Dieta MAX PLANCK - AMODIO

Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wersja do drukuZobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Wto 25 Mar, 2003    Temat postu: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

TE DIETE WYMYSLIL MAX PLANCK INSTYTUT D/S ZYWIENIA

[glow=seagreen]Kto przez dwa tygodnie bedzie sie scisle stosowal do diety ma szanse nie przytyc przez najblizsze trzy lata. W ciagu 14 dni mozna stracic do 9 kilogramow wagi.[/glow]

Nie mozna: pic nawet najmniejszej ilosci ALKOHOLU.
Salate wolno doprawiac tylko jogurtem odtluszczonym.
Uzywac malo soli.
Pic duzo: dozwolona naturala, nieslodzona, czarna kawa, herbata z cytryna, woda mineralna niegazowana.

Rozklad diety

Dzien 1. i 8.

s. kawa w ulubionej ilosci
o. 2 gotowane jajka+lekko osolony szpinak
k. stek+ zielona salata i seler

2. i 9.

s. sucha bulka+kawa
o. stek+zielona salata + owoce
k. gotowana szynka

3. i 10.
s. sucha bulka+kawa
o. 2 gotowane jajka+pomidory+salata
k. gotowana szynka+salata

4. i 11.

s. sucha bulka+kawa
o. 1 gotowane jajko+marchewka+ser szwajcarski
k. owoce+jogurt naturalny

5. i 12.

s. marchewka z cytryna+kawa
o. gotowana ryba na parze+pomidory
k. stek+salata

6. i 13.

s. sucha bulka+kawa
o. kurczak z grila
k. 2 gotowane jajka+marchewka

7. i 14.

s. herbata z cytryna
o. stek+owoce
k. ulubione jedzenie np.: wg. Montignac
Powrót do góry
julka
Mania - decydujące starcie

PostWysłany: Wto 25 Mar, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

A czy mięsko można zastąpić czymś innym? Rybką na przykład? Bo ja "bezmięsna" jestem placz A dietka bardzo mi się podoba Smile Przydałoby się po zimie zrzucić kilka kilo tu i ówdzie Wink
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

PostWysłany: Wto 25 Mar, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

Czesc dziewczyny! dolaczam i ja. Dieta amodia fajna moze bym skorzystala ale nie piszecie ilosci w jakich mozna poszczegolne skladniki zajadac.
Np. ile kurczaka mozna zjesc , jak duza ta ryba itp. Mam prosbe dopiszcie w jakich ilosciach , bo to wazne np piers kurczaka moze miec 100 g ale tec duza moze miec 250 gram.
Napiszcie tez czy zjadanie ich w wiekszych ilosciach ma znaczenie, i wogole cos wiecej!
czekam na odpowiedz. Belferka

... jak nie staniesz to d...a i tak zawsze z tyłu
... Było 110..... jest 99,5

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
satti
Maniacus recidivus
Maniacus recidivus

Nie przytyć przez najbliższe 3 lata? Hm... podejrzane...

Dieta bardzo ostra, na pewno daje efekty, choć nie wiem, czy daje dość witamin... chyb anieźle osłabia organizm, bo np. kiedy pije się kawę i herbatę, wypłukuje sie całe żelazo i magnez z pokarmu... a i tak nie ma tych składników tu wiele...

No nic, niestety ta dieta nie dla matki karmiącej Sad chyba schudnę biegając z wózkiem po parkach... kiedy będę mogła juz w ogóle chodzić Sad

Jejku, sorry za te doły...

Satti dla karmiącej matki to mamy narazie róża , ale zaraz potem i dietka się znajdzie jezeli będzie taka potrzeba cmok
Powrót do góry
Gość

stop
Dziewczyny, diety nalezy sie trzymac przepisowo. O zastepstwach nie czytalam nigdzie, ale jutro, amoze jeszcze dzisiaj przewertuje wiecej niemickich stron i jak cos znajde, to od razu napisze.

Salate, szpinak i owoce jemy do woli.

Kurczaka mozna zjesc calego,ale bez skorki i najlepiej z grila.

Steki jada sie duze.
Powrót do góry
julka

Hmmm... Rolling Eyes Ja sobie spróbuję z tą rybą zamiast mięska... I zamiast czarnej kawy na śniadanie - herbatka PuErh. Za 2 tygodnie napiszę Wam, co mi z tego wylazło Very Happy

A ja juz drugi dzien na dietce i tez jestem bardzo ciekawa co mi z tego wyjdzie.
Jest to jedna z niewielu diet, gdzie moza pic do woli czarna kawe. Co za rozkosz, bo moje przedsniadanie zawsze wyglada jednakowo: na czczo- 2 duze szklanki wody mineralnej niegazowanej plus kawa do woli. Potem jestem juz rozbudzona. Dawno, dawno temu, kiedy bylam piekna i mloda (teraz jestem juz tylko "mloda") to na pierwsze sniadanie palilam 2 papierosy i popijalam kawa. W tym roku minie 10 lat jak zerwalam z nalogiem i papierosy zamienilam na wode mineralna.
Powrót do góry
tinga
Wprawny maniak
Wprawny maniak

Gratulacje Bar brawo , cudownie jest pozbyć się nałogu. Mnie się to udało ponad 2 lata temu, od pierwszego kopa i warto było, prawda??? Very Happy
teraz możemy sobie pogratulować ole
tancza orkiestra
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
sisss
Już tylko mania
Już tylko mania

PostWysłany: Sro 26 Mar, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

ja to troshke inaczej znam Twisted Evil

Dzień1-8(poniedziałek)
Śniadanie-1kubek czarnej kawy,1 kostka cukru
Lunch- 2jajka na twardo ,gotowany szpinak(brokuły),1 pomidor
Obiad-1duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną

Dzień2-9(wtorek)
Śniadanie-1kubek czarnej kawy,1 kostka cukru
Lunch-1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc
Obiad-1 plaster szynki(3plasterki), 2/3 szklanki jogurtu naturalnego

Dzień 3-10(środa)
Śniadanie-1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru,1 kromka(grzanka)
Lunch-gotowany szpinak,1 pomidor,1 świeży owoc
Obiad-2 jajka na twardo,1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną

Dzień4-11(czwartek)
Śniadanie-1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru
Lunch-1 jajko na twardo,1 tarta marchew, małe opakowanie twarożku naturalnego
Obiad-1 puszka(mała) mieszanego kompotu z owoców,2/3 szklanki jogurtu naturalnego

Dzień5-12(piątek)
Śniadanie-1 duża tarta marchew z cytryną
Lunch-1 duża chuda ryba z cytryną i odrobią sosu do pieczenia
Obiad-1 duży befsztyk ,sałata(tylko)i brokuły

Dzień6-13(sobota)
Śniadanie-1 kubek czarnej kawy,1 kostka cukru, 1 kromka(grzanka)
Lunch-1kurczak,sałata olejem i cytryną
Obiad-2 jajka na twardo,1 duża marchew

Dzień7(niedziela)
Śniadanie-1 kubek herbaty bez cukru
Lunch-1 kawałek chudego mięsa z grila, 1 świeży owoc
Obiad-nic

Chuda ryba-dorsz, pstrąg : gruby plaster-10 dkg: wędlina ma być chuda, wędzona, gotowana
Przyprawy-sól i pieprz Kawa-może być rozpuszczalna, z expresu itp. Zaleca się pić2 litry wody dziennie. Jeżeli przestrzega się diety można zgubić7-20kg.
UWAGA
Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeżeli będzie to miało miejsce tego samego dnia.
Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13 dniach możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze2 lata. .Nie jest to więc żadna dieta odchudzająca , przeciwnie –dieta zwiększa przemianę materii i dlatego spokojnie działa ona nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się niewolniczo ,zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20)kg. Kurację przeprowadza się przez 13 dni ani dnia mniej ani dnia wiecej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo zjesz słodycze albo żujesz gumę-jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku z tym efekt ginie. Jeżeli kurację przerwałeś przed upływem 6 dni możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć wcześniej niż po roku. Zaleca się jednak aby w razie konieczności kurację powtórzyć po 2 latach. Ze względu na długość kuracji trzeba ją dobrze zaplanować(bez imienin, przyjęć itp.) Jeżeli jesteś głodny-wypij szklankę wody. Pij co najmniej 2 litry wody dziennie

schudlam ponad 10 kg na tym a laska od ktorej te diete dostalam ponoc 20 Rolling Eyes dietka spoczko, glodna nie chodziuam Twisted Evil ino za mauo owocoof jak dla mnie Sad jak sie smushe jeshcze ras i snoof by 10 ubyuo to jush bym byua wystarczajonco piekna Twisted Evil

julka

PostWysłany: Sro 26 Mar, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

Sisss, 10 kilo????? Ja też chcę!!!!!!!!!!!! Tylko kurde, to mięso Sad No nic, próbuję z rybą, zobaczymy. A pomysł z lunchem i obiadem bardziej mi odpowiada niż z obiadem i kolacją, tym bardziej, że tam są jajka, a po jajkach to na pewno bym nie zasnęła, hehe Smile OK, zaczynam, trzymajcie kciuki Very Happy

Siss to co Ty podalas to popularna z grubasow !3. Na grubasach pisze, ze mozna ja dopiero powtorzyc po dwoch latach. Na grubasach znajdziesz tez diete tzw. norweska, gdzie zjada sie jajka i grejfruty na sniadanie, obiad i kolacje. Najpierw zorbilam norweska, potem 13 i pieknie schudlam Razz . A teraz jest jak jest mobilizuje sie i ro bat bie dalej Montignac jak zakoncze te Max Planc, bo tym razem musze utrzymac wage.
Powrót do góry
sisss
Już tylko mania
Już tylko mania

Arrow Julka u mnie 10 to mauoooo Wink
Arrow bar Rolling Eyes ja od kolezanki z sieci dostauam Smile i co top za grubasy? bo Wy tak o tych grubasach a ja nei wiem co, jak i gdzie? poproshe linka jakiegos Rolling Eyes ...orsamfink Wink

Gość

Cześć dziewczynki!!!!!!!!!!!

Byłam na 13-stce ,bo taką nazwę znam tej diety,w ubiegłym roku.
Przeprowadziłam ją skrupulatnie,schudłam 5 kg. ale fatalnie się podczas niej czułam,miałam mroczki przed oczami i kręciło mi się w głowie .Po tygodniu! lekkiego jedzenia powróciło mi 2kg,a po 3 msc 5 kg. Łacznie po tej" wspaniałej"diecie przybyło mi 7 kg.,czyli więcej niż przed dietą.
Nie wierzę w żadne diety cud,a zwłaszcza w zgubienie przez 2 tygodnie 20kg po prostu jest to niemożliwe.Odchudzanie żeby było skuteczne musi być długotrwałe i zdrowe,im ktoś dłużej się odchudza tym mniejsza jest możliwość ponownego przytycia.
Ale dosyć z tym przynudzaniem i tak zrobicie co będziecie chciały.
Pozdrawiam gorąco

P.s dietę norweską mam w starej gazecie jak będziecie chciały to napiszę.

buzka
Powrót do góry
Gość

Witam, ja też byłam na 13-tce i schudłam 7 kilo, ale było to przed świetami Bozego Narodzenie, wiec jakoś nadrobiło sie samo to co zrzuciłam.
Amodia wydaje mi się mniej restrykcyjna, można pic więcej kawy, jeść więcej owoców, no i sucha bułkę:)
Zastanawiam się czy nie zmodyfikowac jej na zywienie wg Moniganaca, wtedy kawa bylaby bezkofeinowa.
Kuszace byłoby dla mnie nawet 5 kg w dwa tygodnie.
Widzę,ze niektóre z was pięknie schudły, a to kuszace:-)))
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw 27 Mar, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

.... a tak w ogóle to wg mnie nie ma diety cud - za dobrze byłoby to na tym świecie-same zgrabności:-))))
Są dwie rady niepodważalne:
1/ MŻ
2/ ćwiczyć każdego dnia albo inna ulubiona forma ruchu
Przesyłam wiosenne pozdrowienia. kwiat :slonko:
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią 04 Kwi, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

Hej Dziewczyny!
Jestem Mysia, na forum dopiero od kilku dni.Ja też stosowałam 13,schudłam 5kg i na razie mi nie przybyło.Ogółem od listopada ubiegłego roku schudłam 15kg, stosowałam różne diety z grubasów.
Dieta AMODIO bardzo mi się podoba i zastosuje ją od dzisiaj.Jezeli uda mi sie pozbyć 5kg ,to juz będzie szczyt moich marzeń.
Satti napisz ile tygodni ma twój maluszek,bo przeczytałam ,że bardzo restrykcyjnie przestrzegasz diety.Ja mam trójke dzieci ,wszystkie karmiłam piersia .Najmłodsza Zuzia 11.04.skończy rok.

Mysia
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią 11 Kwi, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

Anna napisał:
Czesc dziewczyny! dolaczam i ja. Dieta amodia fajna moze bym skorzystala ale nie piszecie ilosci w jakich mozna poszczegolne skladniki zajadac.
Np. ile kurczaka mozna zjesc , jak duza ta ryba itp. Mam prosbe dopiszcie w jakich ilosciach , bo to wazne np piers kurczaka moze miec 100 g ale tec duza moze miec 250 gram.
Napiszcie tez czy zjadanie ich w wiekszych ilosciach ma znaczenie, i wogole cos wiecej!
czekam na odpowiedz. Belferka

Aniu, znalazłam pytanie do mnie i chyba Ci nie odpowiedzialam- lepiej późno niz wcale.
Otóż jak widzisz w raporcie- po 2 -tygodniowej diecie AMODIĄ~schudłam 10 kilo.
Nic nie ważyłam i np. potrafilam zjesc całego kurczaka- zostala tylko skóra i kości. Steki duze az się najadłam, nigdy nie zabraklo a wręcz zostało, z ryba to samo i resztą ...............
Dużo warzyw, owoców, wody i kawę prawdziwa zastąpilam kawą zbożową a bułki suchym pieczywem.
Też się obawiałam wyniszczenia organizmu w moim wieku ale od 2 tygodni diety- nikt jeszcze nie umarł.
Nie takie glodówki propaguja na świecie.
No i oczywiscie w moim przypadku- CALLANETICS.
GRIMMKA
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią 11 Kwi, 2003    Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO Zacytuj zaznaczone

bar napisał:
TE DIETE WYMYSLIL MAX PLANCK INSTYTUT D/S ZYWIENIA

[glow=seagreen:cac7bf1301]Kto przez dwa tygodnie bedzie sie scisle stosowal do diety ma szanse nie przytyc przez najblizsze trzy lata. W ciagu 14 dni mozna stracic do 9 kilogramow wagi.[/glow:cac7bf1301]

Nie mozna: pic nawet najmniejszej ilosci ALKOCHOLU.
Salate wolno doprawiac tylko jogurtem odtluszczonym.
Uzywac malo soli.
Pic duzo: dozwolona naturala, nieslodzona, czarna kawa, herbata z cytryna, woda mineralna niegazowana.

Rozklad diety

Dzien 1. i 8.

s. kawa w ulubionej ilosci
o. 2 gotowane jajka+lekko osolony szpinak
k. stek+ zielona salata i seler

2. i 9.

s. sucha bulka+kawa
o. stek+zielona salata + owoce
k. gotowana szynka

3. i 10.
s. sucha bulka+kawa
o. 2 gotowane jajka+pomidory+salata
k. gotowana szynka+salata

4. i 11.

s. sucha bulka+kawa
o. 1 gotowane jajko+marchewka+ser szwajcarski
k. owoce+jogurt naturalny

5. i 12.

s. marchewka z cytryna+kawa
o. gotowana ryba na parze+pomidory
k. stek+salata

6. i 13.

s. sucha bulka+kawa
o. kurczak z grila
k. 2 gotowane jajka+marchewka

7. i 14.

s. herbata z cytryna
o. stek+owoce
k. ulubione jedzenie np.: wg. Montignac

Powtarzam moja DIETĘ AMODIA a BAR nazywa ją MAX PLANCK 9 prawidłowo). POWODZENIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
anna
Czyżby maniak?
Czyżby maniak?

Grimmka! Dzieki za wskazowki. Coraz powazniej zastanawiam sie nad ta dieta.
Poniewaz w 2 dzien swiat wyjezdzam do siostry, tam bede wolniejsza np od Kasi i obowiazkow i zastanawiam sie czy nie podjac sie jej.Tam bede miec super warunki by to stosowac, przedewszystkim nie bede sama, a wiec i czasu na myslenie o jedzeniu malo. Moze mi sie uda?Fajnie by bylo gdyby tak pare kilo mnie ubylo.

Nie mam tylko jasnosci do tego steku - wstyd przyznac ale nie umiem go robic?
Albo moze umiem tylko nie wiem ze to jest to.To ma byc stek wołowy?
Prosze odpowiedz, czekam!
belferka

... jak nie staniesz to d...a i tak zawsze z tyłu
... Było 110..... jest 99,5

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Zobacz prywatną galerię zdjęć autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mania Strona Główna
   -> O człowieku, Coś dla ciała
   -> Coś dla cia?a, Kilo-Mania
   -> Kilo-Mania, Przepisy i diety dla super kobiety
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: