| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy wierzycie w skutecznosć diet odchudzajacych? |
| Tak gdy rygorystycznie przestrzegam zaleceń |
|
8% |
[ 1 ] |
| Tak,gdy rownolegle regularnie ćwiczę |
|
66% |
[ 8 ] |
| Nie,bo po zakonczeniu diety znowu tyję |
|
8% |
[ 1 ] |
| Nie ,bo diet nie stosuję |
|
16% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 12 |
|
Gość
|
Wysłany: Sro 30 Mar, 2005 Temat postu: Skutecznosc diet odchudzajacych |
|
|
gdy wciaz sie odchudzamy istosujemy rozne diety "cud" to nasz przewod pokarmowy sie rozleniwia ispada tempo spalania kalorii.
Dlatego gdy konczymy dietę zaczynamy miec problemy z utrzymaniem stałej wagi i czesto pojawia sie efekt jo-jo.
No własnie czy wierzycie wiec w skutecznosc diet odchudzjacych?
Ja wierze w diety nie polegajace na glodzeniu się przez caly dzien,ale w diety skladajace się z kilku mlaych posilkow,bogatych w witaminy i sole mineralne plus systemtyczne cwiczenia cały czas.
A moja kolezanka mówi,ze dla niej zasada nr 1 jest-jedzenie powoli idelektowanie sie kazdym kesem oraz niejedzenie z potrzeby duszy...np. w stresie nie siega po czekoladę...
A Wy? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Kaja Mam manię!

|
Wysłany: Sro 30 Mar, 2005 Temat postu: Re: Skutecznosc diet odchudzajacych |
|
|
Mnie pociesza fakt, ze jednak niektorym udaje sie utrzymac wage po zrzuceniu nadmiarow. Jednak jest to bardzo trudne i wymaga samodyscypliny. Ja tej samodyscypliny mam coraz mniej, wiec chyba dlatego ciagle sie odchudzam. Generalnie czuje sie jak na hustawce: raz wielki zapal i euforia, i przekonanie, ze gory moge przenosic, a za chwile spadam w dol, w ktorym mam dosyc diet, dosyc ograniczania jedzenia, dosyc stalego myslenia o jedzeniu...
Z wlasnego doświadczenia moge powiedziec, ze kiedy ograniczam slodycze i wegle typu: ziemniaki, chleb, makaron, ryż i codziennie jezdzę ok. 10 km na rolkach, zapominam ze mam samochod i wszedzie gdzie sie da chodze pieszo, wtedy nie mam wiekszych problemow z waga
Problem tylko w tym, ze musze sie przy tym wykazac samodyscyplina, a ta mi jakos ostatnio zanika... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro 30 Mar, 2005 Temat postu: Re: Skutecznosc diet odchudzajacych |
|
|
| Czyżyk napisał: |
Z wlasnego doświadczenia moge powiedziec, ze kiedy ograniczam slodycze i wegle typu: ziemniaki, chleb, makaron, ryż i codziennie jezdzę ok. 10 km na rolkach, zapominam ze mam samochod i wszedzie gdzie sie da chodze pieszo, wtedy nie mam wiekszych problemow z waga
Problem tylko w tym, ze musze sie przy tym wykazac samodyscyplina, a ta mi jakos ostatnio zanika... |
Calkowicie sie z tym zgadzam..samodyscyplina najwazniejsza  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pszczola Mania atakuje!

Wiek: 56 Płeć:  Dołączył: 15 Cze 2004 Posty: 133 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2005 Temat postu: Re: Skutecznosc diet odchudzajacych |
|
|
Czyżyczku tej samodyscypliny i mnie też bardzo brak.Podejrzewam ,że nie tylko mnie i Tobie.Chyba bardzo dużo jest takich ludzi którym jest brak samodyscypliny jezeli chodzi o diety i odchudzania,bo mówimy tu tylko o tym.Napewno w innych sprawach jesteśmy zdyscyplinowane i odpowiedzialne.  _________________
Start....... 131,6 kg
Dziś 114,2 kg
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
|
|
Masz racje pszczczolko- ja tylko sobie tak odpuszczam. Ciekawe dlaczego Jesli chodzi o rodzine, to trzymam wszystko mocna reka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anna Czyżby maniak?

Wiek: 53 Płeć:  Dołączył: 17 Mar 2003 Posty: 347 Skąd: z Hajdemakowa
|
|
|
| Czyżyk napisał: | | Generalnie czuje sie jak na hustawce: raz wielki zapal i euforia, i przekonanie, ze gory moge przenosic, a za chwile spadam w dol, w ktorym mam dosyc diet, dosyc ograniczania jedzenia, dosyc stalego myslenia o jedzeniu... |
Czyżyku.... to tak jakbym ja sama to napisała.
Dlatego ciagle jestem gruba, grubsza i coraz bardziej grubsza..... a konca nie widac.
Ciagle jak połamany ptak zrywam sie do lotu... i kiedy wydaje mi sie ze dam rade to zaraz cos lub ktos sprowadza mnie do punktu wyjscia. Ja wiem ze to moja słabosc.... ale poki co przegrywam z nia. _________________
... jak nie staniesz to d...a i tak zawsze z tyłu
... Było 110..... jest 99,5
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pszczola Mania atakuje!

|
|
|
I ja tez przegrywam,ale i tak jestem optymistką bo ciągle wierzę,ze coś mi się uda zrobić w tym względzie.To mnie też jakoś tak trzyma .E tam dziewczyny nie dajmy się zwariować.Ciągle jest jakieś jutro i będzie OK. Pozbieramy sie pomału. Musimy się tylko spotkać.  _________________
Start....... 131,6 kg
Dziś 114,2 kg
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
|
|
A wiecie, ze moj maz nie widzi w tym zadnego problemu? Naogol tego nie mowi, bo wie, jak mnie to wkurza, ale zdarzyło mu sie to dwa razy (pierwszy i ostatni ) powiedziec: " a jaki to wogole jest problem??? Jak ktos chce schudnac, to porostu musi mniej jesc"
Widzicie, jakie to proste?
Juz nieomal widze, jak po ulicach przemykaja same chudeusze...
Bo moj maz odkryl prosty sposob na schudniecie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pszczola Mania atakuje!

|
|
|
a to dobre Czyżyczku, ale tak pewno jest.Coś w tym prawdy jest. Mój mężus tez tak twierdzi. mówi mało jeść,a więcej się ruszać, a sam ma brzusio jak balonik. _________________
Start....... 131,6 kg
Dziś 114,2 kg
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
hmmm mój mąż wogle nie widzi tego problemu... dla niego czy jestem taka, czy ta 120 kg kiedys nie ma róznicy no moze teraz bardziej mnie pilnuje, bym za duzo poza domem bez niego nie przebywala, ale generalnie mówi, po co sie katujesz... jestes taka jaka masz byc, wiec po co ci te diety? no jak to po co? przeciez sama sie ze sobą żle czuje, a to znak, ze powinnam cos dla siebie jednak zrobic.
Zrobić, ale tak mi sie chce, ze zaraz mi sie odechciewa i tak w koło macieju, masło maślane.
Spowolnioną materię to i ja mam i to jak bardzo, to szkoda mówic... bez wspomagaczy to pomarzyc bym sobie mogla... jem malo (no fakt słodycze to moja zguba) a i tak grubne... doszlo do tego, ze odcinam sie od ludzi, bo mi samej ze sobą źle  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Renetka Do zmaniowania jeden krok...

|
|
|
| Beat@ napisał: | | hmmm mój mąż wogle nie widzi tego problemu... |
z moim facetem jest podobnie ale oczywiście bardzo podobałam mu się ważąc 55kg
a diety no cóż, są skuteczne w 100% problem pojawia się dopiero wtedy kiedy kończymy dietę i wracamy do starych przyzwyczajeń żywieniowych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Do zmaniowania jeden krok...

Wiek: 24 Płeć:  Dołączył: 01 Cze 2003 Posty: 2202 Skąd: Toruń
|
|
|
mój były pewnie twierdzi podobnie, a wniosek taki wyciagam z tego, że w ciagu 3 miesięcy schudł 12 kg i on nie wie jak to się stało, no tak po prostu w pracy...
ja schudłam i utrzymałam wagę, to fakt, ale nie dość ze podczas odchudzania nie jadłam "złych pokarmów" to dużo ćwiczyłam i potem stopniowo (przez rok) wracałam do jedenia wszystkiego _________________
"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|