| Wersja do druku | Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
enne Już tylko mania

Płeć:  Dołączył: 23 Mar 2003 Posty: 4273 Skąd: zza wielkiej wody ;)
|
Wysłany: Pon 07 Lut, 2005 Temat postu: Nasze wygibasy :) |
|
|
Kochani jest wsrod nas wiele osob chcacych pozbyc sie cialka, wiadomo ze regularne cwiczenia sa najlepszym sposobem by to osiagnac Nie wazne ile masz latek, jakiej jestes plci, czy ile kg masz do zrzucenia RUCH TO ZDROWIE dlatego proponuje bysmy wszyscy poswiecili mu troszke wiecej czasu
Na zachete powiem Wam ze odkad regularnie (3 tyg.) od 10 do 15 min. dziennie cwicze brzuszki schudlam 6 cm w pasie Przede mna jeszcze sporo ale wierze ze uda mi sie osiagnac wymarzona sylwetke Byloby cudownie gdybym nie byla sama w tej walce - dolaczajcie - wspolnie bedzie nie tylko razniej ale i mobilizacja bedzie wieksza  _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
“Being fit is choice! It’s up to you to make it happen.”
Ostatnio zmieniony przez enne dnia Wto 08 Lut, 2005, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
mocca Maniak

Wiek: 22 Płeć:  Dołączył: 25 Sty 2005 Posty: 630 Skąd: Konin
|
Wysłany: Pon 07 Lut, 2005 Temat postu: Re: Nasze wygibasy :) |
|
|
Okey, pisze się... a wiecie dlaczego? Bo szybko podejmowana decyzja ma jakies konsekwencje, a tu bedą jak najlepsze
no i te 6 cm mnie powiedzmy..hmm...zachęciło :p
A powiedz enne , ile brzuszków robisz w jednej serii i ile takich serii dziennie??
Bo ja już próbowałam, ale zaprzestałam...
No ale nie ma to jak mobilizacja i rzeczone słowo.... _________________ Ale zanim umrę chcę walczyć o życie.
Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kwaczka Do zmaniowania jeden krok...

|
|
|
enne masz racje, wogole dieta bez ruchu....
no tak...
ale co do mnie to mimo że to wszystko wiem to jednak ciężko jest się zmusić do ćwiczeń....
ja powrociłam do swojego orbitreka, robie codziennie 20 min... ostatnio miałam przerwę tak około 1,5 miesiaca i teraz znów ciężko było sie zabrać, jednak jak ćwiczyłam widziałam poprawę w nogach...
jak będzie ciepło to znów wrócę do joggingu, jakieś 15 minut, kiedys się zmuszałam a teraz to nawet lubię
chciałabym też powrocić na basen (pływanie to jedyny tak na prawdę dla mnie sport ktory nie męczy i nie zastanawiam sie czemu to robię... no może czasem) niestety na razie nie mam czasu, a basen mam po drugiej stronie miasta... pewnie dla chcacego nic trudnego
enne gratuluję brzuszków!!!!!!!!!!! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
mocca, na ogol jest to 8 brzuszkow w kilku seriach (z dnia na dzien dodaje jedna serie extra) nie robie przerw cwicze jedna serie za druga - miesnie na poczatku piekielnie mnie bolaly, byly chwile gdy musialam zrobic sobie minutke przerwy bo nie dalam rady zrobic wiecej powtorzen ale z dnia na dzien bylo coraz lepiej
brzuszki ktore ja robie nie sa pelnymi brzuszkami gdzie z pozycji lezacej podnosisz sie do siedzacej, robie tzw polbrzuszki - zauwazylam ze daja znacznie lepsze efekty. Nie pedze jeden brzuszek za drugim tylko pozwalam miesniom popracowac wolno unoszac lopatki. Robie np. kombinacje 2 szybsze brzuszki i jeden bardzo wolny z pauza na gorze i wolnym opadem, jeden brzuszek normalny i jeden z reka wyciagnieta do przodu, nastepna seria z reka na bok, kolejne serie moga byc np. z prostowaniem na zmiane raz jednej raz drugiej nogi - mozliwosci jest naprawde cale mnostwo... _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
“Being fit is choice! It’s up to you to make it happen.” |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
ja najwęcej różnych kombinacji brzszkowych robiłam tylko do 100 powtórzeń... w swej najlepszej formie
mam mięśnie brzuszka jak z waty.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mocca Maniak

|
|
|
Bo prawdą jest, ze brzuszki mają swoją moc prawdziwą wtedy kiedy opadamy na podłoże... A zawsze mi się zdawało, ze jak się "zginam" to tak na prawde ćwicze i mój brzusiu się kształtuje , a tu proszę !
Chodzi mi o to ile dziennie tych brzuszków robisz  _________________ Ale zanim umrę chcę walczyć o życie.
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
kwaczko, i o to wlasnie chodzi zaczac pomalu zeby sie od razu nie zrazic, stopniowo zwiekszac ilosc ruchu - ruch ma nam sprawiac przyjemnosc a nie meczyc
| kwaczka napisał: | | chciałabym też powrocić na basen (pływanie to jedyny tak na prawdę dla mnie sport ktory nie męczy i nie zastanawiam sie czemu to robię... |
nie tylko nie odczuwasz zmeczenia jak przy regularnych cwiczeniach ale i efekty sa zdecydowanie szybsze Plywajac kazdy miesien jest w ruchu wiec szybciej chudniemy
| kwaczka napisał: | | ja powrociłam do swojego orbitreka, robie codziennie 20 min... ostatnio miałam przerwę tak około 1,5 miesiaca i teraz znów ciężko było sie zabrać, jednak jak ćwiczyłam widziałam poprawę w nogach... |
podobnie jak ja ze swoja elliptical Wazne by sie przemoc a reszta sama sie potoczy Poza tym tak jak napisalas widzialas roznice na nogach - ja nie tylko poprzednim razem pozbylam sie celluliti ale i moje zawsze sklapciale posladki podniosly sie do gory nadajac mi wreszcie bardziej kobiecych ksztaltow Teraz dolaczam cwiczenia na klatke piersiowa bo po 2-ce dzieci az piszcza by o nie zadbac
mocca, tak naprawde nigdy nie liczylam poniewaz cwicze z dvd, ale mysle ze bedzie ok 80 - moze 100 - pamietaj jednak ze na poczatku zaczynalam pomalu od kilkunastu powtorzen - nie poddawalam sie jednak - cwiczylam nawet gdy czulam zakwasy - uwierzysz lub nie ale szybciej sie tych zakwasow pozbylam Teraz jak dotykam brzuszek to pod calym tym zwalem tluszczu czuje twarde miesnie co cieszy mnie ogromnie
[ Dodano: Pon 07 Lut, 2005 ]
zmykam narazie - zajrze pozniej
dla Was  _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
en ja mam to samo... mieśnie załosne, a co do nóg... to jestem niska i tyję od pasa w doł, poza celulitem którego nigdy jeszcze sie nie wyzbyłam moje nogi puchną a na dole nie widać kostek (są jak takie dwa kołki... nazywam je śwniśnkimi raciczkami ) i po orbitreku codziennie robiłam jakos tak do 20 min nie więcej w przeciągu miesiąca czasu ćwiczenia pobudziły krążenie i się poprawiło... niestety przerwalam i mamy... raciczki.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mocca Maniak

|
|
|
Ja na poczatek 20-25...przynajmniej tyle w tamtym tygodniu robiłam....
No ale niedawno na w-fie zaliczalysmy tez brzuszki to bynajniej rozgrzewki zapamietałam.... :p _________________ Ale zanim umrę chcę walczyć o życie.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
| Przyłaczam sie:)juz kiedys była tu gimnastyka an forum i przyznaje ze jakos mnie to dopingowalo do regularnych cwiczeń |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
Anetko ja tez puchne od pasa w dol choc przyznam ze z kostkami problemu nie mialam - co do celluliti to i teraz siedzi mi pskudztwo na udach ale widze pewne zmiany odkad wprowadzilam ruch - na pewno jest mniejszy niz wczesniej Hihi kolejny plus dla ruchu
20 minut to juz cos Ja czasami siedzialam mniej na swojej maszynce ale i tak bylam zadowolona ze malo bo malo ale cos sie poruszalam
a teraz tak jak pisalam wyzej uciekam
 _________________ “You’ve got to start slow to go fast”
|
| Powrót do góry |
|
 |
Waszka Mania - decydujące starcie

Płeć:  Dołączył: 27 Lis 2003 Posty: 3193 Skąd: Wieś Borków gmina Kołbiel
|
|
|
| a ja "puchnę" na brzuchu i w pasie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
mocca, tak jak pisalam stopniowo dojdziesz do wiekszej ilosci powtorzen Wcale nie jest zle Sprobuj co tydzien dodawac np 10 brzuszkow extra - nim sie obejrzysz twoj brzuszek bedzie twardy jak kamien
myszka, no wlasnie ale niestety umaral smiercia naturalna przez zapomnienie A szkoda Mm nadzieje ze uda nam sie utrzymac ten temat na tyle dlugo by nasze cialka zdazyly sie ladnie wyrzezbic
Prawdopodobnie od srody (licze ze do srody dojda dvd's) zaczne plan cwiczen ktory bedzie trwal przez 6 tyg. Ciekawa jestem jakie beda efekty
Stanelam w lustrze i powiedzialam sobie ze naprawde czas porzadnie z reka na sercu wizasc sie za siebie bo jesli ja tego nie zrobie to kto zrobi to za mnie Na chirurga plastycznego mnie nie stac hihi
Ostatnio zmieniony przez enne dnia Pon 07 Lut, 2005, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
| enne napisał: | | malo bo malo ale cos sie poruszalam |
wychodzę z tego samego założenia... w końcu wszystko jest lepsze niż 0 ruchu...
mi te 20 minut dłuży sie okropnie, czasami mi sie nudzi tak jadąc....
i zaczne brzuszki en... przyopominaj mi co bym robiła _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
|
kwaczka, bede przypominala
Moze zrobimy sobie zadanie bojowe codziennie jak modlitwe odstawic mamy min 30 brzuszkow Co wy na to ?
Co sie tyczy nudzenia to mam na to chyba sprawdzony sposob Zawsze cwicz gdy ogladasz jakis ciekawy film lub cos w tym rodzaju, czesto pomaga interesujaca ksiazka - nawet nie wiesz kiedy mija te 20 minut a nie raz okazywalo sie ze spedzilam na maszynie 45 a nawet 60 minut
Sprawdza sie tez ulubiona muzyka, warunek musi to byc cos rytmicznego - szybciej czas ucieka
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
|
en.... 30 jak modlitwa a ranna czy wieczorna?
na orbitreku ćwiczę z walkmanem... wolałabym przy tv (bo rzeczywiście czas szybciej leci) ale mój orbitrek chodzi dość głośno, a tv mam w drugim końcu pokoju więc nie tylko ja bym tv oglądała ale również i moi sąsiedzi....
książki nei ma na czym zawiesić żeby sie trzymała, no chyba że będę ją w ręku trzymać a nogami machać  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
| 30 brzuszkow,czemu nie,ja wolałabym wieczorkiem,rano zwykle mam zbyt malo czasu...przed wyjsciem do pracy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mocca Maniak

|
|
|
Najlepiej rano i wieczorem    _________________ Ale zanim umrę chcę walczyć o życie.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
|
| Mysle ze kazdy bedzie robił,jak mu bedzie pasowalo,byle regularnie,kiedys jak cwiczyłam regularnie to naprawde efekt był. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
enne Już tylko mania

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|