| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
sarnetina Pierwsze objawy manii

Wiek: 34 Płeć:  Dołączył: 27 Lis 2003 Posty: 83 Skąd: krakow
|
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) |
|
|
witajcie
moja instruktorka na silowni mowi podobnie jak Kyllyan
tzn jezeli mamy na celu spalenie tluszczyku ,a nie wzmocnienie kondycji, miesnia sercowego, to nalezy jezdzic:
minimum 45 minut, dopiero po 30 minutach zaczynamy spalac tluszcz
wyznacznikiem tempa i obciazenia jest tetno, sa takie specjalne paseczki na klatke, ktore mierza i wyswietla nam sie tetno na rowerze(ale nie kazdy taki ma), tetno ustala sie w zaleznosci od wieku, ale mnie kazala sie trzymac miedzy 125-130, (180-28=152 a nie 130...)
jesli nie mierzymy tetna nalezy jechac na 65-75% swoich mozliwosci, tzn tak zeby moc swobodnie rozmawiac bez duzej zadyszki, to jest taka miara, ktora kazdy moze do siebie zastosowac, bo ponoc wtedy wlasnie spalamy tkanke tluszczowa najskuteczniej,
ja jezdze na poziomie 5, na rowerku z oparciem(wygodniejszy) i tam w ciagu godziny spalam okolo 420 kalorii,
z drugiej strony jesli ktos ma sie zmuszac do 45minut jazdy ciegiem i przez to wogole rezygnuje, bo mu sil braknie, to lepiej zeby sobie jechal swoje 30 min, zawsze to cos da zycze wszystkim milych cwiczen i efektow  _________________ SARNETINA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2005 Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) |
|
|
| sarnetina napisał: | | z drugiej strony jesli ktos ma sie zmuszac do 45minut jazdy ciegiem i przez to wogole rezygnuje, bo mu sil braknie, to lepiej zeby sobie jechal swoje 30 min, zawsze to cos da : |
Niewiele. 420 kcal to są dwa kawałki chleba z masłem i czymś jeszcze przez godzinę pedałowania!
Jesli pedałowania bedzie mniej to i kalorii mniej. Dlatego przede wszystkim dietka, a ruch jako dodatek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|