Ruszacie sie troche?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Nie 08 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

Kolerka, a ja akurat zaczelam sprzatac Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
kwaczka
Do zmaniowania jeden krok...

PostWysłany: Nie 08 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

czyżyku no wlaśnie tak sobie codziennie obiecuję od jutra... choc wczoraj jak przeczytałam że Luna 30 min na steperze... jejuuuuuuuuu Shocked to ja dzis sama zaierzam na orbitrek wsiąść
i zamierzam biegać co drugi dzień choc na razie to będzie krótkie wykończ się i wypluj płuca Wink niż normalny jogging Mr. Green

co do brzuszków to zawsze rano prze pracą jak tylko zwloke sie z łóżka

Mam manię!
Mam manię!

Kwaczka, mnie zapal do biegania opuscil... Moze jeszcze kiedys wroci Wink Chodzenie na stepperze tez mnie jakos nudzi. Wole sobie pocwiczyc w grupie na stepach. Wtedy mi sie nie nudzi, bo ciagle sa jakies nowe uklady, cos sie dzieje... Ja uwielbiam tanczyc, dlatego dla mnie te zajecia to rewelacja, chociaz na poczatku myslalam, ze sobie nogi polamie i pluca wypluje Laughing

Opuszcze was na dwa dni, bo jade z dzieckiem na wycieczke. Zamelduje sie w srode Smile Bede miala duzo ruchu, bo dwa dni bedziemy chodzili po gorach Very Happy

bye
Powrót do góry
kwaczka

Czyżyk napisał:
mnie zapal do biegania opuscil...
mnie dzis bo za oknem wieje, leje i jest listopadowo...
czyżyku u mnie bieganie to w tej chwili będzie za blok i z powrotem... nie mam kondycji za grosz więc płuca wypluje... choc wiem gdybym biegała systematycznie tak co drugi dzień to juz po półtora miesiąca będzie lepiej...

Czyżyk napisał:
na stepperze tez mnie jakos nudzi

to samo czuję do orbitreka, nudzi mnie.
lunka jak ty to robisz że wychodzisz na steperze 30 min???
mój orbitrek strasznie jakos skrzypi... a dzis z książką w ręku zrobiłam aż 13 min... czuje po prostu tego bezsens... musze myślenie zmienić

Czyżyk napisał:
Wole sobie pocwiczyc w grupie

wogóle grupa mobilizuje... ale ja na razie nie mma gdzie... i z czaem krucho... po magisterce powinno być lepiej

Czyżyk napisał:
jade z dzieckiem na wycieczke
udanego wypoczynku Wink

mocne biodra

Ustawiam sobie steper przed telewizorem i smigam po kanalach muzycznych Smile Minutnik na 30 minut, a potem uczucie lekkosci Smile Przed tym brzuszki i callanetisc na nozki, bo sie urzezbic chce. Mam w planie jeszcze na basen polezc. Niestety, nogi mam nieladne i przed wakacjami troche chce ksztaltow nabrac.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
aga

czyżyk a ćwiczenia dla mnie????

"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
kwaczka

VelutLuna napisał:
smigam po kanalach muzycznych
mój orbitrek NIESTETY za daleko od tv stoi i za głośno łazi by normalnie móc muzy sluchać.... czasem biorę walkmana... ale też mi tak jakos nudno...

ileż tto czlowiek wymówek znajdzie aby nie ćwiczyć....

kwaczka napisał:
mój orbitrek NIESTETY za daleko od tv stoi i za głośno łazi by normalnie móc muzy sluchać.... czasem biorę walkmana... ale też mi tak jakos nudno...

orbitek to rowerek stacjonarny? jeśli tak to polecam książeczki, ja jeżdżać na rowerku przeczytałam całą sage o ludziach lodu Smile

Powrót do góry
kwaczka

aga napisał:
orbitek to rowerek stacjonarny?
to taki rowerek bez siodełka Wink

kwaczka napisał:
to taki rowerek bez siodełka

eee to czytać niewygodnie, chociaż ja i na stepperze potrafiłam z książką chodzic, choć tekst mi latał przed oczami Mr. Green

Powrót do góry
kwaczka

aga napisał:
eee to czytać niewygodnie, chociaż ja i na stepperze potrafiłam z książką chodzic, choć tekst mi latał przed oczami

no właśnie na dłuższą metę czytanie średnio wychodzi najlepiej jakieś czasomismo bo lekkie lub lekką książkę (tomówek nie idzie w ręku utrzymać Mr. Green )

Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Pon 09 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

Ja w ramach zwężania kufra byłam wczoraj na basenie ale wytrzymałam tylko 40 min. Confused
Potem obiad u tesciów, i juz wszystko jasne :mrgeen:

- Przecież nie musisz wejść na ten szczyt za jednym zamachem! Odsapnij trochę.
- No przecież sapię...
Powrót do góry
rudy kot
Maniak
Maniak

PostWysłany: Pon 09 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

Ja cały weekend stosowałam metodę dużo ruchu nocą, spanie w dzień Wink ciężko orzec, jaki to wpływ miało na figurę... Ale dziś jedziemy po nowy rowerek dla mnie tygrysek

Brzuszki codziennie robie ,jesli jestem w domu.. :Draz w tygodniu chodze tez na joge Very Happy
Efekt-brzuszki spowodowaly znaczny ubytek brzucha Very Happy ,joga powoduje ,ze czuje sie rozlużniona i pelna energi,spokojniejsza
Powrót do góry
rudy kot
Maniak
Maniak

PostWysłany: Wto 10 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

Dziś w ramach ruchu wykosiłam jakieś 20 arów trawnika... i zrobiłam 40 brzuszków
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Sro 11 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

W poniedziałek był totalny bezruch, a wczoraj 60 brzuszków (20 prostych + 40 skośnych) wysiadam też o przystanek wcześniej Cool

- No przecież sapię...
Powrót do góry
lusi
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Sro 11 Maj, 2005    Temat postu: Re: Ruszacie sie troche? Zacytuj zaznaczone

korzystając z miarę ładnej pogody wczoraj, było 5 km do pracy, wieczorem godzina z hakiem na rowerku i 100 brzuszków. dzisiaj bola mnie stopy Mr. Green
Powrót do góry
kwaczka

cóż... zaczęłam biegać... był to mikroskopijny dystans za to dzis myślałam że siez łóża nie podniosę Embarassed

poza tym wczoraj mama była u sąsiadki akurat kiedy ćwiczyłam na obritreku... no więc moja maszyna robi hałas na cały blok... może wiecie czy to można jakoś naoliwić czy coś... bo inaczej trudno będzie mi używać

Już tylko mania
Już tylko mania

Kwaczko, może spróbuj psiknać WD-40 ale mozliwe że mechanizm przenosi drgania na podłogę wtedy dobrze jest się zaopatrzyć w taką specjalna matę, która wytłumia

- No przecież sapię...
Powrót do góry
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

Jestem. Wrocilam. Straaaasznie mnie łydki bolą Confused Schodzilismy w koszmarnym deszczu z pewnej gorki, musialam sie niezle napracowac, zeby moje dziecko podtrzymywac (wieksze ode mnie Confused ) i skutek jest, jaki jest...
Ruchu mialam bardzo duzo- cale dwa dni chodzenia po gorach i dołach (bo zwiedzalismy tez jaskinie Raj i kopalnie krzemienia (cos niesamowitego!).
Zaraz musze sie zorientowac, jak tam fitnesik- na co mozna dzisiaj pojsc, a co by nie bylo cwiczeniami na nogi Wink

Aga, nie zapomnialam o tobie, jeno mnie nie bylo Very Happy
Ale juz ci pisze, jak to sie odbywa u nas w klubie. Oczywiscie nie polecam- przynajmniej na poczatku- takiej samej liczby powtorzen, bo tam robimy pewnie z 400 roznych brzuchow Rolling Eyes

Pierwszy zestaw
W lezeniu na plecach klasyczne spinanie brzucha przy ugietych kolanach; rece na karku (ewent. palce oparte leciutko o tyl glowy, lokcie nie ida do przodu, tylko na boki) odrywamy od podlogi tylko gorna czesc plecow (najwyzej do konca lopatek). Starasz sie dzwigac plecy tylko miesniami brzucha, nie ciagniesz glowy, bo kark ci odpadnie Mr. Green
Tak robimy do osmiu.
Nastepne spiecia, robimy "na dwa", czyli: na raz- unosimy tulow, na dwa- troszke wyzej, na trzy- opuszczamy nizej, na cztery- kladziemy na podlodze. I tak do osmiu.
Dalej jest "na trzy", czyli: na raz- w gore, na dwa-wyzej, na trzy- jeszcze wyzej, na cztery- opuść. I tak do osmiu.
Dalej robimy to wszystko do czterech, pozniej do dwoch i na koniec po jednym razie (to jest chyba 50 brzuchow)
To wszystko robimy bez zadnej przerwy (ale proponuje ci robic na poczatek mniejsze serie np. tylko po 4, czy ile tam dasz rade- i stopniowo zwiekszac)
Pozniej rozluzniamy brzuch: w lezeniu na plecach, nogi ugiete, rece wzdluz tulowia: wypychamy bioderka w gore i sobie nimi potrzasamy.

Drugi zestaw:
Pozycja wyjsciowa, jak wyzej, z tym, ze prawa reka na karku, lewa wzdluz tulowia, albo pod katem 90 stopni do tulowia, lewa noga oparta stopą o prawe kolano (kolano nogi opartej musi "isc" na zewnatrz). Robimy takie same spiecia, jak wyzej, w takich samych seriach, tylko teraz dzwigamy tulow tak, zeby pracowaly miesnie skosne. Nie ciagniesz lokciem do kolana, tylko jakby odwracasz uniesiony tulow w jego kierunku. Hmmm... mam nadzieje ze to rozumiesz Rolling Eyes jakby cos bylo niejasne- pytaj.
Rozluzniasz brzuch po kolejnej piecdziesiatce i robisz to samo na druga noge.
Trzeci zestaw
Pozycja wyjsciowa, jak wyzej, z tym, ze nogi ugiete "w krzeselko", czyli lydki rownolegle do podlogi. Robimy spiecia jak w pierwszym cwiczeniu. wszystkie kombinacje, a pozniej dla urozmaicenia Mr. Green jest hard core, bo za kazdym razem kiedy sie kladziesz na podloge, kolana lekko przesuwasz, tak, jakbys pchala stopami powietrze- w przod (tak z 10-15 cm). Przy kolejnym spieciu zblizasz je znowu. Na poczatek mozesz sobie darowac ta atrakcje...
Nastepna kombinacja:
Kladziesz sie na boku w ten sposob, ze nogi sa wyprostowane jedna na drugiej, miednica z reszta ciala tworzy linie prosta. Reka od strony podlogi opiera sie o nia pod katem 90 stopni do tulowia. Druga idzie na kark (lokiec "wskazuje" ten sam kierunek, co nogi). Robimy spiecia bokiem, tzn. opierajac sie na jednej rece unosimy tulow bokiem w gore, lekko, tak tylko zeby poczuc prace miesni- i kladziemy sie. Pozniej to wszystko na dwa i na trzy i rozluznianie brzucha.
Przedostatnia seria:
Lezenie na plecach, nogi w krzeselko, palce stop caly czas zadarte w gore, rece na karku. Dzwigamy tulow i prostujemy jednoczesnie jedna noge nad podloga (palce zadarte)- nie kladac jej. Kladziemy tulow (nogi zostaja). Przy kolejnym dzwignieciu- druga noga nad podloge. I tak na zmiane do szesnastu. Pozniej przy uniesieniu tulowia prostujemy obie nogi, ale nie nizej niz 45 stopni nad podloga.
Ostatnia:
Lezenie na plecach, obie nogi w gore, lekko zgiete w kolanach, rece wzdluz tulowia. Staramy sie troche wypchnac nogi w gore, jakby siegnac nimi wyzej. Ruch moze byc minimalny, wazne jest, zeby unikac kolysania nogami w przod i w tyl. Trzeba spiac brzuch i wypchnac nogi w gore- doslownie kilka cm wystarczy. Trzy serie po 8.

Po zrobieniu tych wszystkich brzuchow- zwlaszcza, ze nie ma miedzy nimi rozluzniania miesni (dopiero po kazdej piecdziesiatce Confused ) czuje wszystkie miesnie brzucha, nawet te, o ktorych istnieniu nie wiedzialam...
czasami sa tez inne cwiczonka, ale mysle ze te ci wystarcza.
Napisz, czy sprobowalas i jak ci idzie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 2 z 9

Skocz do: