Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.)
Select messages from
# through # FAQ
[/[Print]\]
Idź do strony Poprzedni  1, 2  :| |:
Mania -> Przepisy i diety dla super kobiety

#21: Re: Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.) Autor: Gość PostWysłany: Pon 07 Lip, 2003
    —
Tak jak pisałam to jest jednodniówka. Jest kilka wariantów - mleczny, serowy, kefirowy i coś tam jeszcze. Nie mam jej przy sobie, ale jak Iza pójdzie spać to tutaj ją napiszę.

#22: Re: Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.) Autor: Gość PostWysłany: Pon 07 Lip, 2003
    —
jakas smaczna ta twoja dietka Smile ........a ja tak lubie jeśc

#23: Re: Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.) Autor: Gość PostWysłany: Pon 07 Lip, 2003
    —
Dieta mleczna

Jest to dieta jednodniowa, ale bez obaw możesz ją stosować przez miesiąc (ja myślę, że dłużej, bo ewentualne braki uzupełniasz w pozostałe dni tygodnia) 2 razy w tygodniu. Masz szanse trwale schudnąć 2-3 kilogramy. To jedyna dieta, którą można także polecić nastolatce - dobrze wpłynie na wzmocnienie układu kostnego. Wybierz jeden z poniższych wariantów.

Menu twarogowe

I śniadanie
* kromkę chleba posmaruj trzema łyżkami twarogu, połóż na niej banana

II śniadanie
* 10 dag twarogu zmieszaj z cebulą, ziołami, solą, pieprzem, polóż to na przekrojonym ogórku

Obiad
* ziemniaki ugotuj w mundurkach, do 10 dkg twarogu dodaj maślankę, łyżeczkę chrzanu, szczypiorek, sól pieprz, czosnek

Podwieczorek
* ugotuj na mleku trzy pełne łyżki ryżu, zjedz z owocem kiwi i płatkami kukurydzianymi

Kolacja
* zagotuj szklankę bulionu, do wrzącego wlej jajko połączone z łyżeczką grysiku, łyżeczką startego ementalerai łyżką szczypiorku, wymieszaj, zjedz z ryżem

Kupuj chudy twaróg, 10 dag to ok. 70 kcal. Jeśli jest za suchy, dodaj maślanki

Menu mleczno-zbożowe

I śniadanie
* na wodzie ugotuj 5 dag ryżu, dodaj szklankę mleka

II śniadanie
* 1 kromkę chleba cienko posmaruj masłem i posyp rzeżuchą z posiekanym jajkiem na twardo, 1/2 szklanki maślanki

Obiad
* kanapka z masłem, sałatą,pomidorem, plasterkiem żóltego sera i chrzanem, 2 starte marchewki

Podwieczorek
* jogurt z płatkami zbożowymi

Kolacja
* ugotuj 10 dag pstrąga, polej sosem chrzanowym, kromka pełnoziarnistego chleba, sałata, maślanka

Pieczywo koniecznie pełnoziarniste

Menu maślankowe

I śniadanie
* szklanka maślanki zmiksowana z bananem, kromka chleba posmarowana twarogiem i obłożona plasterkami ogórka

II śniadanie
* do szklanki maślanki dodajgarść rzeżuchy, starty ogórek (20 dag), koperek, sól, pieprz, chrzan lub musztardę

Obiad
* szklanka maślanki wymieszana ze startym jabłkiem, pokrojonym kiwi i 1/2 banana oraz łyżeczką płatków owsianych, przyprawiona sokiem z cytryny i jeśli musisz słodzikiem

Podwieczorek
* szklanka maślanki zmiksowana z 1/2 banana, 2 mandarynkami i łyżką otrąb

Kolacja
* szklanka maślanki z papryką pokrojoną w kostkę ( mały strąk), ogórkiem, 2 pomidorami, koperkiem 1/2 łyżeczki chrzanu i przyprawami

Menu mleczno-ryżowe

I śniadanie
* 20 dag ryżuna mleku wymieszaj z uprażonymi płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i siemieniem lnianym (po łyżeczce)

II śniadanie
* 10 dag ryżu na mleku połącz z pokrojonym kiwi i jabłkiem

Obiad
* 20 dag ugotowanego na mleku ryżu rozetrzyj z zółtkiem i 2 łyżkami chudego twarogu, sokiem z cytryny i słodzikiem, dodaj pokrojone jabłko, wymieszaj z pianą z białka, masę przełóż do wysmarowanej olejem i posypanej tartą bułką formy, zapiekaj 15 min w 200 stopniach C

Podwieczorek
* ułóż w wysokim naczyniuna przemian 10 dag ugotowanego na mleku ryżu i pokrojone kiwi, posyp 1 łyżeczką płatków kukurydzianych i otrąb

Kolacja
* 10 dag ugotowanego na mleku ryżu wymieszaj z 2 łyżkami startego żóltego sera, przypraw do smaku ziołami

Menu mleczno-warzywne

I śniadanie
* 1 szklanka kwaśnego tłustego mleka z 3 łyżkami latków kukurydzianych

II śniadanie
* 5 dag twarożku z 3 startymi marchewkami

Obiad
* wymieszaj sałatę z cykorią, jajkiem na twardo, 3 marchewkami, ogórkiem, 2 pomidorami i cebulką, polej kefirem, przypraw chrzanem, posyp szczypiorkiem

Podwieczorek
* 2/3 szklanki kefiru zmiksuj z ogórkiem i cebulą

Kolacja
* 2 kromki chleba cienko posmaruj masłem, jedną obłóż sałatą, ogórkiem i twarożkiem, drugą plasterkami pomidora i cebuli

Menu mleczno-owocowe

I śniadanie
* 1 szklanka kefiru lub jogurtu z 10 dag dowolnych owoców i 2 Lyżkami płatków kukurydzianych

II śniadanie
* 1 kromka chrupkiego, pełnoziarnistego pieczywa z 2 łyżkami chudego twarogu i 2 cząstkami pomarańczy lub truskawkami

Obiad
* jajko sadzone na łyżeczce oleju, sałatka z 1/2 różowego grejpfruta, kilku liści sałaty, dymki i łyżeczki zrumienionych pestek słonecznika, polana sosem z 1/2 szklanki kefiruz sokiem z cytryny, solą, pieprzem i czosnkiem, 1 grzanka

Podwieczorek
* 1 kubek odtłuszczonego naturalnego kefiru z sokiem z pomarańczy lub grejpfruta

Kolacja
* 25 dag dowolnie wybranych owoców (co najmniej 3 rodzaje) z 1/2 szklanki kefiru lub kwaśnego mleka, przyprawione imbirem, cynamonem, ewentualnie słodzikiem

#24: Re: Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.) Autor: Gość PostWysłany: Pon 07 Lip, 2003
    —
Very Happy podoba mi sie

#25: Re: Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.) Autor: sattiSkąd: Śródcośtam PostWysłany: Pon 07 Lip, 2003
    —
a ja jem... mam stersy, napic sie i palic nie moge, denerwowac tez nie, wiec jem Sad

#26: Re: Diety dla karmiących (dwunastka, mleczna itp.) Autor: Misia3010 PostWysłany: Wto 29 Lip, 2008
    —
Witam wszystkich. ja też mam takiego małego szkrabka w sierpniu skończy roczek i też mam problem z wagą. Ale znalazłam dietę rozdzielną tzn. jecie węglowodany i białka oddzielnie, tzw. zdrowe jedzenie. Można stracić dużo na wadze bez żadnej szkody dla maleństwa. Pozdrawiam:)

Mania -> Przepisy i diety dla super kobiety

output generated using printer-friendly topic mod. Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Idź do strony Poprzedni  1, 2  :| |:
Strona 2 z 2