| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Gość
|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2004 Temat postu: Re: pu-erh |
|
|
satti jest inny watek ale to o ziolowych herbatach a ta nie jest nia .
Pu erh to polaczenie herbaty zielonej z czarna.
Jest ona poddana tylko czesciowej fermentacji, zbiera sie na nia tylko mlode listki i powinna lezakowac jakis czas.Ile to zalezy im dluzej tym lepiej od tego tez zalezy cena.
Ja uzywam te w kostkach i pije ja litrami. Nie chudne od niej ale jest zdrowsza od czerwonej a za zielona nie przepadam.
poomcia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
VelutLuna mocne biodra

Wiek: 26 Płeć:  Dołączył: 10 Paź 2003 Posty: 2363 Skąd: Misr
|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2004 Temat postu: Re: pu-erh |
|
|
We wroclawskim Imbryku sprzedawali na wage za ok. 25zl/100g i to byla chyba najdrozsza, jako ze byla zlezakowana i jakas tam niby szlachetna. Musze sie tam po ta herbatke wybrac szybciorem! Nie jestem po niej glodna, a poza tym czuje sie jakas taka "oczyszczona"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro 25 Sie, 2004 Temat postu: Re: pu-erh |
|
|
Na ile starcza wam mniej/więcej 100g takiej herbaty?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
miriam Młody maniak

|
Wysłany: Czw 26 Sie, 2004 Temat postu: Re: pu-erh |
|
|
Ja piję pu- erh , bo dziwne - ale ją polubiłam .
Na żadne odchudzenie u mnie nie ma wpływu ...niestety , ale lubię ten jej błotnisty smrodek
Kupuję pu-erh na wagę w sklepach kolonialnych , w dużych centrach handlowych ( w Trójmiescie w każdym centrum jest taki sklepik ) 10 dkg kosztuje 12-15 zł.
Najbardziej lubię pu-erh o aromacie żurawinowym , rumowym , wiśniowym i "fantazja".
Pani sprzedająca zawsze poucza , że najlepsze ( najzdrowsze ) jest drugie i trzecie zalanie fusów . ...a pierwsze nie ma jeszcze wartosci.  _________________ Dziwna rzecz, ale nawet cierpieć trzeba według szablonu , żeby być zrozumianym przez ludzi... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Renetka Do zmaniowania jeden krok...

|
Wysłany: Pią 16 Cze, 2006 Temat postu: Re: pu-erh |
|
|
odświeżam temat, ponieważ pani w zielarskim poleciła mi tą herbatę jako pożeracza tłuszczu
jestem ciekawa czy ktoś stosował ją przez dłuższy czas i czy były jakieś efekty
z tego co wiem, ta w kostkach jest mocniejsza i jedna szt. kosztuje chyba 0,40gr
| Cytat: | Amerykanie nazywają Pu-Erh "słynnym mordercą tłuszczu". Ta drastyczna nazwa dokładnie określa działanie Pu-Erh. Badania prowadzone z kolei w paryskiej klinice niezbicie dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie tę herbatę w ciągu miesiąca straciło 3,2-10,8 kg. Zaciekawić może fakt, że utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Jednak znacznie ważniejsze jest to, że spadek wagi się utrzymywał. Można więc tu mówić niejako o naturalnym sposobie odchudzania.
|
ciekawe...
cały tekst tutaj
interesuje mnie także ile razy dziennie można pic taką herbatę, na opakowniu nie ma oni słowa o tym, natomiast pani w sklepie powiedziała, ze 3x dziennie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
VelutLuna mocne biodra

Wiek: 26 Płeć:  Dołączył: 10 Paź 2003 Posty: 2363 Skąd: Misr
|
|
|
Ja pije, ale w sumie dla "odslodzenia" na gorzko. I z przyzwyczajenia. Czego by nie mowic, od samej herbaty czlowiek nie schudnie, a jak juz wystawi ciezkie dziala, to nie wiadomo ktore z nich akurat raczyly zadzialac  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
Gdy pilam te herbatke regularnie, czulam sie lekka.
Mam tutaj na mysli nie wage, tylko odczucia "wewnetrzne".
Swietnie reguluje przemiane materii - ucieklo wtedy uczucie ciezkiego brzucha, te kilometry kiszek nie wiercily mi sie i nie napychaly
gazami.
Schudlam wtedy kilka kilogramow, ale czy po herbatce? tego nie pwoiem, bo mialam wtedy zapal i dietowalam, cwiczylam.
Ale w sumie dobrze, ze przypomnialyscie te herbatke
zostalo mi kilka kostek, przeprosze sie z nimi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|