ile spalamy na rowerku ?:)

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mesanka
Gość

PostWysłany: Nie 23 Lis, 2003    Temat postu: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

ile spalamy podczas jazdy 15 minutowej na rowerku ? Smile
Powrót do góry
mrau
Ja tu nocuję
Ja tu nocuję

PostWysłany: Pon 24 Lis, 2003    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

zalezy jakiej jazdy.
http://www.grubasy.pl
tam jest lista ile sie kiedy spala.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Gość

PostWysłany: Czw 27 Lis, 2003    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

pojeździłam 10 minut. Niewiele, ale zawsze coś. Jutro będzie więcej.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro 21 Lip, 2004    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

Ja jezdze z godz, ale patrze na to , ile sie przy tym zmacham, ile wypoce. Wtedy widze ze "podtrenowalam" organizm Smile
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon 03 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

Mnie w sumie nie zalezy na spalaniu kalorii. Ja chce sie pozbyc okropnego cellulitu, i ukształtowac te swoje beczki dwie Neutral Żebym sie tylko regularnie zmusiła do pedałowanie, pewnie by były jakies efekty. A tak... to bryndza. Dupa nadal wielka, cellulitowa, az wstyd sie pokazać na basenie itp. Rolling Eyes Zamiast maraudzic to bys uszata to roboty sie wzieła... tak sobie powtażam od rana Twisted Evil
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon 03 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

Jezdze dla siebie,ostanio coraz rzadziej:(lenistwo do kwadratu
Powrót do góry
Waszka
Mania - decydujące starcie

uszatek_mis, a może na fitnessik się zapisać ?? jak zapłacone to jakoś motywacja lepsza ....
myszko, do roboty Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Gość

Ano do robotyWaszko..by trzeba...
a to racja jak jest zapłacone to sie idzie...to tak jak z moim wodnym aerobicem..jakos tak zal ,jak pieniązki maja przepaśc...wiec nawet jak sie nie chce to sie idzie...a rowerek stoi...
Powrót do góry
Waszka

myszka, wracaj więc na aqua. Razz
Powrót do góry
Gość

Wracam an aerobic w piątek...mma andzieje ze do tego czasu moje okropne samopoczucie sie zmieni...
Powrót do góry
miriam
Młody maniak
Młody maniak

PostWysłany: Wto 04 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

Niom ...odkurzyłam swój przyrząd !!!
Koniec wieszania prania !!!
Rozpoczynam "trening" Wink)
A na nim w ciągu 10 minut można spalić i 200 kalorii!!! - liczniki w nim tak pokazują.Tylko trudno bardzo na nim te 10 minut wytrzymać Embarassed Embarassed , zaczynam od 5 minut i już jestem wykończona
Embarassed Embarassed

Gość

PostWysłany: Wto 04 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

i ja przeprosilam sie wczoraj z rowerkiem Smile wczoraj wieczorem 30 minut Smile
za chwilkę idę na pierwszą serie znowu 30 minut i wieczorem 30 minut i tylko modlić sie by mi ten zapał nie minał Confused
Powrót do góry
lusi
Wprawny maniak
Wprawny maniak

Beatko, ja jeżdżę na rowerku przy okazji oglądania jakiegoś serialu(a jest tego trochę Wink ) wtedy jakoś przyjemniej sie jeździ i niepostrzeżenie przejeżdża się 1,5 godziny Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Gość

lusi, też tak jeździłam kiedyś Very Happy teraz rower jest w innym pomieszczeniu, a tam mogę tylko słuchać muzyki albo czytać Confused
Powrót do góry
renfri
Już tylko mania
Już tylko mania

Jeżdżąc ze stałą prędkoscią 14 km/h przy obciążeniu "4" w skali 1-8 spalam średnio 300 kcal na godzinę i wypacam sporo wody Cool
Mój rekord to jazdy po 90 min (lato 2003) i zamierzam stopniowo powrócić do dawnej formy Very Happy

Beatko a jak trzymasz książkę? "W powietrzu" czy opierasz o rower? Gdyby udało mi się nauczyć czytać na rowerze mogłabym jeździć dłuuuuuuuuuuugo.... Rolling Eyes

lusi
Wprawny maniak
Wprawny maniak

Cytat:
teraz rower jest w innym pomieszczeniu,

ja też rower mam w przedpokoju i taszczę go do pokoju, ale to jest kilka kroków
podejrzewam że ty masz o wiele dalej

Cytat:
Jeżdżąc ze stałą prędkoscią 14 km/h przy obciążeniu "4" w skali 1-8 spalam średnio 300 kcal na godzinę

mój rower nie jest taki nowowczesny i nie ma takich obciążeń jak u ciebie renfi, natomiast jest pokrętło, które niczego nie wskazuje, mogę nim jedynie regulowac obciązenie na wyczucie

a czytać też lubię jeżdżąc choć to bardziej męczące Sad
Powrót do góry
Gość

renfri, to zalezy jak dlugo jadę, bo generalnie długo mogę trzymać w powietrzu (siedzonko bardzo wygodne, bo szerokie Mr. Green )
ale jak dłużej posiedze to niestety juz opieram sie o kierownicę Cool

hihi lusi, mam go w przedpokoju ale na parterze domu, który dopiero meblujemy Very Happy

jeśli chodzi o obciażenia i szybkosć.... to tak: ze względu na podatnośc moich nóg do uzyskania wyglądu kolarskiego Wink nie jeżdżę na dużym obiciażeniu tzn ustawiam sobie rower na 2-3 i heja, natomiast szbykosc to staram sie nie schodzić ponizej 30 km na godzinę. Smile
Powrót do góry
Gość

Ja jesli jedze to slucham jednoczesnie mzuyczki,jak tylko sie wyleczę to wracam do pedalowania juz od rana,bo to mi zawsze dawalo sporo energii na cały dzionek.
Powrót do góry
sisss
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Sro 05 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

jak byuam mala to jezdziuam ciagle!!! Twisted Evil na takim z kolkami doczepanymi jezdzilamnad Wisle i nad jeziorko! po 30 km robilam!!! uwielbiauam rower! i hamowauam kolanami!!! i Mama mnie domyc potem nie mogla... a ja kshyczauam ponoc "Mamusia, nie soruj...to zuzel... pod skorom on jest!" Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil teraz wole autka Twisted Evil a w domu... hmmm u mnie w domu rowerek stacjonarny sluzy za wieszak Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes wstyd sie przyznac..ale nikomu sie jakos nie chce pedalowac...
Gość

PostWysłany: Sro 05 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

Parę rad fachowca Twisted Evil
Jeżeli "jeździmy" dla zrzucenia kalorii to:
Nie jeździć codziennie, a 4 razy w tygodniu;
czas to od 45 do 60 min;
trenować rano, na czczo;
obciążenie ustawić tak, by czuć bylo opór, ale by się lekko i przyjemnie przez tę godzinę pedalowało;
tempo ustalać nie według prędkościomierza, a według tętna. Należy je utrzymywać na poziomie (180 - wiek)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: