*KAWIARENKA MONTINIAKOWA*

Idź do strony 1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Czw 23 Mar, 2006    Temat postu: *KAWIARENKA MONTINIAKOWA* Zacytuj zaznaczone

Zapraszam na monotematyczne rozmowki Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Czw 23 Mar, 2006    Temat postu: Re: *KAWIARENKA MONTINIAKOWA* Zacytuj zaznaczone

to ja zaczynam.
dzisiaj na obiad zrobilam sobie fileta z lososia w sosie pomidorowym z warzywami- cukinia oliwki (co do nich mam watpliwosci czy mozna), papryka czerwona, pieczarki cebula. i teraz pytanie.. czy to bylo monti? filet byl duszony w tym sosie.

[ Dodano: 2006-03-23, 20:24 ]

eh widze ze odpowiedzi to ja raczej oczekiwac nie moge..

Wirtualna
Już wiem, czym jest mania!

PostWysłany: Czw 23 Mar, 2006    Temat postu: Re: *KAWIARENKA MONTINIAKOWA* Zacytuj zaznaczone

Wg mnie jest MM.
Rybka tłusta z warzywkami, więc jak najbardziej ok.
Oliwek w tabeli Ig nie mogłam znaleźć, więc nie wm czy mają poniżej 50.

A czy duszenie tego w 1 garze jest dobre, to nie jestem pewna. Wg mnie nie ma znaczenia, byleby warzywa nie były bardzo miękkie, mają być al'dente, bo wtedy niskie IG.

-7
Powrót do góry
Bakunia
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

To, i ja się rozliczę z dzisiejszego dnia .
Rano - płatki zbożowe /pszenne,owsiane,żytnie/ z pokrojonymi figami,morelami,suszonymi śliwkami i rodzynkami.
Te płatki to mam gotowe , robie dużą porcje, bo mąż też je zajada.
Trzymam w szczelnym naczyniu i jem kiedy mi pasi.
Po śniadaniu -grejfrut .
Z tymi owocami przed śniadaniem to bym podyskutowała z panem M.
Ja uważam ,ze jeśli zjem je po śniadaniu, zwłaszcza węglowodanowym ,to mi wolniej rośnie cukier, bo wypadkowa IG jest niższa.A o to przecież chodzi.
Z tą fermentacją w żołądku , to trochę przesada .
Ja nie mam takich problemów ,więc jem po posilku jak mi pasuje.
Najczęściej jem pomiedzy.

Obiad -kotlet mielony z kurzego biustu ,fasolka szparagowa z wody, surowka z salaty, ogórka i cebuli z sosem na bazie jogurtu.

ok. 16-ej przegryzka - plasterek sera żółtego 17% , 3 orzechy brazylijskie i kawa .

Po drugim dzis , zafoliownym rowerze ,jakblko i czerwona herbata.
Na wiecej nie mialam ochoty i siły.
Teraz bym może coś zjadła,ale za późno .
Właśnie skończyłam robić rybę po grecku na jutro i idę spać.
Strasznie mnie ten rower wypompował.

Do jutra , całuski cmok

Bakunia

To może będę i ja tu wklejać swoje MM menu.

Moje menu dzisiejsze:
6.30 dwa jabłka
8.00 S; 2 kromeczki chleba MM (udał się, ale twardawy), cienkie plasterki seria białego 0%, dziemik wiśniowy Dietto, pomidor, kiszony
15.00 O: zapiekanka (brokuły, fasolka szparag, brukselka, pietruszka, pieczarki, boczek, ser żółty, sos pomidorowy) ... duża porcja może z pół kilo nawet.
19.00 K: 200ml mleka 0% z płatkami żytnimi, kiszony, pół marchewki

Bilans ćwiczeń fizycznych: chyba ze 100km z 8kg ząbkująco-drącym synkiem na rękach Mad

-7
Powrót do góry
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

Dzieki:-) juz myslalam ze nikt mi nie pomoze:-)
Moj jadlospis na jutro jeszcze nie calkiem przemyslany.
Na snaidanie albo jajecznica z wedlina i zoltym serem albo podplomyki tylko hm.. nie mam z czym- zakupy trzeba zrobic. Na obiad.. pewnie tez jakies warzywka a miesko.. nie wiem jakie..
Wirtualna podajesz cos malemu na to zabkowanie? polecam kuleczki homeopatyczne- specjalne na zabkowanie.Przy starszej corce uzywalam dentinoxu ale niedawno mnie lekarz uswiadomil ze nie jest to zdrowe.
Pozatym jesli bardzo dziecko sie meczy. podaje czopek przeciwbolowy.

Wirtualna

Ihasia - smaruję żelem Bobodent. Nic nie daje. Dentinoxu na razie nie chiała mi mgr sprzedać, bo powiedziała, że to dla następnych zębów a nie tych pierwszych. Czemu niedobry?
Kulki homeo? W tych buteleczkach? Pomagały?
Jutro idę do dr na kontrolę to się podoytam. Dzięki za radę Very Happy

Co do Twojego jadłospisu: rozumiem, że śniadanie jesz tłuszczowe (wedlina, całe jajka, ser) , zatem 2 następne posiłki powinny być białkowe.
Więc jeśli na obiad chcesz mięso - to chyba tylko kurczak (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam SIM) Wink

-7
Powrót do góry
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

dobrze wiedziec.. gubie sie w tym jeszcze.
Jeszcze mi sie miesza jaki posilek jest weglowy jaki tluszczowy.
Jak widac laik nie z tej ziemi.. ale dam rade musze!!! bo wygladam jak wilorybek..
Wirtualna w dentinoxie jest jakis skladnik ktory dzil rakotworczo. Tak powiedziala mi nasza pediatra. Nie wiem ile w tym prawdy.Jesli cos z nim nie tak powinni wycofac- a wiem ze dzialal swietnie.
KUlki homeo sa super- mozesz je podawac nawet co 15 minut jesli zachodzi taka potrzeba.
Mojemu Kubusiowi wychodza dwie gorne jedynki.. bylo kilka dni dosyc ciezkich.. ciagle tulenie bo postekiwal. Kulki pomogly. Na noc czopus. i rano wstwal z sumiechem na dziubku. teraz juz sie przebily wiec jest ok.Przepraszam za OT:-)

julka
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Pią 24 Mar, 2006    Temat postu: Re: *KAWIARENKA MONTINIAKOWA* Zacytuj zaznaczone

TUTAJ są wydzielone pogaduszki z wątku z przepisami MM; temat zamknęłam, żeby ich nie mnożyć niepotrzebnie, zapraszam do lektury Smile
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

PostWysłany: Pią 24 Mar, 2006    Temat postu: Re: *KAWIARENKA MONTINIAKOWA* Zacytuj zaznaczone

Hej

Czytam Was i mam pare pytan, nie bierzcie tego za pouczanie czy cos, no pytania normalnie, wszystkie sie przeciez uczymy...
Bakunia napisał:
płatki zbożowe /pszenne,owsiane,żytnie/ z pokrojonymi figami,morelami,suszonymi śliwkami i rodzynkami.
Te płatki to mam gotowe

Jakie to platki? Gotowe kupione czy robisz sobie?

Arrow Mozna jesc suszone sliwki? A wobec tego - chleb ze sliwkami suszonymi? Znaczy - pieczonymi z chlebem?

Niestety nie ma u mnie zadnego chleba mm. Kupilam wiec Wase, choc wiem, ze nie jest w pelni polecana, ani calkiem zdrowa, ani mi nie smakuje Sad ale tylko ją znalazlam w 100% zgodną Sad przejrzalam wszystkie chleby w duzym sklepie z wielu ppiekarni okolicznych
Wasa.... bleee Sad
mozna to jesc ze 2 - 3 dni, nie wiecej
pieczenie? - mąki z pp tez nie ma
soczewicy nadal nie znalazlam Sad

Wirtualna napisał:
200ml mleka 0% z płatkami żytnimi

platki zytnie na kolacje?
czy mozna?
sim?
Bakunia napisał:
16-ej przegryzka - plasterek sera żółtego 17%

mozna taki dostac? i on nie jest jako tluszcze i mozna go jest po obiedzie?

kurcze, ja chce mieszkac w miescie ze sklepami ze zdrowa zywnoscia ;(

ale nie bede rozpaczac - kolezanka musi karmic swoje dziecko dziczyzną
u nas nie dostalaby jej raczej (nawet probowala, jak byla, musiala przywiezc ze soba miesa na 2 tygodnie), w Poznaniu ma z nią sklep

Arrow sim, mam pomidory w puszcze, ale kupowalam je jakis czas temu i teraz dopiero widze, ze w skladzie jest oliwa z oliwek - to normalne? wiem, ze jest dopuszczalna, ale mozna je zjesc z chlebem, czy tylko na tluszczowy, skoro maja oliwe?

Cytat:
TUTAJ są wydzielone pogaduszki z wątku z przepisami MM; temat zamknęłam, żeby ich nie mnożyć niepotrzebnie, zapraszam do lektury Smile

szkoda, ze tamte zamkniete, a nie odwrotnie Twisted Evil

ihasia napisał:
eh widze ze odpowiedzi to ja raczej oczekiwac nie moge..

ihasiu, moze nie doczytalas, czekalysmy, az czyzyk wydzieli posty ze starego tematu
myslalam, ze beda wydzielone i ze dalej bedziemy w nich pisac, a ten poczatek, poniewaz byly tu 2 posty, pojdzie na skasowanie
wiec nie chcialam tu rozwijac odpowiedzi
przeciez dziewczyny staraja sie odpowiadac... Smile

moje jedzenie
platki + jogurt
panga + kiszona kapusta + maslanka (malo)
kolacja - plany... moze ... co myslicie - gotowana brukselka albo fasolka szparagowa z maslanka lub jogurtem? mam na to ochote, brak mi warzyw po dzisiejszym obiedzie

a jak nie, to pieczony cycek z czyms bialym j/w

Arrow a moze pytania zaznaczalybysmy tak: Question zeby nie zniokaly w postach? Smile

no to:
Question czy mozna tak zrobic zupe, ze bedzie weglowym posilkiem?
czy zupa na chudej piersi z warzywami niezabielana lub z jogurtem jest tluszczowym posilkiem?
jednym slowem - jak zrobic zupe, by byla na kolacje?

Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

Question a propos kotletow mielonych - bo bylo gdzie indziej, ale temat zamkniety
co myslicie o takich pomyslach:
dodac sera zoltego?
dodac pieczarki i papryke
cebulke przed dodaniem zeszklic

i to jako tluszczowy oczywiscie i wtedy z czym, z gotowanym warzywem moze byc? a surowna do tego moze byc z majonezem?

Question jak bardzo tluszczowy moze byc posilek tluszczowy zeby nie byz zbyt tluszczowy? Laughing

Wszyskie te pomysły mieszczą się w MM
tylko nie przesadź....
Ja bym zrobiła kotlety z serem, ale do tego np brokułek z wody.....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
julka

satti napisał:

szkoda, ze tamte zamkniete, a nie odwrotnie

potraktujmy ten wątek po prostu jako ciąg dalszy tamtego, rozpoczętego wcześniej, OK? jest link, myslę, ze każdy sobie poradzi Wink

Pierwsze objawy manii
Pierwsze objawy manii

satti, mialysmy taki sam obiad(ja o marchwke wiecej w suruwce) Laughing

co do mielonych:
pyszne sa z ZIELONA papryka do srodka w kosteczke

satti
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

julka, damy sobie chyba rade? to tylko wytlumaczenie w sumie, czemu nie pisalysmy po ihasi; przynajmniej czemu ja nie pisalam Razz

Waszka napisał:
Wszyskie te pomysły mieszczą się w MM
tylko nie przesadź....

znaczy zeby nie wszystko w jednym?
chyba nie odwaze sie
o serze pomyslalam jako rozwiazniu spulchniajacym zamiast bulki - no i jako o tym, co sattinki lubia najbardziej Wink
Waszka napisał:
Ja bym zrobiła kotlety z serem, ale do tego np brokułek z wody.....

a brukselek? bo kocham Embarassed

dzieki za odpowiedz, bo ukladam sobie menu wlasnie (poki jestem najedzona; pod wieczor o jedzeniu juz lepiej niepotrzebnie nie myslec Wink )

Pierwsze objawy manii
Pierwsze objawy manii

satti, ladny suwaczek, nie ma jak rekodzielo Laughing
satti
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

Dziekuje, przez chwile link mi nie dzialal, ale juz ok Wink Laughing

satti napisał:
Question jak bardzo tluszczowy moze byc posilek tluszczowy zeby nie byz zbyt tluszczowy? Laughing

szok smiech 1
Satti - na oko, na wyczucie Smile

-7
Powrót do góry
SIMPLYME

satti napisał:
Mozna jesc suszone sliwki?

ogolnie sie jakos tam mieszcza, ale maja dosc wysokie IG. Takze tylko rano i nie przesadzac, albo zjesc z czyms o niskim IG na dodatek zeby srednia byla mniejsza...
Ja czasem sobie do platkow na sniadanie takie sliweczki wkroje, ale staram sie nie za czesto Smile
satti napisał:
platki zytnie na kolacje?
czy mozna?

nie

satti napisał:
i on nie jest jako tluszcze i mozna go jest po obiedzie?

michel jest francuzem i poleca sery jako "deser".
Ja nie wiem jaki to by mialo na mnie wplyw, staram sie ogolnie jesc raczej co trzy cztery godziny i sery jem, a i owszem ( mam pierdzielca na punkcie wszystkich serow. WSZYSTKICH) ale jako osobny posilek , tak z ogoreczkiem, albo papryka... dobre do pracy, czlowiek dlugo potem glodny nie jest.

satti napisał:
w skladzie jest oliwa z oliwek - to normalne?

jak dla mnie troche dziwne, ale nie ma tragedii. Oliwa z oliwek jest dozwolona i aprobowana przez montiego w roznych konfiguracjach ,wiec luz. Chociaz tak z puszki to w sumie moze lepiej znalezc takie bez oliwy, tak na wszelki wypadek Smile
satti napisał:
jak zrobic zupe, by byla na kolacje?

sprobuj moja zupe pomidorowa , ktora umiescilam swego czasu w przepisach montiniakowych. Nie dodawaj bulionu tylko najpierw usmaz cebulke na oliwie z oliwek, i to styknie.

satti - mozesz jesc tak tlusto jak sobie zyczysz i nadal bedzie to monti, ale dla serducha np i cholesterolu nie bedzie juz tak dobrze Smile Dlatego zawsze w sumie warto troche blonnika do takich cudow dodac i jesc tluszcze z warzywami i surowkami Smile
satti napisał:
a brukselek? bo kocham

ja tez!!!
satti sprobuj brukselka z patentem Mojego czyli kurczakiem w sosie pieczarkowo smietankowym i bedziesz miala moje ulubione ostatnio danie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Wirtualna

A tu taki wykaz sklepów z jedzeniem MM, może komuś się przyda. I są też sklepy internetowe.
http://www.dietamm.com/forum/viewforum.php?id=6

-7
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 1 z 37

Skocz do: