| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Gość
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2003 Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO |
|
|
Ren i Margitka to mozze od jutra t.j od 14.07 ja z wami Amodia.....tylko troche sie boje swojej slabej silnej woli' no i tego ch..... jo- jo- EnkaM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Gość
|
|
|
[shadow=yellow:c9f623d7fa]Im nas więcej tym lepiej ,no i będziemy mogły porównać wyniki. Co do jo jo, to chyba każda odchudzajaca sie osoba ma obawy przed tym efektem,takie są skutki uboczne jeżeli po zakończeniu dietki rzucimy sie na jedzenie.Jeżeli nie będziemy sie pilnowały to po każdej dietce nastąpi jo jo.
Halo Ruda a co z Tobą?
Pozdrawiam i od jutra zaczynamy pościk Amodiowy!
Ren[/shadow:c9f623d7fa] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
To moze sprobuje tak jutro zaczzynam trzymajmy sie ,mozze sie uda enkaM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2003 Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO |
|
|
......Cholibko trochę mam mało czasu......bo 26 lipca mam wesele i to akurat 13 dni.łącznie z sobotą.....ale zaczynam dziś........może wlizę jednak w swoją ulubiona sukienkę.....a na pewno zahamuje lawinowe jedzonko........a jak nie będę jeść to może i na weselu nie bęę..............hi, hi pobozne zyczenia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
WiolKa Maniak nieuleczalny

|
|
|
Trzymam za Was kciuki kobietki! Trzymajcie się dzielnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
no i przyznaję się bez bicia....chyba ja troche zmodyfikuje bo musze posiłki dostosowac do warunków pracowych, ale postaram się byc jak najblizej oryginału..... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto 15 Lip, 2003 Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO |
|
|
| wiolettak napisał: | Trzymam za Was kciuki kobietki! Trzymajcie się dzielnie  |
.....ja również trzymam kciuki za WAS i za moją Gusię, bo ona też leci na AMODIU.........chyba już zaczyna drugi tydzień????????wg moich obliczeń.
..........a może się nie udało bo coś nie widzę jej na forum:-(((((((((
Trudno, zacznie od początku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
| pierwszy dzień za mną.......pod koniec dnia dziwnie się czułam i praca mi nie szła.....zapomniałam wziąć ze soba obiadek w postaci jajek więc zastapiłam je jogurtem naturalnym z otrebami........czułam się otumaniona. Mozeto skutek przerwania dość dużej rzeki jedzonka...... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
Ruda, przy napadach głodu wypij szklaneczkę wody mineralnej nie gazowanej....małymi łykami lub wodę z cytryną, herbatki ziołowe i owocowe niesłodzone, kawę zbożową, od prawdziwej też nie przytyjesz( bez cukru) . A jak już nie wytrzymasz w dalszym ciągu to warzywa gotowane i owoce w wiekszych ilościach. Możesz je przygotować w pojemniczkach do pracy i chrupać.
....jezeli będą spore odstępstwa od zaleceń to może nie być zaskakujacego efektu.
.....albo idź , Poomcia napisała,że śpiąc spalamy kalorie a w Twoim przypadku...lodówka trochę odpocznie.
Milego odchudzania.
Trzymaj się dzielnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
julka Mania - decydujące starcie

|
|
|
Na zaspokojenie głodu bardzo dobry też jest plaster białego, chudego sera popity gorzką herbatą Zapycha skutecznie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
............owszem i tak.
............ale nasz Amodio nie lubi białego sera.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw 17 Lip, 2003 Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO |
|
|
Trzeci dzień za mną............w nocy skusiłam się na arbuza ......ale ogólnie jem duuuuzo mniej.........przyhamowałam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
inka23i I co ja robię tu...?

Wiek: 26 Płeć:  Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 3 Skąd: Wawa
|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2008 Temat postu: Re: Dieta MAX PLANCK - AMODIO |
|
|
| bar napisał: | TE DIETE WYMYSLIL MAX PLANCK INSTYTUT D/S ZYWIENIA
[glow=seagreen]Kto przez dwa tygodnie bedzie sie scisle stosowal do diety ma szanse nie przytyc przez najblizsze trzy lata. W ciagu 14 dni mozna stracic do 9 kilogramow wagi.[/glow]
Nie mozna: pic nawet najmniejszej ilosci ALKOCHOLU.
Salate wolno doprawiac tylko jogurtem odtluszczonym.
Uzywac malo soli.
Pic duzo: dozwolona naturala, nieslodzona, czarna kawa, herbata z cytryna, woda mineralna niegazowana.
Rozklad diety
Dzien 1. i 8.
s. kawa w ulubionej ilosci
o. 2 gotowane jajka+lekko osolony szpinak
k. stek+ zielona salata i seler
2. i 9.
s. sucha bulka+kawa
o. stek+zielona salata + owoce
k. gotowana szynka
3. i 10.
s. sucha bulka+kawa
o. 2 gotowane jajka+pomidory+salata
k. gotowana szynka+salata
4. i 11.
s. sucha bulka+kawa
o. 1 gotowane jajko+marchewka+ser szwajcarski
k. owoce+jogurt naturalny
5. i 12.
s. marchewka z cytryna+kawa
o. gotowana ryba na parze+pomidory
k. stek+salata
6. i 13.
s. sucha bulka+kawa
o. kurczak z grila
k. 2 gotowane jajka+marchewka
7. i 14.
s. herbata z cytryna
o. stek+owoce
k. ulubione jedzenie np.: wg. Montignac |
Drogie forumowiczki i forumowicze. Przeczytałam tego posta i postanowiłam dołączyć.
Stosuję tę dietę już 3 rok. Moja ciotka przywiozła ją właśnie z tego instytutu. Zajmowałam się tłumaczeniem tej diety i muszę powiedzieć, że wersja która krąży po internecie znacznie się różni od tej posiadanej przeze mnie.
Na początek powiem może co tak naprawdę oznacza ta dieta z mojego punktu widzenia.
jest to dosyć ciężka dieta, bardzo wyczerpująca dla organizmu fizycznie i psychicznie. Wymaga ogromnego samo zaparcia i bardzo silnej woli, bo wolno jeść tylko to co jest w menu diety i nic poza tym. Oczywiście nie wolno podiadać a już broń Boże słodycze czy tłuste rzeczy. Dlatego wolno ją stosować tylko dwa tygodnie i nie częściej niż raz w roku. Wierzcie mi że to wystarcza.
Teraz chciałabym wyjaśnić że dieta ta przede wszystkim ma regulować metabolizm (przemianę materii) a nie jest sama w sobie odchudzająca. Nie wiem skąd się wzięły te trzy lata, ale na pewno 10 miesięcy utrzymuje się waga którą się uzyskało podczas diety (wiem z obserwacji po sobie). Chudnie się od 2 - 6 kilo nie więcej wyższe podawane ilości są nie realne do osiągnięcia zwłaszcza u ludzi z bardzo dużą nadwagą, co nie znaczy że ci chudsi chudną więcej .
A teraz zastrzeżenia co do składników diety
do większości składników się zgadza. Składników nie wolno zamieniać ponieważ nie osiągnie się oczekiwanych rezultatów.
co do kawy musi być czarna (jeżeli ktoś jest chory na wrzody lub chorobę wrzodową to od razu może sobie darować tą dietę, bo bardziej może mu zaszkodzić niż pomóc) można słodzić słodzikiem jeżeli ktoś nie jest przyzwyczajony do picia czarnej gorzkiej jednak lepiej bez niczego ponieważ taka kawa nie zawiera kalorii (tak samo jak herbata) a dodatkowo kofeina przyspiesza spalanie tłuszczu jednak należy uważać z ilością kawy żeby nie przesadzić. Chorym na nadciśnienie lub serce również nie polecam tej diety. Kawy nie można zamienić na herbatę bo chodzi właśnie o kofeinę.
co do bułki nie może być ona zwykłą kajzerką. Musi to być pełnoziarnista bułka z żytniej mąki. Najlepiej piec je samemu, bo w Polsce ( a przynajmniej w Warszawie nie zauważyłam takich bułek, a długo szukałam) jednak dla mniej cierpliwych polecam pieczywo chrupkie Wasa -pełnoziarniste z błonnikiem np z sezamem. Niestety chlebek musimy zjeść sam bez żadnych dodatków no poza kawą oczywiście.
co do dnia pierwszego na kolację w mojej diecie nie jest przewidziany seler tylko stek lub 3 befsztyki z sałatą skropioną octem winnym (polecam ocet balsamiczny - ocet również ma właściwości odchudzające jednak należy go stosować w umiarkowanych ilościach)
Czwartego dnia na lunch ktoś w tej diecie przewidział ser szwajcarski. W mojej tego nie ma niestety ser zawiera dużo tłuszczu który jest wykluczony w tej diecie. Mięso stek czy befsztyk jest chude natomiast ser już nie.odradzam.
co do soli to należy ją w małej ilości stosować tylko do szpinaku do innych potraw odradzam. Sól zatrzymuje wodę w organizmie przez co wydajemy się spuchnięci i ciężsi na wadze. Brak soli jest podstawą większości diet.
co do jogurtu najlepszy jest jogurt naturalny 0% tłuszczu.
dzień piąty ryba duszona lub pieczony indyk najlepiej piersi są dosyć sycące z pomidorami można je posypać świeżymi ziołami lub suszonymi ale tylko liściastymi lub takimi które nie zawierają soli oraz należy unikać ostrych przypraw.
Co do dnia 7 i 14 na kolację oczywiście można jeść co się chce jednak z rozsądkiem znam wiele przypadków wśród znajomych którzy stosują tą dietę, że po prostu nadrobili przez jeden dzień to co schudli podczas tygodnia albo połowę tego jednak tak czy siak jest to efekt niepożądany. Należy pamiętać też że przestrzegając tej diety nasz żołądek się kurczy i nie potrzebujemy aż tyle ile jedliśmy wcześniej. Dlatego powstrzymajcie wilcze apetyty i przygotujcie sobie wykwintną kolację jednak w 1/2 tego jak odczuwacie głód, dodam jeszcze że tego dnia można zjeść kawałek ulubionego ciasta (ale tylko kawałek) lub 2 kostki czekolady.
Dietę najlepiej jest zacząć w poniedziałek. polecam okres od stycznia do marca jest najlepszy by nie kusiło do różnych letnich smakołyków. Na owoce też radzę uważać, bo można je jeść w dowolnej ilości ale niektóre z nich np. jak banan są zdradliwe polecam tabele kalorii które bez trudu można znaleźć
na stronach internetowych. I błagam jedzcie z rozsądkiem. jeżeli ktoś jest chory na jakieś poważne choroby układu pokarmowego, alergie pokarmowe, czy układu krążenia niech nie podejmuje takiej diety.
No i życzę wszystkim dobrych rezultatów, zdrowia.
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Mam nadzieję że osoba która wprowadziła tą dietę na stronę nie obrazi się na mnie za skomentowanie. To jedynie drobne poprawki dla ulepszenia efektu. Jeżeli ktokolwiek poczuł się urażony to też przepraszam:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
margitka Maniacus recidivus

|
|
|
| inka23i napisał: | | W ciagu 14 dni mozna stracic do 9 kilogramow wagi |
no i to ją dyskwalifikuje w moich oczach, przeczytałam jadłospis i wolę swoją prawie racjonalną, bez większych wyrzeczeń, bez głodu i stresu, że coś nie idzie zgodnie z planem.
| inka23i napisał: | | Stosuję tę dietę już 3 rok. |
a miała wystarczy jedna kuracja na 3 lata, to po co stosujesz...
Dieta podobna do kopenhaskiej.... myślę, że jest ani skuteczna, ani rozsądna na dłuższą metę.
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, ale już dawno temu w jedzeniu wziął górę rozsądek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
masz rację że podobna do kopenhaskiej. Nie uraziłaś mnie. Jak napisałam schudnięcie 9 kilo w ciągu 14 dni jest nie możliwe. To co wzięłaś za mój cytat nie jest moim cytatem tylko cytatem bar która tą dietę wprowadziła na to forum ja ją tylko ulepszyłam ( a zasadniczo nie ja tylko instytut)
Stosuje ją bo jest skuteczna na rok i to mi w zupełności wystarczy. A co do głodu to tak naprawdę najciężej jest ze śniadaniami a potem to już z górki. Nie jadam po 20 ( czyli jakieś 2-3 h przed snem). Dieta sama w sobie jest dobra. tylko męcząca dla organizmu. niestety coś za coś.
Mi akurat to odpowiada. Ja średnio chudnę podczas tej diety ok 2-4 kilo bo więcej mi nie potrzeba. A regulować przemianę materii jest dobrze.
I to że ma wystarczyć na trzy lata to jakaś bzdura jest (nie twierdzę że bar to wymyśliła, jednak jak wiesz na różnych stronach różne rzeczy piszą i czasem tę samą dietę można zobaczyć pod różnymi postaciami ). Ja mam oryginał prosto z instytutu przywieziony do polski i przetłumaczony.
Ale tak jak wspomniałam dieta ta jest dla zdrowych i wytrzymałych zarówno psychicznie jak i fizycznie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Waszka Mania - decydujące starcie

Płeć:  Dołączył: 27 Lis 2003 Posty: 3171 Skąd: Wieś Borków gmina Kołbiel
|
|
|
| Cytat: | | dieta ta jest dla zdrowych i wytrzymałych zarówno psychicznie jak i fizycznie |
i dla mało rozsądnych |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
Skoro tak twierdzicie to ok:)
Każdy sam podejmuje decyzje o takiej czy innej diecie. Czy ta dieta jest mniej rozsądna niż głodzenie się przez kilka dni, to kwestia punktu widzenia dla jednych będzie super wyjściem dla innych beznadziejnym pomysłem.
Najważniejsze jednak są zdrowie i rezultaty w tej kolejności.
Owszem zgodzę się że ta dieta nie jest najzdrowsza (wspominam o tym po raz enty) jednak trwa tylko 14 dni. Są diety bardziej rygorystyczne bardziej lub mniej rozsądne. Każdy podejmuje ryzyko na własną rękę.
Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. myślę że dyskusje na ten temat nie mają dalej sensu bo i tak każdy myśli swoje i wątpię by dał się przekonać do innych poglądów( na pewno ja ), w każdym razie każdy ma prawo do własnego zdania (co jest nie podważalne).
Ja właśnie skończyłam swoje dwa tygodnie i jestem zadowolona. w przyszłym roku również powtórzę tę dietę bo dla mnie jest skuteczna ( i jak już mówiłam ja potrzebuję tylko uregulować metabolizm nic więcej ponieważ osiągnęłam to co chciałam).
Dziękuję, pozdrawiam i do następnego razu:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
margitka Maniacus recidivus

|
|
|
| inka23i napisał: | | Najważniejsze jednak są zdrowie i rezultaty w tej kolejności. |
otóż to:)
Ja akurat jestem osobą, która od diet redukcyjnych - a ta myślę do takich należy, powinna trzymać się z daleka, ruch w zupełności mi wystarczy. Na przemianę i zdrowie nie narzekam
A Tobie życzę powodzenia w dietowaniu, jeśli dla Ciebie jest w porządku to chyba ok. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasieńkaaa Mania...? A co to?

|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2008 Temat postu: pytanie |
|
|
ktoś stosował ta dietę??? _________________ Jestem Kasia, bardzo wesolutka osóbka lubię gify i pracuję w salon kosmetyczny poznań oraz studiuję uwielbiam
kosmetyki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
julka Mania - decydujące starcie

|
|
|
owszem, stosował coś podobnego i rozpierniczył sobie przemianę materii na dobre 2 lata. nigdy więcej  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|