ile spalamy na rowerku ?:)

Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sarnetina
Pierwsze objawy manii
Pierwsze objawy manii

PostWysłany: Pią 07 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

witajcie Very Happy
moja instruktorka na silowni mowi podobnie jak Kyllyan
tzn jezeli mamy na celu spalenie tluszczyku ,a nie wzmocnienie kondycji, miesnia sercowego, to nalezy jezdzic:
minimum 45 minut, dopiero po 30 minutach zaczynamy spalac tluszcz

wyznacznikiem tempa i obciazenia jest tetno, sa takie specjalne paseczki na klatke, ktore mierza i wyswietla nam sie tetno na rowerze(ale nie kazdy taki ma), tetno ustala sie w zaleznosci od wieku, ale mnie kazala sie trzymac miedzy 125-130, (180-28=152 a nie 130...)

jesli nie mierzymy tetna nalezy jechac na 65-75% swoich mozliwosci, tzn tak zeby moc swobodnie rozmawiac bez duzej zadyszki, to jest taka miara, ktora kazdy moze do siebie zastosowac, bo ponoc wtedy wlasnie spalamy tkanke tluszczowa najskuteczniej,

ja jezdze na poziomie 5, na rowerku z oparciem(wygodniejszy) i tam w ciagu godziny spalam okolo 420 kalorii,

z drugiej strony jesli ktos ma sie zmuszac do 45minut jazdy ciegiem i przez to wogole rezygnuje, bo mu sil braknie, to lepiej zeby sobie jechal swoje 30 min, zawsze to cos da Very Happy zycze wszystkim milych cwiczen i efektow Mr. Green

Gość

PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005    Temat postu: Re: ile spalamy na rowerku ?:) Zacytuj zaznaczone

sarnetina napisał:
z drugiej strony jesli ktos ma sie zmuszac do 45minut jazdy ciegiem i przez to wogole rezygnuje, bo mu sil braknie, to lepiej zeby sobie jechal swoje 30 min, zawsze to cos da :

Niewiele. 420 kcal to są dwa kawałki chleba z masłem i czymś jeszcze Twisted Evil przez godzinę pedałowania!
Jesli pedałowania bedzie mniej to i kalorii mniej. Dlatego przede wszystkim dietka, a ruch jako dodatek.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Ćwiczenia dla lenia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: