krzesło lub wysoki stołek.

Ćwiczenia te, wykonywane systematycznie, przyniosą efekty szybciej, niż Wam się wydaje. Są bezpieczne i przeznaczone dla wszystkich tych, którzy nie mają specjalnych doległości. A więc zaczynamy!

1. Połóż się na boku, zegnij nogi pod kątem prostym do tułowia. Jedną ręką podeprzyj głowę, drugą połóż na podłodze. Podnieś tułów do góry, podpierając się na przedramieniu. Rób delikatne skłony boczne, nie odwracając klatki piersiowej. Nie przyciągaj głowy do barku, unikaj zerwania ruchu, oddychaj równomiernie. Wykonaj 16 powtórzeń i zmień stronę, a potem 3 serie po 16 powtórzeń na każdą stronę.

2. Połóż się na plecach, lewą nogę wyprostuj w kolanie i unieś do góry, aby tworzyła kąt prosty z tułowiem. Prawa noga ugięta w kolanie. Unieś barki i łopatki do góry, przenieś wyprostowane ramiona na zewnątrz wyprostowanej nogi. Wykonuj delikatne, pogłębiające ruchy do przodu. Unikaj gwałtownych ruchów i odgrywania odcinka lędźwiowego kręgosłupa od podłoża. Wykonaj 32 powtórzenia i zmień stronę a potem 4 serie po 32 powtórzenia.

3. Połóż się na boku, dolne ramię wyprostowane, górne oparte na dłoni przed klatką piersiową. Unieś tułów jak najwyżej. Ramię na dole wspomaga ruch tułowia i również unosi się do góry. Cały czas baansuj w górze. Tułów opuść na podłoże dopiero po skończonym ćwiczeniu. Wykonaj 16 powtórzeń i zmień stronę, a potem 2 serie na każdy bok.

4. Stojąc, oprzyj prawą nogę na krześle lub wysokim stołku. Nogę podporową ugnij w kolanie. Ciężar ciała lekko przenieś do tyłu, aby nie przeciążać kolana. Wyprostuj tułów, wciągnij brzuch. Rób skłony do boku w stronę nogi opratej na krześle. Wykonaj 16 powtórzeń i zmień stronę. To już czwarte ćwiczenie. Jeśli czujesz się zmęczona, zrób 2 serie na każdy bok.

5. Połóż się znowu na plecach, oprzyj prawą nogę na lewej. Prawe ramię połóż na podłodze, lewą dłonią podeprzyj głowę i unieś brodę do góry. Skieruj lewy łokieć w stronę prawego kolana i unieś tułów do góry, a następnie opuść. Unikaj przyciągania głowy do klatki piersiowej, odrywania odcinka lędźwiowego kręgosłupa od podłogi. Pamiętaj o oddychaniu, nabierając powietrze nosem, a wydychając ustami. Na dole zrób wdech, a na górze wydech. Wykonaj 16 powtórzeń i zmień stronę, a potem 3 serie po 16 powtórzeń na każda stronę.

6. Rozciągnij mięśnie angażowane w ćwiczeniach. Połóż się na brzuchu, oprzyj się na przedramionach. Wciskając przedramiona w podłoże, spróbuj podciągnąć tułów do góry, aż poczujesz rozciąganie mięśni brzucha. Zwróć uwagę, abyś nie ciągnęła brody do góry i nie odchylała głowy do tyłu. Wytrzymaj w tej pozycji 30 sekund, następnie rozluźnij mięśnie. Powtórz 2 razy.

7. Wróć do pozyji wyjściowej ćwiczenia poprzedniego. Jadną rękę wyprostuj w łokciu i oprzyj na dłoni. Wciskając dłoń w podłoże, pociągnij tułów do góry. Poczujesz rozciąganie mięśni skośnych brzucha. Wytrzymaj w tej pozycji 30 sekund, rozluźnij i przejdź do rozciiągania drugiej strony. Powtórz ćwiczenie 2 razy.
Powrót do góry
Waszka
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Pon 12 Sty, 2004    Temat postu: Re: Talia osy Zacytuj zaznaczone

Alilat, spróbuję się zmusic i skorzytać, bo tego właśnie trzeba mojej figurze....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Gość

PostWysłany: Pon 12 Sty, 2004    Temat postu: Re: Talia osy Zacytuj zaznaczone

No to jest nas dwie. Od dzisiaj zaczelam, a kiedys te cwiczenia dawaly efekt Very Happy
Powrót do góry
jinger
Już wiem, czym jest mania!

PostWysłany: Wto 13 Sty, 2004    Temat postu: Re: Talia osy Zacytuj zaznaczone

.............ja mam zawsze zproblemy z poprawnym wykonywaniem cwiczen tylko przeczytanych.........ale .krzywdy przeciez sobie nie zrobie..hiih:)..wiec tez dzialam ........brrrrrrrr alez mi sie nie chce:)
olszanka
Młody maniak
Młody maniak

A na mnie takie ćwiczenia nie działają, to znaczy podziałałyby, gdybym się zmobilizowała Embarassed A mnie się po prostu nie chce Embarassed
Jedynym sposobem dla mnie na schudnięcie jest jedzenie mniejszych ilości i odstawienie słodyczy. A tego ostatniego dokonać baaaardzo ciężko...
Ale za was trzymam kciuki dziewczyny Wink

Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
jinger

Alilat, no dzieki.......za meila.teraz to co innego.od razu wiem jak sie za co zabrac ..wielkie dzieki
Waszka

Alilat, ja zaczęłam od szczerych chęci, ale poprawię się jak mnie kręgosłup przestanie, pewnie około piątku
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Sro 19 Maj, 2004    Temat postu: Re: Talia osy Zacytuj zaznaczone

Hej Alinko pozwol ze i ja sie wprosze na kawusie Smile Ostatnio chodze jak z krzyza zdjeta a energia do cwiczen potrzebna Wink
Oj jak ja dawno nie trzymalam w lapach zadnej ksiazki - no poza yellow pages hihi... Szkoda ze ostatnio tak krucho u mnie z czasem - narazie staram sie pozbyc tego sadla ktore zbieralam przez 11 ostatnich miesiecy Wink Jak juz bede blisko celu to napewno zwroce sie do ciebie z prosba bys mi polecila cos dobrego do czytania Smile
buzka

martula171
Mania...? A co to?
Mania...? A co to?

PostWysłany: Nie 01 Cze, 2008    Temat postu: Re: Talia osy Zacytuj zaznaczone

czy ktoras moglaby wyslac mi emaila z pomoca na wlasnei talkie osy..jakies cwiczenia bede b. wdzieczna..martula171@wp.pl
margitka
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

hula hop podobno jest najlepsze.

Tylko martula najważniejsze to określić swój typ budowy. Jeśli jest to budowa typu jabłko to można poćwiczyć i wysmuklić talię, ale trzeba się pogodzić, że nie trzeba mieć 60 w pasie, aby być pięknym i szczęśliwym.
Powrót do góry
Gość

i twisterek, właśnie planuję zakup na allegro: http://www.allegro.pl/item368787018_figure_trimmer_obrotowy_twister_z_ linkami_zobacz_.html
Powinno działać Smile
Powrót do góry
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

solina odradzam Confused Nic rewelacyjnego Confused
Gość

PostWysłany: Pon 02 Cze, 2008    Temat postu: Re: Talia osy Zacytuj zaznaczone

Miałaś ten twister?
Kurcze, wydawało mi się, że może działać... ćwiczyłam na podobnym na siłowni. Cały czas się obracasz, nie powinno to działać na mięśnie skośne?
Powrót do góry
julka

solina napisał:
twisterek, właśnie planuję zakup na allegro: http://www.allegro.pl/item368787018_figure_trimmer_obrotowy_twister_z_ linkami_zobacz_.html
Powinno działać

ja taki zanabyłam jakis czas temu, troche niewygodny, ale na łapki i talie działa dobrze Very Happy

Niewygodny w jakim sensie? Smile
W sumie to żadne ćwiczenia za wygodne nie są hihi
Powrót do góry
julka

niewygodny, bo ma dość małą średnicę i stopy są blisko siebie, czasami ciężko złapać równowagę Smile ale to kwestia wprawy.

Trzeba będzie potrenować Smile
Zdam relację jakie zrobił na mnie wrażenie!
Powrót do góry
margitka
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

Cytat:
W sumie to żadne ćwiczenia za wygodne nie są hihi

iiiii ..... te co się na dywanie robi to bardzo wygodne są Wink
Powrót do góry
Gość

nie mogę się nie zgodzić...te leżące są wygodniejsze:)
Powrót do góry
enne
Już tylko mania
Już tylko mania

solina Tez cwiczylam na tym na silowni i tez sie na to napalalam po czym wlazlam na internet i przeczytalam opinie uzytkownikow - jednoglosnie twierdza ze to nic rewelacyjnego ze trzeba by godzinami na tym siedziec zeby osiagnac te same efekty co cwiczac tradycyjne obliques...

osobiscie goraco polecam to cwiczenie na pilce

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: