Jadlospis - dieta 1000 kalorii

Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bernasia
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

PostWysłany: Pią 19 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

dzieki Ruda Very Happy troszke sie zmartwiłam gdyz podobno nie mozna pic kawy? ojej a ja pije 2-3 dziennie bez cukru ale bez niej nie dam rady Sad
Gość

PostWysłany: Pią 19 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

ta dietka ma to do siebie, że mozna wszystko.. Smile .....byle wgranicach 1000.......gubi się po mału ale skutecznie.......trzeba troszke cierpliwości
Powrót do góry
VelutLuna
mocne biodra

Ja na 1000kcal nie daje rady. W sumie to mi nie dieta potrzebna, ale troche ruchy...niestety, jak wiadomo, czlowiek czuje sie lepiej, kiedy zoladeczek pusty i zre sie odrobine mniej. Ja tak przynajmniej mam-dla lepszego samopoczucia powinnam sie czasem przeglodzic, albo po prostu zjesc mniej. Na 1000kcal jednak nie moge sobie pozwolic, rygor u mnie nie istnieje, bo jak sobie odmawiam slodyczy, to wmulam potem tabliczke czekolady. A tak pare ciasteczek rozlozonych na kilka dni, badz tez kosteczek czekolady nikomu nie zaszkodzilo. Przez jakis czas jadlam tak wszystko na sucho kompletnie...ale...nie najadalam sie! Wole wmulic pol pizzy zasypanej warzywami i do tego brokuly z zoltym serem niz odtluszczac wszystko po kawalku i sie przejmowac...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Bernasia
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

PostWysłany: Sob 20 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

No poczyniłam juz małe przygotowania do poniedziałkowej dietki Smile Produkty zakupione Very Happy a co najwazniejsze ochota coraz to wieksza no i mam juz mobilizacje od mojej przemiłej duszyczki-siostrzyczki Mr. Green (Alilat no a jak tam z Toba? mam ndzieje,ze wspolnie zaczniemy Laughing ??)
Gość

PostWysłany: Pon 22 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

widze połowę jadłospisu......Alka możesz mi go przesłac?
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon 22 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

[shadow=yellow:36f84ffb52]Buuuu mi też się nie otwiera!!!! Pomocy!!!![/shadow:36f84ffb52]
Powrót do góry
Gość

mam jeszcze jakis przyklad ..jak kogos interesuje to służę.......chyba troszke się rózni od tego który podała Alka.......chyba...bo dokładnie nie widze
Powrót do góry
Bernasia
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

Ruda jesli mozesz to napisz Very Happy
Gość

Ok postaram sie jutro.......bo teraz musze do pracki
Powrót do góry
Gość

dawaj Ruda, ja znalazlam tylko jeden tydzien, wiec na drugi bedzie jak znalazl Very Happy
No to zaczynamy!
ja do mojego jadlospisu dokladam tylko kawe czarna pluje bez cukru zaraz po otworzeniu oczu, bo inaczej nie umiem funkcjonowac Very Happy
Powrót do góry
Bernasia
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

Alilat ja podobnie kawka rowniez bo inaczej
Gość

Ruda daj, przyda sie na drugi tydzien. Rolling Eyes
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Wto 23 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

II DZIEŃ

Śniadanie
:
Grahamka
2 liście sałaty
pasta jajeczna: jajko, łyżeczka musztardy, pół czerwonej papryki, zioła

II śniadanie
150 ml kefiru naturalnego
4 suszone śliwki

Obiad
2 łyżki kaszy gryczanej
3 łyżki gulaszu wieprzowego z jarzynami
6 łyżek surówki: kapusta kwaszona, jabłko, marchew + olej
duże kiwi

Kolacja

kromka razowego chleba
pół łyżeczki masła
plaster polędwicy sopockiej
ogórek kwaszony
Powrót do góry
Bernasia
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

PostWysłany: Wto 23 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

Ruda uklon (drukuje sie) Very Happy Very Happy
Tylko zamiast poledwiczki zastapie to inna wędlinka Wink

Gość

PostWysłany: Sro 24 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

III DZIEŃ
Śniadanie
Szklanka chudego mleka
4 łyżki płatków kukurydzianych

II śniadanie
2 kromki chleba graham
płaska łyżeczka masła
2 liście sałaty
3 łyżeczki sardynek w pomidorach
ogórek kwaszony

obiad:
risotto:3 łyżki ryżu, pierś z kurczaka (ok. 70g), łyżka oliwy z oliwek,
marchew, 4 łyżki kukurydzy, łyżka koncentratu pomidorowego
¼ zielonej papryki, łyżka natki pietruszki, cebula

kolacja
kromka chleba graham
pół łyżeczki masła
łyżeczka twarożku z ziołami
łyżka szczypiorku
pomidor

IV DZIEŃ

Śniadanie:
2 kromki chleba graham
łyżeczka masła
3 plasterki wędliny drobiowej
pomidor
łyżka kiełków mieszanych
herbata owocowa

II śniadanie
Serek owocowy

Obiad
2 łyżki ryżu
ryba po grecku (150 g)
grejpfrut

kolacja:
2 kromki chrupkiego chleba
łyżeczka masła
2 łyżeczki miodu
szklanka chudego mleka
Powrót do góry
Marillka
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

PostWysłany: Sro 24 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

Alilat, a mnie też nie da się zczytać buuuuu

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

Marillko, wyslalam ci e-mailem! Dlaczego u ciebie w adresie jest imie Grzegorz? Very Happy Question
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw 25 Mar, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

V DZIEŃ
Śniadanie 2 kromki chleba razowego Łyżeczka masła
4 plastry sera typu Brie
pół papryki czerwonej

II śniadanie 6 suszonych moreli

Obiad: zapiekanka: pół szklanki makaronu, por, mała puszka tuńczyka
łyżka żółtego półtłustego sera, 5 łyżek sosu beszamelowego
z małą ilością tłuszczu, pomarańcza

kolacja: kromka chleba pełnoziarnistego
pół płaskiej łyżeczki masła
sałatka: 4liście kapusty pekińskiej, pomidor, ogórek, 3 łyżki zielonego
groszku, 2 łyżki kiełków, pół szklanki jogurtu naturalnego

VI DZIEŃ

Śniadanie: sałatka owocowa; łyżka migdałów, kiwi, pół pomarańczy, 3 łyżki rodzynek,
pół banana, 2 łyżki soku z cytryny

II śniadanie kromka chleba żytniego
pół łyżeczki masła,
plaster szynki z indyka
pół zielonej papryki

obiad: 2 łyżki ryżu
4 łyżki sosu grzybowo-warzywnego
łyżka surówki z pora

kolacja 2 kromki chleba chrupkiego
pół łyżeczki masła
liść sałaty
plaster szynki drobiowej
pomidor

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią 02 Kwi, 2004    Temat postu: Re: Jadlospis - dieta 1000 kalorii Zacytuj zaznaczone

Dzień 1
I śniadanie (275 kcal):
Omlet z trzech białek z dżemem niskosłodzonym wiśniowym (25 g), szklanka mleka 0,5%, l mała gruszka.
II śniadanie (110 kcal):
Kanapka z kromki chleba grahama, z łyżeczką margaryny, plasterkiem polędwicy z kurczaka (30 g), 50 g ogórka zielonego, herbata z cytryną bez cukru.

Obiad (398 kcal):
250 ml zupy kremu z groszku zielonego dorsz z jabłkiem, 2 małe ziemniaki, sałatka z pomidorów (150 g) i cebuli (50 g), herbata zielona bez cukru.

Dorsz z jabłkiem - przepis:
Składniki: 200 g dorsza, 100 g jabłka, 5 ml oleju.
Wykonanie: dorsza skropić sokiem z cytryny i zostawić na pół godziny. Obrane jabłko pokroić na ćwiartki. Naczynie ogniotrwałe posmarować olejem i włożyć dorsza z jabłkami. Dusić około 20 minut.

Podwieczorek (112 kcal):
l duże pieczone jabłko z łyżeczką cukru.

Kolacja (212 kcal):
300 ml zupy „nic"".

Zupa „nic"" - przepis:
Składniki: 250 ml mleka 0,5%, pół jajka (25 g), 20 g cukru.
Wykonanie: mleko zagotować. Ubić pianę z białka i kłaść łyżką kulki na gotujące się mleko. Pianki wyjmować na talerz. Żółtko utrzeć z cukrem, połączyć z mlekiem, zalać pianki z białka. "

Dzień 2
I śniadanie
Kawa zbożowa (5 g) z mlekiem (200 g) bez cukru,
pieczywo (40 g) z masłem roślinnym (3 g) i chudą wędliną (20 g), warzywa sezonowe (50 g).
II śniadanie
Pieczywo (20 g) z masłem roślinnym (2 g), owoce sezonowe (100 g),
herbata bez cukru.

Obiad
Krupnik (włoszczyzna 50 g, kasza jęczmienna 20 g), ryba w jarzynach (dorsz 100 g, warzywa 100 g, olej sojowy 10 g),
ziemniaki (100 g), owoce sezonowe (100 g).

Podwieczorek
Kompot (owoce 50 g, cukier 5 g), herbatniki (10 g).

Kolacja
Pierogi leniwe (twaróg chudy 50 g, białko z 1 jaja, mąka pszenna 15 g, olej sojowy 5 g, cukier 5 g),
herbata bez cukru, warzywa sezonowe (50 g).

Dzień 3
I śniadanie
mleko (1 szklanka - 100 kcal)
płatki kukurydziane (2 łyżki - 80 kcal)
truskawki (10 sztuk - 30 kcal).
II śniadanie
chleb (1 kromka - 100 kcal)
polędwica wędzona (30 g - 60 kcal)
sałata (2 liście - 5 kcal).

Obiad
zupa ogórkowa bez śmietany (200 g - 80 kcal)
ryba gotowana (50 g - 40 kcal)
ziemniaki (2 małe - 60 kcal)
jarzyny (100 g - 40 kcal).

Podwieczorek
grejpfrut (1 sztuka -100kcal)

Kolacja
pikling (50 g - 70 kcal)
surówka z marchwi, selera i jabłka (100 g 70 kcal)
chleb Graham (1 kromka - 100 kcal).
"

Dzień 4
I śniadanie

Kromka chleba, dwa plastry szynki na liściu sałaty, mleko.
Inny zestaw to pieczywo z masłem, twaróg chudy, kawa z mlekiem bez cukru (250 kcal).
II śniadanie
Kromka ciemnego pieczywa, twaróg chudy z pietruszką, sok pomidorowy albo pieczywo z chudą wędliną, sok wielowarzywny (100 kcal).

Obiad
Bulion posypany natką pietruszki, pieczone udko kurczaka (bez skóry), gotowane warzywa, liść sałaty.
Inny zestaw to zupa koperkowa z lanym ciastem, pulpet cielęcy, ziemniaki i marchew z wody (350 kcal).

Podwieczorek
Filiżanka herbaty, kawałek ciasta drożdżowego albo surówka z sezonowych warzyw mieszanych, kromka pieczywa (100 kcal).

Kolacja
Omlet z zielonym groszkiem, filiżanka herbaty lub ryż z owocami, mleko (200 kcal).

Dzien 5
I śniadanie (281 kcal):
Dwie kanapki z chleba żytniego pełnoziarnistego z dwiema łyżeczkami margaryny, plasterkiem szynki z indyka (30 g) i sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu (30 g), liściem sałaty, papryką czerwoną (50 g), herbata z cytryną bez cukru.
II śniadanie (114 kcal):
Jogurt jagodowy (l pojemnik, 150 ml) z łyżką otrąb pszennych.

Obiad (381 kcal):
250 ml zupy selerowej, zrazy bite z pieczarkami, 30 g suchej kaszy perłowej, 150 g buraków gotowanych, herbata owocowa bez cukru.

Zrazy bite z pieczarkami - przepis:
Składniki: 100 g wołowiny bez kości, l0 g cebuli, 50 g pieczarek, 3 g mąki pszennej.
Wykonanie: z rozbitego mięsa uformować owalne bitki i obrumienić bez tłuszczu, pieczarki pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać i razem z pieczarkami dodać do zrumienionego mięsa, dusić do miękkości. Z mąki i wody sporządzić zawiesinę i dodać do sosu mięsnego.

Podwieczorek (118 kcal):
200 ml kisielu wiśniowego z jednym sucharkiem.

Kolacja (241 kcal):
Zapiekanka z ryżu (50 g suchego) i jabłka (150 g), kawa bez cukru. "

Dzień 6
I śniadanie (277 kcal):
3 łyżki musli z owocami suszonymi, ze szklanką mleka 0,5% (250 ml), l średnia pomarańcza, ewentualnie wkrojona do musli.
II śniadanie (112 kcal):
Kanapka z kromki chleba chrupkiego, łyżeczki margaryny, plasterka kiełbasy szynkowej (30 g), herbata owocowa bez cukru.

Obiad (385 kcal):
250 ml barszczu czerwonego czystego, 150 g piersi kurczaka bez skóry, gotowanej w jarzynach, 3 małe ziemniaki, 200 g szparagów gotowanych, herbata zielona bez cukru.

Podwieczorek (115 kcal):
200 g galaretki porzeczkowej, woda mineralna niegazowana.

Kolacja (220 kcal):
Zapiekanka z makaronu bez jaj (50 g suchego) i warzyw (cukinia 50 g, pomidor 100 g, cebula 20 g, bakłażan 50 g), herbata z cytryną bez cukru "

Dzień 7
l śniadanie (274 kcal)
pasta z sera białego chudego (70 g) i koperku (20 g), dwie kromki chleba żytniego razowego z soją i słonecznikiem, z łyżeczką margaryny, l pomidor (około 100 g), kawa z mlekiem 0,5% (l 00 ml).
II śniadanie (114 kcal)
1 maty banan, woda niegazowana.

obiad (393 kcal)
200 ml zupy cytrynowej, 150 g pulpetów z cielęciny, 30 g suchej kaszy gryczanej, 150 g marchwi gotowanej, herbata bez cukru.

Zupa cytrynowa
składniki: 50 g włoszczyzny bez kapusty, 20 g cytryny, 5 g mąki pszennej, 50 ml mleka 0,5%, 10 g natki
wykonanie: z oczyszczonej i rozdrobnionej włoszczyzny ugotować wywar, sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do wrzącej zupy. Z cytryny i wycisnąć sok i dodać do zupy. Przed podaniem posypać natką.

Podwieczorek (108 kcal)
100 g budyniu waniliowego z ćwiartką jabłka. :

kolacja (234 kcal)
150 g mintaja w galarecie, kromka chleba pytlowego z łyżeczką margaryny, herbata bez cukru.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: