Dlaczego NIE-Monti?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Czw 24 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Czyzyk obejdziesz sie obejdziesz-ja jestem maniak przegryzkowy i teraz nie przegryzam.
Moze drugie sniadanko sobie walnij i bedziesz miala 4 posilki- nie bedziesz glodna i nie bedzie powodu do podgryzania.
To mleko to moze byc jak najbardziej- ja uzywam 1.5 bo u nas w sklepach inszego nie ma.
Potreningowy posilek to moze jakis bialkowy bardziej?

tataminiakus
Maniak zaawansowany
Maniak zaawansowany

PostWysłany: Czw 24 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Po lekturze niektórych wypowiedzi widzę, że preferowana w tym wątku dieta ma kilka cech wspólnych (w tym zakaz łączenia ze sobą tłuszczy i węglowodanów) z testowaną przeze mnie dietą Diamondów. Obie diety przy odrobinie samokontroli mogą przynieść wymarzony skutek w postaci spadku masy ciała...

...ale chyba zdrowiej jest stosować (zachowując umiar w ilość spożywanego jadła) diety dostarczające organizmowi jednocześnie wszystkich niezbędnych składników ze starannie dobranych, wysokobiałkowych a jednocześnie małokalorycznych produktów (np. filety z kurczaka, tuńczyk, chude, białe mięsa, chude twarogi), tłuszcze z dużą ilością omega3 i omega6 (w tym: oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste morskie ryby), pieczywo razowe (aby tylko nie z kukurydzy i pszenicy - oba zboża zakazane), makarony z semoliny (najlepiej razowe), grube kasze, ryż, szczególnie parboiled (razowego nie polecam bo choć zdrowy to jednak trociniak). Posiłków jemy kilka dziennie (5 - 6), nie jemy słodyczy, ograniczamy ale nie eliminujemy całkowicie spożycie owoców (warzywa są OK prócz ziemniaków).
Nie świętujemy bo wszystkie sukcesy i wyrzeczenia szlag trafi....

...ot, cała technologia odchudzania którą z powodzeniem i bez wstrętu stosuję Smile

Ps. Gdy łapie mnie głód gdzieś na mieście, to nie łapię za banany, nie piję soczków owocowych tylko kupuję mały kefir lub jogurt naturalny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
margitka
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

PostWysłany: Pią 25 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

może masz rację Gosiu, ale ja biorę pod uwagę, że pan M. traktuje swoją metodę jako sposób na życie, a nie tymczasową dietę, i myślę, że idąc na pewne ustępstwa jest większe prawdopodobieństwo, że takim nowym stylem stanie się dla mnie np. ( co mam się za innych wypowiadać) a jak będę się musiała rygorystycznie trzymać jego zasad to ja wiem, że nie dam rady. A ja chcę po prostu zdrowo żyć Smile
Póki co bida z nędzą - dziś mam zgagę jak stąd do Świnoujścia i nie powiem dlaczego, bo płonę Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed ze wstydu Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
aga
Do zmaniowania jeden krok...

PostWysłany: Pią 25 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Czyżyk napisał:
wszelkie wariacje, to juz nie mm, tylko oszukiwanie siebie, ze jest sie na tej diecie (tylko na mnie nie krzyczcie Laughing )

co prawda to prawda, dlatego nie biorę się za Montiego Wink
Cytat:

po treningu to chyba węglowy bardziej (przed- białkowy)

"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
julka
Mania - decydujące starcie

Czyżyk napisał:
wszelkie wariacje, to juz nie mm, tylko oszukiwanie siebie, ze jest sie na tej diecie

ja tam sie nie oszukuje, wszak jeśli jestem, to mówię, ze na julkomm, a nie na mm Mr. Green mieszanka dobrana do moich potrzeb, budżetu i wg znajomości mojego organizmu - i wcale nie musi być gorsza niz rygorystyczny mm Very Happy zwłaszcza, ze interpretacje diety mm też bywają różne Smile

Mam manię!
Mam manię!

Cytat:
Czyzyk obejdziesz sie obejdziesz-ja jestem maniak przegryzkowy i teraz nie przegryzam.
Moze drugie sniadanko sobie walnij i bedziesz miala 4 posilki- nie bedziesz glodna i nie bedzie powodu do podgryzania.
To mleko to moze byc jak najbardziej- ja uzywam 1.5 bo u nas w sklepach inszego nie ma.

no wlasnie narazie sobie wszystko ustalam i kombinuje...
potreningowy jak najbardziej bialko (w wiekszosci Wink i niskie wegle tez sa konieczne... tylko kombinuje co, zeby ciagle nie jesc tunczyka wsw Mr. Green
tataminiakus napisał:
...ale chyba zdrowiej jest stosować (zachowując umiar w ilość spożywanego jadła) diety dostarczające organizmowi jednocześnie wszystkich niezbędnych składników ze starannie dobranych, wysokobiałkowych a jednocześnie małokalorycznych produktów (np. filety z kurczaka, tuńczyk, chude, białe mięsa, chude twarogi), tłuszcze z dużą ilością omega3 i omega6 (w tym: oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste morskie ryby), pieczywo razowe (aby tylko nie z kukurydzy i pszenicy - oba zboża zakazane), makarony z semoliny (najlepiej razowe), grube kasze, ryż, szczególnie parboiled (razowego nie polecam bo choć zdrowy to jednak trociniak). Posiłków jemy kilka dziennie (5 - 6), nie jemy słodyczy, ograniczamy ale nie eliminujemy całkowicie spożycie owoców (warzywa są OK prócz ziemniaków).

toz to czysta MM, tylko nie laczymy niektorych rzeczy z soba Smile

margitka napisał:
a jak będę się musiała rygorystycznie trzymać jego zasad to ja wiem, że nie dam rady. A ja chcę po prostu zdrowo żyć

gosiu, wzgledny rygor jest tylko w I fazie. A ta jest dla chcacych scudnac kilka, kilkanascie kg. Ty nie musisz, wiec mozesz odrazu II faze stosowac. A druga faza to nic innego, jak bardzo zdrowa dieta (z naciskiem na slowo "dieta", ale nie jako "dieta odchudzajaca", ale "odzywianie") Smile
aga napisał:
Cytat:

po treningu to chyba węglowy bardziej (przed- białkowy)

bialko, bialko Aga
przed treningiem wegle
ale to trzeba sobie dostosowac, bo sportowcy polecaja jakies szybkoprzyswajalne wegle, np. banana, a wiadomo ze MM nie lubi wyzszych wegli

julka, rob tak, zeby ci bylo dobrze Wink
Powrót do góry
margitka
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

Cytat:
bialko, bialko Aga
przed treningiem wegle
ale to trzeba sobie dostosowac, bo sportowcy polecaja jakies szybkoprzyswajalne wegle, np. banana, a wiadomo ze MM nie lubi wyzszych wegli

a no... a ja lubie bananki Mr. Green
Powrót do góry
tataminiakus
Maniak zaawansowany
Maniak zaawansowany

tataminiakus napisał:

Czyżyk napisał:

toz to czysta MM, tylko nie laczymy niektorych rzeczy z soba Smile

Trochę się martwiłem o was ale mnie uspokoiłaś Crying or Very sad

...a jak ze świętowaniem Wink
Powrót do góry
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Czerwone winko mozna sobie wypic:-)

Juz dawno nie mialam ochoty na nic slodkiego a wczoraj mnie tak naszlo ze gdyby nie herbata malinowa to bym chyba slinbotoku dostala. Udalo sie i jestem z siebie dumna:-)
Mam poki co problemy z kolacjami.. czlowiek by chcial szybko szybko.. a tu trzeba sie pomeczyc.
Zrobilam sobie wczoraj kapuste kiszona z tunczykiem zasmazona.. dziewczyny na zuzlu to chwala a mi to nie smakowalo specjalnie.. takie bele co..musze cos powymyslac nowego.

margitka
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

PostWysłany: Sob 26 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

ihasia napisał:
kapuste kiszona z tunczykiem zasmazona.

brzmi obrzydliwie

Ja dziś pomimo pokus wszechobecnych trzymam się dziarsko, ale MM to nie jest
Powrót do góry
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

Tataminiakus, swietowac tez sie da, ale z umiarem Wink zloty srodek Wink

u mnie dobrze, fajnie sie czuje, glodna nie chodze Smile tylko troche mi sie slodkiego chce...
Ihasia, ja wczoraj na kolacje mialam makaron aldenciak z tunczykiem, mieszanke salat, pomidorkiem i ogorkiem (wszystko razem wymieszane i wyszla taka salatka). Wszyscy jedlismy i bardzo nam smakowala Smile

pomysle, co by mozna na kolacje w miare szybko zrobic Rolling Eyes
Powrót do góry
tataminiakus
Maniak zaawansowany
Maniak zaawansowany

Ja na co dzień korzystam z woka i przypraw azjatyckich (tom yum, tom ka, green curry, red curry, yelow curry, wonton, chinese five-spice) ... bardzo dobrze nadają się do tego typu diety i pozwalają na urozmaicenie menu Smile
Powrót do góry
SIMPLYME

Wracam grzecznie na restrykcyjnego montiego - bylam wczoraj u endokrynologa i
1) jest gorzej niz myslalam - waze pare kilo wiecej niz na swojej wadze w domu!
2) moze lekarz mi pomoze. Mam zrobic badania krwi i zobaczymy. Oboje z lekarzem podejrzewamy/wiemy ze mam za wysoki cukier i spieprzony system hormonalny. Czekam z utesknieniem na wsparcie farmakologiczne.
Powrót do góry
aga

Cytat:
bialko, bialko Aga
przed treningiem wegle

no widzisz co osoba (trener) to inne opinie, ja czytałam ze, przed :białko, lub białko-węgle, 30 min po- węgle proste, potem węgle złożone Smile

"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!"
Powrót do góry
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Simply obys jak najszybciej te wsparcie uzyskala i poczula sie lepiej.
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Nie 27 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

skopalam dzisiejsza kolacje- puchy w lodowce zrobily swoje i zjadlam resztke zalatki jarzynowej.. az mi niedobrze- chyba sie troche odzwyczailam od ciezszego zarcia.
Kaja
Mam manię!
Mam manię!

PostWysłany: Pon 28 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Sim, fajnie znow cie tu widziec Smile niedobrze, ze badania kiepsko wyszly Rolling Eyes mam nadzieje, ze jak zaczniesz mm, to wszystko sie unormuje Smile

Tataminiakus, uwielbiam kuchnie azjatycka, juz o tym pisalam nie raz; zazdroszcze twojej zonie gotujacego meza Smile jak by moj ktoregos dnia zrobil dla mnie chinszczyzne, to bym mu sie oddala na stole w kuchni Wink Laughing

Ihasia, masz racje, czlowiek sie odzwyczaja rownie szybko, jak przyzwyczaja. Mam nadzieje, ze dzisiaj juz w porzadku?

Moj weekend niestety niezbyt monti Rolling Eyes
Caly dzien na kursie, pozniej pojechalismy do rodzicow i bylam tak glodna, ze zjadlam, co dawali... nawet mi sie nie chcialo kombinowac, co moge, a czego nie... Rolling Eyes Ale dzisiaj postaram sie tak sobie ulozyc menu (i dzien...), zeby bylo mm Smile
Powrót do góry
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

PostWysłany: Pon 28 Kwi, 2008    Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? Zacytuj zaznaczone

Dzieki Czyzyku u mnie dzisiaj juz dobrze. Musze zakupy zrobic bo nie mam co jesc Laughing
Damy rade dziewczyny w koncu to smaczne jedzonko i nic sobie w sumie odmawiac nie trzeba- po prostu starajmy sie nie jesc tego co nam szkodzi.

Kaja
Mam manię!
Mam manię!

Ihasia, ja dzisiaj wymyslilam takie "maselko" do chleba: twarozek homo 0.5%, tunczk wsw, czosnek/cebulka, przyprawy; na to jakies warzywko i pych sniadanie Smile
Dwa w jednym: po pierwsze cos, co da sie rozsmarowac na chlebie po drugie duzo bialka Smile
Powrót do góry
ihasia
Wprawny maniak
Wprawny maniak

swietny pomysl musze wyprobowac jutro na sniadanko:-)

nie wiem co mam na obiad dzisiaj zrobic.. dla rodzinki beda pierogi ruskie.. mam make pp jeszcze wiec sobie moze ze szpinakiem zrobie?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

Skocz do: