| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
ihasia Wprawny maniak

|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? |
|
|
Czyzyk obejdziesz sie obejdziesz-ja jestem maniak przegryzkowy i teraz nie przegryzam.
Moze drugie sniadanko sobie walnij i bedziesz miala 4 posilki- nie bedziesz glodna i nie bedzie powodu do podgryzania.
To mleko to moze byc jak najbardziej- ja uzywam 1.5 bo u nas w sklepach inszego nie ma.
Potreningowy posilek to moze jakis bialkowy bardziej? _________________ [img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=10074c34ba0483e74.png[/img] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
tataminiakus Maniak zaawansowany

|
Wysłany: Czw 24 Kwi, 2008 Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? |
|
|
Po lekturze niektórych wypowiedzi widzę, że preferowana w tym wątku dieta ma kilka cech wspólnych (w tym zakaz łączenia ze sobą tłuszczy i węglowodanów) z testowaną przeze mnie dietą Diamondów. Obie diety przy odrobinie samokontroli mogą przynieść wymarzony skutek w postaci spadku masy ciała...
...ale chyba zdrowiej jest stosować (zachowując umiar w ilość spożywanego jadła) diety dostarczające organizmowi jednocześnie wszystkich niezbędnych składników ze starannie dobranych, wysokobiałkowych a jednocześnie małokalorycznych produktów (np. filety z kurczaka, tuńczyk, chude, białe mięsa, chude twarogi), tłuszcze z dużą ilością omega3 i omega6 (w tym: oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste morskie ryby), pieczywo razowe (aby tylko nie z kukurydzy i pszenicy - oba zboża zakazane), makarony z semoliny (najlepiej razowe), grube kasze, ryż, szczególnie parboiled (razowego nie polecam bo choć zdrowy to jednak trociniak). Posiłków jemy kilka dziennie (5 - 6), nie jemy słodyczy, ograniczamy ale nie eliminujemy całkowicie spożycie owoców (warzywa są OK prócz ziemniaków).
Nie świętujemy bo wszystkie sukcesy i wyrzeczenia szlag trafi....
...ot, cała technologia odchudzania którą z powodzeniem i bez wstrętu stosuję
Ps. Gdy łapie mnie głód gdzieś na mieście, to nie łapię za banany, nie piję soczków owocowych tylko kupuję mały kefir lub jogurt naturalny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
margitka Maniacus recidivus

|
Wysłany: Pią 25 Kwi, 2008 Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? |
|
|
może masz rację Gosiu, ale ja biorę pod uwagę, że pan M. traktuje swoją metodę jako sposób na życie, a nie tymczasową dietę, i myślę, że idąc na pewne ustępstwa jest większe prawdopodobieństwo, że takim nowym stylem stanie się dla mnie np. ( co mam się za innych wypowiadać) a jak będę się musiała rygorystycznie trzymać jego zasad to ja wiem, że nie dam rady. A ja chcę po prostu zdrowo żyć
Póki co bida z nędzą - dziś mam zgagę jak stąd do Świnoujścia i nie powiem dlaczego, bo płonę ze wstydu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Do zmaniowania jeden krok...

Wiek: 24 Płeć:  Dołączył: 01 Cze 2003 Posty: 2202 Skąd: Toruń
|
|
|
| Czyżyk napisał: | | wszelkie wariacje, to juz nie mm, tylko oszukiwanie siebie, ze jest sie na tej diecie (tylko na mnie nie krzyczcie Laughing ) |
co prawda to prawda, dlatego nie biorę się za Montiego
| Cytat: | | Potreningowy posilek to moze jakis bialkowy bardziej? |
po treningu to chyba węglowy bardziej (przed- białkowy) _________________
"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
julka Mania - decydujące starcie

|
|
|
| Czyżyk napisał: | | wszelkie wariacje, to juz nie mm, tylko oszukiwanie siebie, ze jest sie na tej diecie |
ja tam sie nie oszukuje, wszak jeśli jestem, to mówię, ze na julkomm, a nie na mm mieszanka dobrana do moich potrzeb, budżetu i wg znajomości mojego organizmu - i wcale nie musi być gorsza niz rygorystyczny mm zwłaszcza, ze interpretacje diety mm też bywają różne  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
|
|
| Cytat: | Czyzyk obejdziesz sie obejdziesz-ja jestem maniak przegryzkowy i teraz nie przegryzam.
Moze drugie sniadanko sobie walnij i bedziesz miala 4 posilki- nie bedziesz glodna i nie bedzie powodu do podgryzania.
To mleko to moze byc jak najbardziej- ja uzywam 1.5 bo u nas w sklepach inszego nie ma.
Potreningowy posilek to moze jakis bialkowy bardziej? |
no wlasnie narazie sobie wszystko ustalam i kombinuje...
potreningowy jak najbardziej bialko (w wiekszosci i niskie wegle tez sa konieczne... tylko kombinuje co, zeby ciagle nie jesc tunczyka wsw
| tataminiakus napisał: | | ...ale chyba zdrowiej jest stosować (zachowując umiar w ilość spożywanego jadła) diety dostarczające organizmowi jednocześnie wszystkich niezbędnych składników ze starannie dobranych, wysokobiałkowych a jednocześnie małokalorycznych produktów (np. filety z kurczaka, tuńczyk, chude, białe mięsa, chude twarogi), tłuszcze z dużą ilością omega3 i omega6 (w tym: oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste morskie ryby), pieczywo razowe (aby tylko nie z kukurydzy i pszenicy - oba zboża zakazane), makarony z semoliny (najlepiej razowe), grube kasze, ryż, szczególnie parboiled (razowego nie polecam bo choć zdrowy to jednak trociniak). Posiłków jemy kilka dziennie (5 - 6), nie jemy słodyczy, ograniczamy ale nie eliminujemy całkowicie spożycie owoców (warzywa są OK prócz ziemniaków). |
toz to czysta MM, tylko nie laczymy niektorych rzeczy z soba
| margitka napisał: | | a jak będę się musiała rygorystycznie trzymać jego zasad to ja wiem, że nie dam rady. A ja chcę po prostu zdrowo żyć |
gosiu, wzgledny rygor jest tylko w I fazie. A ta jest dla chcacych scudnac kilka, kilkanascie kg. Ty nie musisz, wiec mozesz odrazu II faze stosowac. A druga faza to nic innego, jak bardzo zdrowa dieta (z naciskiem na slowo "dieta", ale nie jako "dieta odchudzajaca", ale "odzywianie")
| aga napisał: | Cytat:
Potreningowy posilek to moze jakis bialkowy bardziej?
po treningu to chyba węglowy bardziej (przed- białkowy) |
bialko, bialko Aga
przed treningiem wegle
ale to trzeba sobie dostosowac, bo sportowcy polecaja jakies szybkoprzyswajalne wegle, np. banana, a wiadomo ze MM nie lubi wyzszych wegli
julka, rob tak, zeby ci bylo dobrze  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
| Cytat: | bialko, bialko Aga
przed treningiem wegle
ale to trzeba sobie dostosowac, bo sportowcy polecaja jakies szybkoprzyswajalne wegle, np. banana, a wiadomo ze MM nie lubi wyzszych wegli |
a no... a ja lubie bananki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
| tataminiakus napisał: | | ...ale chyba zdrowiej jest stosować (zachowując umiar w ilość spożywanego jadła) diety dostarczające organizmowi jednocześnie wszystkich niezbędnych składników ze starannie dobranych, wysokobiałkowych a jednocześnie małokalorycznych produktów (np. filety z kurczaka, tuńczyk, chude, białe mięsa, chude twarogi), tłuszcze z dużą ilością omega3 i omega6 (w tym: oliwa z oliwek, olej lniany, tłuste morskie ryby), pieczywo razowe (aby tylko nie z kukurydzy i pszenicy - oba zboża zakazane), makarony z semoliny (najlepiej razowe), grube kasze, ryż, szczególnie parboiled (razowego nie polecam bo choć zdrowy to jednak trociniak). Posiłków jemy kilka dziennie (5 - 6), nie jemy słodyczy, ograniczamy ale nie eliminujemy całkowicie spożycie owoców (warzywa są OK prócz ziemniaków). |
| Czyżyk napisał: |
toz to czysta MM, tylko nie laczymy niektorych rzeczy z soba
|
Trochę się martwiłem o was ale mnie uspokoiłaś
...a jak ze świętowaniem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ihasia Wprawny maniak

|
Wysłany: Sob 26 Kwi, 2008 Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? |
|
|
Czerwone winko mozna sobie wypic:-)
Juz dawno nie mialam ochoty na nic slodkiego a wczoraj mnie tak naszlo ze gdyby nie herbata malinowa to bym chyba slinbotoku dostala. Udalo sie i jestem z siebie dumna:-)
Mam poki co problemy z kolacjami.. czlowiek by chcial szybko szybko.. a tu trzeba sie pomeczyc.
Zrobilam sobie wczoraj kapuste kiszona z tunczykiem zasmazona.. dziewczyny na zuzlu to chwala a mi to nie smakowalo specjalnie.. takie bele co..musze cos powymyslac nowego. _________________ [img]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=10074c34ba0483e74.png[/img] |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
| ihasia napisał: | | kapuste kiszona z tunczykiem zasmazona. |
brzmi obrzydliwie
Ja dziś pomimo pokus wszechobecnych trzymam się dziarsko, ale MM to nie jest |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
|
|
Tataminiakus, swietowac tez sie da, ale z umiarem zloty srodek
u mnie dobrze, fajnie sie czuje, glodna nie chodze tylko troche mi sie slodkiego chce...
Ihasia, ja wczoraj na kolacje mialam makaron aldenciak z tunczykiem, mieszanke salat, pomidorkiem i ogorkiem (wszystko razem wymieszane i wyszla taka salatka). Wszyscy jedlismy i bardzo nam smakowala
pomysle, co by mozna na kolacje w miare szybko zrobic  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
Ja na co dzień korzystam z woka i przypraw azjatyckich (tom yum, tom ka, green curry, red curry, yelow curry, wonton, chinese five-spice) ... bardzo dobrze nadają się do tego typu diety i pozwalają na urozmaicenie menu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SIMPLYME Mania - decydujące starcie

Wiek: 29 Płeć:  Dołączył: 23 Sty 2003 Posty: 3286 Skąd: Gdansk/Niger/Mali :-)
|
|
|
Wracam grzecznie na restrykcyjnego montiego - bylam wczoraj u endokrynologa i
1) jest gorzej niz myslalam - waze pare kilo wiecej niz na swojej wadze w domu!
2) moze lekarz mi pomoze. Mam zrobic badania krwi i zobaczymy. Oboje z lekarzem podejrzewamy/wiemy ze mam za wysoki cukier i spieprzony system hormonalny. Czekam z utesknieniem na wsparcie farmakologiczne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga Do zmaniowania jeden krok...

Wiek: 24 Płeć:  Dołączył: 01 Cze 2003 Posty: 2202 Skąd: Toruń
|
|
|
| Cytat: | bialko, bialko Aga
przed treningiem wegle
ale to trzeba sobie dostosowac, bo sportowcy polecaja jakies szybkoprzyswajalne wegle, np. banana, a wiadomo ze MM nie lubi wyzszych wegli
|
no widzisz co osoba (trener) to inne opinie, ja czytałam ze, przed :białko, lub białko-węgle, 30 min po- węgle proste, potem węgle złożone  _________________
"To co dziś wydaje sie niemożliwe, jutro może wyglądać obiecująco!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ihasia Wprawny maniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ihasia Wprawny maniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? |
|
|
Sim, fajnie znow cie tu widziec niedobrze, ze badania kiepsko wyszly mam nadzieje, ze jak zaczniesz mm, to wszystko sie unormuje
Tataminiakus, uwielbiam kuchnie azjatycka, juz o tym pisalam nie raz; zazdroszcze twojej zonie gotujacego meza jak by moj ktoregos dnia zrobil dla mnie chinszczyzne, to bym mu sie oddala na stole w kuchni
Ihasia, masz racje, czlowiek sie odzwyczaja rownie szybko, jak przyzwyczaja. Mam nadzieje, ze dzisiaj juz w porzadku?
Moj weekend niestety niezbyt monti
Caly dzien na kursie, pozniej pojechalismy do rodzicow i bylam tak glodna, ze zjadlam, co dawali... nawet mi sie nie chcialo kombinowac, co moge, a czego nie... Ale dzisiaj postaram sie tak sobie ulozyc menu (i dzien...), zeby bylo mm  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ihasia Wprawny maniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja Mam manię!

|
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008 Temat postu: Re: Dlaczego NIE-Monti? |
|
|
Ihasia, ja dzisiaj wymyslilam takie "maselko" do chleba: twarozek homo 0.5%, tunczk wsw, czosnek/cebulka, przyprawy; na to jakies warzywko i pych sniadanie
Dwa w jednym: po pierwsze cos, co da sie rozsmarowac na chlebie po drugie duzo bialka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ihasia Wprawny maniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|